Coenzima Q10 – rol si beneficii

Coenzima Q10 (ubiquinona-10) are un efect antioxidant puternic, cu actiune eficienta impotriva radicalilor liberi si de producere a energiei celulare. Este o substanta liposolubila, care se gaseste in toate celulele corpului, cu precadere in ficat, creier si inima. E  recomandata in primul rand pentru mentinerea sanatatii inimii si tratarea anumitor afectiuni cardiovasculare datorita actiunii de stimulare a celulelor miocardice.

Coenzima Q10 – rol si beneficii

Stiai ca atunci cand nivelul de Q10 scade chiar si cu 25% fata de necesarul zilnic, creste riscul aparitiei hipertensiunii arteriale si a insuficientei cardiace?

Rol in mentinerea sanatatii. Q10 este indicata persoanelor cu o activitate fizica sportiva regulata sau de performanta. Unul dintre rolurile principale e sa produca energie, ceea ce face ca organismul sa functioneze in parametri optimi, iar tu sa ai un nivel de energie crescut pentru a putea face fata efortului.

Beneficii pentru frumusete. Previne imbatranirea prematura, aparitia ridurilor, mentine elasticitatea si fermitatea pielii, stopeaza actiunea distrugatoare a radicalilor liberi care ataca celulele pielii, protejeaza impotriva efectelor daunatoare ale razelor ultraviolete si nu numai.

Cand este recomandat sa iei suplimente de Q10:
  • hipertensiune arteriala
  • aritmie cardiaca
  • angina pectorala
  • insuficienta cardiaca
  • persoanele care urmeaza tratamente cu statine sau betablocante
  • daca ai nivelul crescut de colesterol „rau”
  • mai este indicata pentru: intarirea sistemului imunitar, in caz de oboseala cronica, stres, in mentinerea nivelului pH-ului sau ca tonic cerebral.

In prezent, se efectueaza teste pentru a demonstra eficacitatea coenzimei Q10 in tratarea bolilor neurologice degenerative ca Parkinson sau scleroza multipla.

Alimente bogate in coenzima Q10. O gasesti cu precadere in carnea de vita (in concentratii mai mari in ficat, inima si rinichi), dar si in peste (sardine, ton, hering, macrou), oua, alune de padure, spanac, broccoli, conopida, capsuni, seminte de susan, fistic, portocale sau soia. Prin prepararea termica, coenzima Q10 poate fi absorbita in cantitati foarte mici sau chiar deloc. De aceea, se recomanda utilizarea suplimentelor alimentare.

Nu uita ca este o substanta liposolubila, ceea ce inseamna ca este absorbita cel mai bine de organism atunci cand consumi alimente bogate in grasimi (avocado, nuci, seminte, ulei de soia, peste gras s.a.)

Dupa varsta de 30 de ani, nivelul de coenzima Q10 scade constant, de aceea e indicat sa suplimentezi aportul. Pentru a stabili doza zilnica necesara de care ai nevoie atunci cand vrei sa urmezi un tratament pe termen lung, trebuie sa vorbesti cu medicul sau farmacistul. In rest, specialistii recomanda o cantitate de 30-40 mg pe zi.

Life Impulse® Antioxidant Q10 ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a intregului sistem cardiovascular, dar si la cresterea nivelului energetic. Antioxidantul Q10 protejeaza sistemul cardiovascular si incetineste procesul de imbatranire celulara.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *