Tonice sexuale pentru EL si pentru EA

Lipsa sau scaderea apetitului sexual (a libidoului) poate afecta pe oricine, indiferent de varsta sau sex. Nu este o problema pe care sa o ascunzi, ci una pe care trebuie sa o rezolvi. Poate aparea din mai multe cauze, asa ca pregateste-te sa discuti deschis cu medicul tau pentru a-ti oferi cele mai bune solutii.

De ce apare libidoul scazut?

La persoanele tinere, si nu numai, lipsa dorintei sexuale poate aparea din cauze psihologice, pe fond de stres, din cauza unui mediu solicitant acasa sau la locul de munca, a oboselii, sedentarismului, problemelor de somn (somn nelinistit, insomnii), anxietatii, rutinei in cuplu, neintelegerilor dintre parteneri, lipsa activitatilor sau o comunicare deficitara.

La barbati, este indicat sa se consulte medicul specialist care sa excluda o cauza de natura fizica a scaderii libidoului ca disfunctia erectila. Mai poate fi vorba si despre un complex de inferioritate ce apare odata cu lipsa de incredere in performantele sexuale.

La femei, cauzele fizice pot fi durerile din timpul actului sexual (dispareunie). Acestea apar in urma unor afectiuni ca uscarea mucoasei vaginale, des intalnita la menopauza sau dupa sarcina, administrarea de anticonceptionale, in caz de cancer de col uterin, infectii recurente (candidoze), boli cu transmitere sexuala, vaginism (spasme involuntare ale peretelui vaginului), endometrioza, chisturi sau tumori situate la ovare, fibroame ori boala inflamatorie pelvina.

Dorinta sexuala a ambilor parteneri poate fi afectata de administrarea unor medicamente pentru gripa si raceala, somnifere sau antihistamice, dar si de diabet, boli de ficat, de rinichi, anemie, anorexie, dezechilibre hormonale, obezitate, hiperprolactinemie (nivel crescut al hormonului prolactina in sange), hipertensiune arteriala sau depresie.

Daca te confrunti cu aceasta problema, in primul rand trebuie sa discuti fara retineri cu partenerul tau. Este important sa stie prin ce treci si sa rezolvati problema in cuplu, altfel relatia poate fi afectata de frustrarile acumulate si de lipsa comunicarii.

In al doilea rand, apeleaza la ajutorul unui medic specialist, care va identifica si rezolva cauza lipsei dorintei sexuale, pentru ca tu sa ai din nou o relatie implinita alaturi de partenerul tau. Puteti incerca si terapia sexuala pentru cuplu, care va ajuta sa comunicati deschis si sa descoperiti problemele emotionale ce pot sta la baza dorintei sexuale scazute fata de partener.

Cum functioneaza tonicele sexuale (afrodisiacele)

Atunci cand lipsa libidoului este provocata de factorii psihologici ca stresul, un mic ajutor din natura iti poate reda dorinta sexuala. Afrodisiacele sunt substante care stimuleaza libidoul, cresc dorinta sexuala, maresc fluxul de sange catre organele genitale, ajuta la lubrifierea lor si intensifica placerea din timpul actului sexual. Sporesc vitalitatea si virilitatea.

Este indicat sa se consume urmatoarele alimente cu efect afrodisiac: fructele de mare, vinul rosu, cuisoarele, telina, usturoiul, salvia, semintele de schinduf, sparanghelul, scortisoara, strugurii, angelica, avocado, bananele, ceapa, cimbrul, ciocolata, fisticul, coriandru, ghimbirul, broccoli, cafeaua neagra, anasonul, ginsengul, ardeiul iute, leusteanul, sofranul, lintea, morcovii, nasturelul, nuca si nucsoara.

Specialistii recomanda, in cazul libidoului scazut, o dieta sanatoasa si variata, miscare fizica regulata, renuntarea la fumat, combaterea stresului si o comunicare cat mai deschisa cu partenerul de viata.

Life Impulse® MisterMax este un supliment alimentar special conceput pentru barbati, care creste potenta, energia sexuala si libidoul. Nu este un medicament si nu inlocuieste tratamentul de specialitate recomandat de medic sau dieta normala.

Life Impulse® Lady’s Desire este un supliment alimentar dedicat femeilor, cu efect afrodisiac, ce revitalizeaza organsimul si creste apetitul sexual. Nu este un medicament si nu inlocuieste tratamentul de specialitate recomandat de medic sau dieta normala.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *