Ingrijirea corecta a parului in timpul verii

Vara, stii ca regula principala este sa iti protejezi pielea de actiunea razelor ultraviolete. Insa stiai ca si parul tau are nevoie de o atentie speciala? Temperaturile ridicate, clorul din pisicine sau sarea din apa de mare il pot afecta si duce la deteriorarea lui.

Descopera cum trebuie sa iti adaptezi rutina de ingrijire in functie de sezon si sa te bucuri de un par bogat si sanatos.

Cum iti afecteaza razele UV parul

Intensitatea razelor ultraviolete este mai puternica in timpul verii, iar parul tau, daca nu este protejat:

  • isi poate pierde din intensitatea culorii (mai ales nuantele de blond, dar nu numai, se pot decolora)
  • se poate usca, despica, rupe si deveni fragil
  • radiatiile afecteaza structura interna a firului de par, care isi pierde stralucirea si capata un aspect tern.

Protejeaza-ti parul tot timpul verii

Atunci cand te expui la soare, poarta o palarie, sapca sau batic care iti protejeaza parul de actiunea razelor UV si nu numai. Astfel, poti evita neplacutele insolatii sau dureri de cap cauzate de expunerea prelungita la soare.

Foloseste produse speciale cu filtru de protectie impotriva razelor UVA si UVB. Le gasesti mai ales sub forma de spray-uri. Pulverizeaza cantitatea necesara pe toata lungimea firului de par inainte sa iesi din casa. Substantele continute vor forma un strat protector in jurul firelor de par, care nu vor fi afectate de razele ultraviolete nici la interior, nici la exterior.

Atunci cand inoti, incearca sa porti intotdeauna casca, fie ca mergi la piscina sau la mare. Firul de par este format din aproximativ 80% apa, iar clorul din piscine si sarea din apa de mare duc la evaporarea apei din structura firului de par, care devine casant si se poate rupe usor.

Daca ti-ai udat parul, atunci spala-l cu sampon cat mai repede. Foloseste neaparat un balsam de par sau o masca ultrahidratanta care sa iti hraneasca parul din interior spre exterior si sa il ajute sa se regenereze. Cu cat sarea si clorul raman mai mult in parul tau, cu atat ii vor face mai mult rau.

Daca vrei sa ii oferi parului o pauza de la tratamentele termice (ondulator, placa de indreptat parul, perie de coafat), profita de vremea calda si lasa-l sa se usuce natural dupa ce te speli pe cap. Vei obtine niste onduleuri naturale, iar parul tau va avea mai mult volum.

Iata ce iti recomandam:

Masca de par regeneranta, cu ulei de masline BIO contine ingrediente speciale, ca uleiul de masline si uleiul de argan provenite din medii controlate biologic hranesc firul de par de la radacina pana la varf, conferindu-i forta si stralucire.

Parul devine moale si usor de pieptanat. Uleiul de argan este foarte bogat in acizi grasi nesaturati care ingrijesc parul, lasandu-l catifelat. Bogat in antioxidanti, sustine formarea de celule noi.

Uleiul de masline confera parului stralucire si grabeste regenerarea varfurilor despicate. Este recomandata pentru toate tipurile de par. Este un tratament ideal pentru parul subtire, deteriorat si fragil.

Samponul fortifiant cu rozmarin BIO are un continut ridicat de ulei esential si extract BIO de rozmarin confera parului vitalitate, ingrijire si previne ingrasarea excesiva a acestuia. Spalarea in mod repetat cu acest sampon ofera parului stralucire, lasandu-l moale si usor de pieptanat.

Balsam cu colagen activ Biotissima® ® hraneste parul in profunzime si ii ofera extra volum imediat dupa baie. Lasat sa actioneze pe parul umed, balsamul contribuie la o ingrijire completa a firelor de par pana la radacina. In plus, dupa uscare, acesta ofera efect de lifting natural, fara a incarca.

Ulei pentru par si piele, Magic Elixir, cu plante BIO, ideal pentru parul uscat si deteriorat – cateva picaturi pe lungimea firului sau aplicate pe varfuri il vor transforma instant intr-un par matasos si moale.

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *