Cum alegi parfumul in functie de sezon

Simpla alegere a parfumului este una extrem de dificila atunci cand nu suntem decise asupra unui anumit brand sau esenta. De cele mai multe ori, ne trezim in magazine inconjurate de sample-uri, betisoare parfumate si mainile incarcate de arome. Alegerea devine si mai complicata atunci cand trebuie sa ne schimbam parfumul odata cu sezonul.

Te gandesti ca le fel se intampla si la produsele de make-up si de ingrijire personala, nu? Mai multe despre asta poti citi AICI. Insa, acum sa vorbim despre parfum.

Parfumul poate fi considerat mai mult decat o simpla esenta placut mirositoare, el este o semnatura personala si un mod prin care iti evidentiezi stilul.

Daca nu faci parte dintre persoanele care au deja un parfum ce le defineste si pe care il poarta tot timpul anului, indiferent de ocazie sau de sezon, iata cum trebuie sa procedezi ca sa faci alegerea parfumului mai usoara:

Fiecare parfum este creat dupa o piramida olfactiva care este o combinatie a esentelor din notele de varf, de mijloc si de baza.

Notele de varf sunt cele care se simt la prima aplicare a parfumului si sunt cel mai putin persistente. Se evapora repede, cam la 10-15 minute dupa pulverizare si lasa loc notelor de mijloc.

Notele de mijloc se simt dupa evaporarea notelor de varf si persista timp de 1-2 ore. Industria parfumurilor foloseste mai ales notele florale intense – trandafir, iasomie, frezie, lilia care  imbunatatesc starea psihica si induc senzatia de fericire.

Notele de baza sunt cele mai puternice si persistente note care nu permit evaporarea esentelor. In functie de combinarea lor, pot persista pe piele pana la 5 ore.

Esentele din notele parfumului reactioneaza in functie de vremea de afara si se vor comporta diferit vara, primavara, iarna si toamna. De aceea, trebuie adaptate sezonului, pentru a te bucura cat mai mult de ele.

Vara, temperaturile crescute fac ca parfumul sa se evapore mult mai rapid. De aceea, este recomandat sa te orientezi spre un parfum usor, pe care sa il aplici mai des (in cantitati mici). Iar pentru ca mirosurile pot fi deranjante atunci cand sunt prea intense, in sezonul cald sunt recomandate parfumurile florale sau citrice, care iti dau un aer fresh.

Parfumurile se aleg si in functie de ocazie, asa ca este bine sa ai cel putin doua variante la indemana. Pentru uzul zilnic, casual, la locul de munca sau la o simpla iesire in oras pe timp de zi, sunt indicate parfumurile lejere, cu arome fructate sau florale, putin intense si aplicate intr-o cantitate moderata.

Pentru o seara in oras, alege un parfum mai puternic, cu o nota de lemn sau una condimentata de scortisoara ori cele orientale, pe baza de vanilie sau mosc, care vor lasa cu siguranta o impresie puternica.

Apa de parfum Biotissima® See Stephanie, cu o aroma de piersica si portocale amare, note usoare de frezie, trandafir, iasomie si magnolie si un iz moale de mosc, ambra si lemn de cedru. Aroma dulce are puterea de a te traspune intr-un taram mistic, unde parca totul este posibil iar TU esti centrul tuturor posibilitatilor.

Apa de parfum Biotissima® Kiss & Go trezeste simturile olfactive inca de la prima pulverizare pe piele. Aromele florale te vor cuceri si te vor trimite intr-o lume florala intrepatrunsa de razele calde ale soarelui. Note de coacaze negre, citrice, bergamot, crin si iasomie.

Doua parfumuri misterioase si cuceritoare care te vor binedispune intrega zi. Gama de apa de parfum #Happy, creata impreuna cu Horia Brenciu, are la baza ingrediente alese cu grija, pentru ca tu sa te bucuri de arome delicate, profunde si pline de prospetime. Amestecurile de mirosuri florale si fructate date de trandafiri, frezie, muscate, bergamota, coacaze sau mere sunt completate de aroma intensa a condimentelor si lemnului de santal.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *