Ingrijirea pielii in sezonul rece

Iarna, pielea are nevoie de o ingrijire speciala. Temperaturile scazute si vantul afecteaza mai ales tenul si mainile, iar pielea poate deveni crapata, iritata si uscata. Ai grija de frumusetea ta si afla cum poti sa iti mentii pielea hidratata si sa o protejezi de problemele pe care le poti intampina in sezonul rece.

Exfoliaza-ti pielea si foloseste lotiuni si creme hidratante

In sezonul rece, trebuie sa iti adaptezi rutina zilnica de ingrijire. Un pas important, peste care nu trebuie sa sari niciodata, este hidratarea. Foloseste de doua ori pe zi o crema sau o lotiune pe baza de ulei (din sambure de struguri, avocado, migdale) si glicerina. Va crea un strat protector intre piele si factorii din mediul exterior.

Iti recomandam Crema cu ulei din sambure de struguri si galbenele BIO. este bogata in vitamine, impiedica deshidratarea pielii si ajuta la regenerarea naturala a celulelor acesteia.

In plus, crema este conceputa special pentru a incetini procesul de formare al ridurilor, previne degradarea celulara si faciliteaza circulatia sangelui si a oxigenului in tesuturile pielii.

Nu uita sa iti exfoliezi pielea de 1-2 ori pe saptamana. Astfel, vei indeparta celulele moarte de la suprafata, iar crema hidratanta va patrunde mai bine in piele. Poti folosi produse destinate exfolierii sau amestecuri naturale pe baza de cafea si miere.

Incearca Exfoliantul cu acid hialuronic si ulei de canepa. Contine cristale de zahar invelite cu acid hialuronic, ulei de canepa, ulei de migdale si vitamina E care indeparteaza celulele epiteliale moarte si hidrateaza intens pielea, lasand-o fina la atingere.

Pielea trece permanent printr-un proces de regenerare celulara – celulele moarte se acumuleaza treptat pe suprafata pielii, ascunzand sub ele stratul de celule noi si sanatoase.

Pentru a elimina acest surplus, exfolierea este cea mai simpla si eficienta metoda. De asemenea, exfolierea stimuleaza circulatia sanguina si contribuie la o mai buna oxigenare, ceea ce ii ofera pielii o stralucire naturala.

Foloseste creme cu factor de protectie solara

Cremele cu SPF nu trebuie folosite numai in sezonul estival, ci si iarna, cand razele soarelui sunt puternice si iti pot afecta tenul. Ultravioletele duc la imbatranirea prematura a tenului, cauzeaza riduri, pete sau iritatii. De aceea, este esential sa folosesti o crema cu SPF minim 15 pe zonele expuse direct la soare.

Iti recomandam Crema ULTRA hidratanta, cu SPF 15 si acid hialuronic. Contine un mix de 7 extracte naturale precum: magnolie, musetel, scoarta de salcie, ceai verde, tuia, grapefruit si propolis, cu un puternic efect antioxidant si de hidratare, ideal pentru pielea sensibila.

Acidul hialuronic netezeste liniile fine si corecteaza optic ridurile de expresie, iar datorita factorului de protectie solara SPF 15 ofera protectie impotriva razelor UVB, prevenind astfel imbatranirea prematura a pielii.

Ingrijeste-ti buzele

Iarna, pielea sensibila a buzelor se poate crapa si usca foarte usor. Asigura-te ca ai mereu la tine un balsam de buze hranitor pe care sa il aplici de mai multe ori pe zi. Pentru un efect mai intens, exfoliaza-ti buzele o data pe saptamana pentru a indeparta excesul de piele.

Balsamul de buze, cu galbenele BIO, calmeaza iritatiile provocate de vant sau frig asupra buzelor sensibile. Are efect calmant si hidratant.

Uleiul de galbenele BIO din componenta diminueaza iritatiile, iar uleiul de masline hraneste si reda buzelor aspectul natural. Formula extrem de blanda, textura cremoasa si mirosul placut fac din mentinerea sanatatii buzelor o placere zilnica.

Protejeaza-ti mainile

Tenul si mainile sunt zonele cele mai expuse frigului. Pielea mainilor este sensibila si se poate crapa foarte usor. Pentru o protectie optima, foloseste o crema de maini puternic hidratanta, care sa creeze o bariera de protectie. O solutie eficienta este ca dupa ce iti hidratezi mainile, sa porti o pereche de manusi care mentin umiditatea in pielea si te protejeaza de frig.

Crema de maini, cu ulei din samburi de struguri si migdale BIO hidrateaza in profunzime si se absoarbe rapid in piele. Reda elasticitatea naturala a pielii si previne degradarea celulara.

Are in compozitie o combinatie speciala de uleiuri precum ulei din samburi de struguri, ulei de migdale, ulei de jojoba si ulei de argan provenite din culturi controlate biologic. Crema este usor absorbita, iar uleiului din samburi de struguri hidrateaza pielea si ii reda elasticitatea naturala.

Renunta la baile cu apa fierbinte

Daca simti nevoia sa te relaxezi si sa petreci 30 de minute sau mai mult facand o baie fierbinte, mai bine renunti la idee. Apa fierbinte iti distruge echilibrul hidrolipidic, bariera naturala de protectie a pielii. Capacitatea de hidratare se diminueaza, iar pielea se usuca si isi pierde elasticitatea. Sunt indicate dusurile de maxim 15 minute, cu apa calda, nu fierbinte.

Evita schimbarile bruste de temperatura

Trecerea de la cald la frig si invers are numai efecte negative asupra pielii tale, care se poate usca, irita si crapa foarte usor. Atunci cand iesi din casa, nu iti uita manusile si fularul, care te protejeaza de frig.

Tine minte!

Evita produsele de ingrijire pe baza de alcool, nu freca pielea cu prosopul atunci cand iesi de la dus, ci tamponeaz-o usor pana indepartezi toata apa, hidrateaza-ti tenul in fiecare dimineata si seara si evita sa porti textile din lana direct pe piele.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *