Antrenament cu kettlebell pentru un corp tonifiat

Daca iti doresti un corp lucrat, tonifiat si in forma maxima, incearca exercitiile cu greutatile kettlebell. Sunt mai eficiente decat cele cu gantere deoarece combina doua tipuri de antrenamente: cardio si cel de forta. Caloriile sunt arse mai rapid, metabolismul este accelerat si grasimea topita.

Afla cum sa folosesti kettlebell in antrenamentul tau si ce alte beneficii iti aduce:

Eficienta exercitiilor cu kettlebell

Studiile au arat ca o persoana poate arde pana la 400 de calorii atunci cand se antreneaza 20 de minute cu kettlebell, in functie de intensitatea exercitiilor, iar numai 10 minute de exercitii intense cu kettlebell ard mai multe calorii decat 45 de minute de alergat pe banda. Mai mult, daca te antrenezi in mod regulat (de 3-4 ori pe saptamana), durerile de spate, gat si umeri se vor reduce datorita intaririi muschilor din zonele respective.

Exercitiile cu kettlebell implica o miscare de balans pe care trebuie sa o executi pentru un antrenament eficient – astfel, iti vei intinde articulatiile, iti vei creste flexibilitatea si vei fi protejat(a) de accidentarile cauzate de fortarea ligamentelor si articulatiilor. Antrenamentele cu kettlebell iti imbunatatesc functia respiratorie, mobilitatea, echilibrul, capacitatea de coordonare si rezistenta musculara.

Cum functioneaza antrenamentul cu kettlebell? In primul rand, actioneaza majoritatea grupelor de muschi, nu doar o grupa izolata. Spre exemplu, daca vrei sa iti antrenezi bratele, vei fi nevoita(a) sa iti mentii pozitia dreapta incordand muschii picioarelor si ai abdomenului.

Te ajuta sa arzi caloriile rapid si sa accelerezi rata metabolismului bazal. Exercitiile cu kettlebell au un efect afterburn, ceea ce inseamna ca te fac sa arzi caloriile pana la 48 de ore dupa ce ai terminat antrenamentul. Fiind un antrenament de forta, te ajuta sa iti cresti masa musculara si sa o definesti. Nu in ultimul rand, este o metoda eficienta de ardere a grasimilor si de definire corporala.

Nu ai timp sa mergi la sala? Nu conteaza. Poti face un antrenament eficient cu kettlebell chiar la tine acasa. Si stii care e partea buna? Este foarte usor de depozitat, spre deosebire de o banda de alergat sau o bicicleta fitness. In plus, te solicita mai mult decat ganterele sau banda elastica, asa ca vei termina antrenamentul intr-un timp mai scurt. Vezi? Nu ai niciun motiv sa nu faci exercitii cu kettlebell.

Brate tonifiate cu kettlebell

Este un exercitiu potrivit pentru incepatori, care lucreaza in primul rand bratele, dar si muschii abdomenului si ai picioarelor.

Cum se executa:

1. Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor. Tine kettlebell-ul cu ambele maini, la nivelul coapselor.

2. Ridica usor bratele, in timp ce stai incordata, pana ajungi cu kettlebell-ul putin mai sus decat nivelul umerilor.

3. Revino la pozitia initiala si repeta.

Genuflexiuni cu kettlebell

Este un exercitiu potrivit unui nivel mediu-intermediar, care lucreaza muschii bratelor, umerilor, picioarelor si fesierilor.

Cum se executa:

  1. Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor. Tine kettlebell-ul cu ambele maini, la nivelul coapselor.

2. Tine talpile picioarelor cu varfurile usor departate, apoi coboara usor trunchiul, pana cand genunchii ajung intr-un unghi de 90°. Mentine coloana vertebrala dreapta si privirea in fata.

3. Revino la pozitia initiala, odihneste-te 2 secunde, apoi repeta.

Indreptari cu kettlebell

Este un exercitiu pentru nivel avansat, care iti lucreaza muschii abdominali oblici.

Cum se executa:

1. Stai cu picioarele departate la nivelul umerilor. Tine kettlebell-ul cu ambele maini, la nivelul coapselor.

2. Apleaca-te usor in fata, tinand spatele drept, privirea in fata si genunchii indoiti, pana ce kettlebell-ul atinge solul.

3. Revino la pozitia initiala, mentine 1 secunda, apoi repeta.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *