Cauzele mainilor uscate si modalitati naturale de hidratare

Ai mainile mereu uscate? Este normal ca pielea mainilor, care este cea mai expusa factorilor externi, sa isi piarda din elasticitate. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand nu o hidratezi corespunzator sau odata cu schimbarea temperaturilor, atunci cand frigul si vantul o pot deshidrata.

Descopera de ce mainile tale sunt uscate si ce poti face ca sa fie din nou netede si catifelate:

Mainile se pot crapa din mai multe motive, cele mai usor de rezolvat fiind hidratarea insuficienta (nu folosesti creme hranitoare pentru maini), dusurile sau baile cu apa fierbinte, folosirea produselor de ingrijire cu ingrediente chimice sau cu potential alergenic, conditiile nefavorabile de mediu (temperaturi scazute, vant). Insa, pot exista si alte cauze, printre care:

  • consumul scazut de lichide (bea in fiecare zi minim 1,5 L de apa; pielea este cel mai mare organ al corpului, asa ca hidratarea corespunzatoare este esentiala pentru mentinerea frumusetii si eleasticitatii ei)
  • deficienta de vitamine (este vorba in principal de vitaminele C si E, care pot duce la o pierdere semnificativa de colagen si chiar la rani ale pielii atunci cand nu se afla in cantitatea necesara in corp; vitaminele B1 si B5 contribuie la procesul natural de regenerare a pielii – in cazul deficientelor nutritionale, pielea se poate crapa foarte usor)
  • pielea crapata cronic (este un risc pentru sanatate, deoarece crapaturile sunt adanci, dureroase si incomode; mai mult, sunt un punct de intrare ideal pentru bacterii, virusuri si ciuperci)

Tratamente naturale pentru hidratarea mainilor si regenerarea pielii

In primul rand, trebuie sa folosesti zilnic o crema sau lotiune hidratanta. Cele pe baza de unt de shea, unt de cacao, migdale si struguri sunt indicate in tratarea rapida a pielii uscate. Poti face si comprese cu pulpa sau gel de Aloe Vera. Pe langa efectele miraculoase pe care le are asupra sanatatii noastre, Aloe Vera poate regenera pielea, tratand cu succes crapaturile.

Poti sparge cateva capsule de vitamina E lichida, sa le amesteci cu ulei de cocos sau ulei de masline si sa aplici pe maini. Lasa sa actioneze 20-30 de minute, spala-te pe maini cu apa calda, apoi aplica o crema hidratanta. Poti repeta procesul de 2-3 ori pe saptamana.

Nu uita de exfoliere! Chiar si pielea mainilor are nevoie de un scrub de cel putin 1-2 ori pe saptamana. Astfel, vei indeparta celulele moarte de la suprafata pielii, iar lotiunea hidratanta va intra mai bine in piele, unde va actiona sa o regenereze.

Evita baile cu apa fierbinte, expunerea la frig si vant (poarta manusi sau tine mainile in buzunar cand vremea este racoroasa), bea multa apa, asigura-ti aportul zilnic necesar de vitamine si minerale si consulta medicul dermatolog daca tratamentele nu dau rezultat.

Iti recomandam:

Crema de maini hidratanta, cu ulei din sambure de struguri si migdale BIO Kräuter® asigura o hidratare intensa, previne uscarea pielii, previne degradarea celulelor epiteliale. Are efect antiimbatranire.

Uleiul din sambure de struguri BIO imbogateste pielea cu componente active, previne iritatiile si imbatranirea prematura a pielii. Uleiul de migdale BIO este un remediu excelent pentru revigorarea unghiilor fragile si casante, mentine supletea pielii, are rol de tonifiere si hidratare.

Untul de Shea Kräuter® pentru stimularea regenerarii tesuturilor este folosit pentru hidratarea intensa a pielii uscate, reducerea petelor rosii, fiind recomandata pentru pielea decolorata, cicatrici si riduri fine. Calmeaza iritatiile si roseata imediat dupa aplicare si catifeleaza chiar si pielea descuamata si foarte uscata.

Kräuter® Gel cu extract de Melc pentru recuperarea si infrumusetarea pielii contine un complex de ingrediente pentru regenerarea pielii care hidrateaza pielea si imbunatateste structura pielii. Colagenul si elastina din extractul de Poli-Helixan ofera elasticitate si previn dezvoltarea bacteriilor daunatoare. Secretia de melc este bogata in carbonat de calciu, alantoina, enzime, vitamina A, C si E care stimuleaza regenerarea si elasticitatea pielii.

Gelul de Aloe Vera BIO Kräuter® (95% Aloe Vera BIO) reda pielii elasticitatea naturala si ofera un efect catifelat, iar formula hipoalergenica, hranitoare, este potrivita pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibila.

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *