Esti introvertit? Cum sa vorbesti mai usor cu strainii

Persoanelor introvertite le este greu sa socializeze, sa isi faca prieteni si nu se simt in largul lor in grupurile mari de oameni. Este greu sa devii din introvertit un extrovertit convins, dar poti incerca cateva trucuri pentru a-ti imbunatati relatiile sociale si sa inveti sa vorbesti mai usor cu strainii.

Ia atitudine si iesi din aria de confort

Desi pare un lucru imposibil de facut, daca te pui in situatii noi, uneori dificile si inconfortabile, dar le percepi pozitiv, ca experiente de viata si provocari, scapi mai usor de anxietate si stres. Rezultatul pe termen lung e ca vei reusi sa iti extinzi limitele si sa vezi fiecare interactiune umana ca pe o provocare si o oportunitate sa cunosti persoane interesante.

Ai incredere in tine si nu iti fie teama sa participi la o conversatie

Nu e bine sa te abtii de la comentarea unei situatii sau sa tii parerile personale pentru tine, atunci cand in grupul din care faci parte, fie ca e vorba de familie sau colegii de munca, se discuta un subiect. Fii sigur pe tine si pe ceea ce ai de spus si exprima-ti parerea.

Nu te pune singur in categoria introvertitilor

Fiecare persoana e diferita, iar clasificarea in introvertit si extrovertit nu e intotdeauna reala. Poate cateodata eviti socializarea cu strainii, iar alta data initiezi o conversatie cu cineva necunoscut din placere. Nu iti pune o eticheta, deoarece vei incepe sa te comporti ca atare.

Daca trebuie sa vorbesti cu un strain, nu te gandi inainte: „Daca voi spune ceva gresit?”, „Daca o sa fiu stresat si o sa imi pierd ideile?”, „Daca nu o sa raman fara subiect de discutie?” Lasa deoparte scenariile negative si focuseaza-te pe lucrurile pozitive care pot iesi din discutia voastra.

Sigur ai in grupul tau de prieteni vechi acea persoana extrovertita care te face sa uiti de timiditatea si retinerea ta. Profita de timpul petrecut impreuna, iesiti la evenimente la care nu ai merge singur si cere-i ajutorul atunci cand cunoasteti oameni noi. Cu siguranta te va ajuta in conversatie pana vei cunoaste persoana cealalta mai bine.

Fii constient de ceea ce simti atunci cand interactionezi cu ceilalti si nu incerca sa schimbi asta, ci sa o accepti. Stresul, anxietatea, inconfortul sunt normale pana la un anumit punct. Aceepta ce simti si incearca sa socializezi.

Poti incepe cu un simplu salut, apoi sa te prezinti si sa incerci sa concentrezi conversatia pe cealalta persoana. Intreaba lucruri despre celalalt si arata-te interesat de ce ti spune. Ia atentia de la tine si focuseaz-o pe persoana cu care vorbesti.

Atunci cand stii ca trebuie sa te intalnesti cu o anumita persoana, pregateste-te putin inainte ca sa gasesti subiecte comune de discutie. Poate va place acelasi resturant sau amandoi aveti animale de companie. Incearca sa gasesti lucrurile pe care le aveti in comun si bazeaza conversatia pe ele.

Parca nu pare atat de dificil in teorie, nu-i asa? Acum e timpul sa pui in practica sfaturile noastre si sa iti imbunatatesti viata!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *