Uleiurile esentiale: beneficii pentru ten si par

Uleiurile esentiale sunt obtinute prin presarea sau distilarea anumitor parti din plante (frunze, petale, fructe si chiar scoarta). Au un efect concentrat si sunt recunoscute mai ales pentru beneficiile pe care le aduc in aromaterapie. Dar sunt si un veritabil ajutor in rutina zilnica de ingrijire.

Un beneficiu important este ca uleiurile esentiale patrund in straturile adanci ale pielii. Au proprietati hidratante, astringente, anti-imbatranire, antibacteriene si sunt bogate in antioxidanti.

Dau rezultate imediate in ingrijirea tenului, pielii si parului: amelioreaza acneea, reduc ridurile fine, hidrateaza pielea uscata si crapata, combat matreata si opresc caderea excesiva a parului. Descopera cum sa le incluzi in rutina ta de ingrijire personala:

Uleiurile esentiale in ingrijirea tenului: ce uleiuri folosim si cum?

Uleiurile esentiale trebuie folosite in functie de tipul de ten pe care il ai, de particularitatile lui si de problemele pe care le intampini. Numai in acest fel vei obtine rezultatele dorite.

Este obligatoriu sa le folosesti diluate in apa sau o baza uleioasa, ca uleiul de migdale dulci, de argan sau de avocado, altfel risti sa iti arzi pielea. Proportiile exacte le afli pe eticheta produsului.

Uleiurile esentiale diluate pot inlocui produse ca: tonic revitalizant, lotiune de curatare a tenului ori pot fi adaugate in masti de fata si scruburi.

uleiuri esentiale pentru piele

Uleiuri esentiale pentru tenul uscat si sensibil. Pentru acest tip de ten sunt indicate uleiurile esentiale de musetel, trandafir, lemn de santal, lavanda, mandarin sau geranium.

Uleiuri esentiale pentru tenul gras sau acneic. Sunt indicate uleiurile esentiale cu proprietati antibacteriene, antiseptice si astringente care sa echilibreze pH-ul pielii.

Include in rutina de ingrijire uleiuri esentiale de arbore de ceai (tee-tree), lamaie, aloe vera, lemn de cedru, grapefruit, eucalipt sau ricin.

Uleiuri esentiale pentru tenul mixt. Tenul mixt are nevoie de restabilirea echilibrului celor doua zone predominante – cea grasa in zona T si cea uscata de pe restul fetei. Uleiurile recomandate sunt cele de muscata, lavanda, mandarina sau lemn de trandafir.

Uleiuri esentiale pentru tenul  matur, afectat de riduri. Tenul matur trebuie stimulat pentru a produce celule noi. Ca sa grabesti procesul de regenerare al pielii si sa maresti productia de celule noi, foloseste uleiuri esentiale de patchouli, palmarosa, floare de portocal, ulei de migdale sau de seminte de struguri.

Uleiurile esentiale potrivite pentru ingrijirea parului

uleiuri esentiale pentru par

Uleiurile esentiale pot face adevarate minuni pentru podoaba ta capilara. Iti pot revitaliza scalpul si rezolva problema caderii excesive a parului sau cea deranjanta a matretii sau poti obtine un fir de par mai rezistent si stralucitor. Nu aplica uleiurile direct pe scalp, deoarece te poti irita, chiar arde.

Adauga cateva picaturi de ulei esential in sampon, balsam sau masca de par. Inainte sa il aplici pe scalp si par, testeaza uleiul esential pe o portiune mica de piele pentru a vedea daca esti alergica sau nu.

Poti combina mai multe uleiuri pentru beneficii multiple. Acum nu mai ramane decat sa alegi ulei esential care ti se potriveste.

Contribuie la cresterea rapida a firului de par: rozmarin, jojoba, cedru si menta.

Combat matreata: lavanda (impiedica mancarimea scalpului si ruperea firelor de par).

Pentru par uscat si deteriorat: argan, musetel, santal (pot repara parul uscat si tern, care a suferit  tratamente chimice, termice si si-a pierdut din vitalitate).

Iti recomandam:

NOU! Pure Oregano Oil Kräuter®, obtinut prin distilare din frunzele plantei de oregano, cu un continut de 80% carvacrol.

Este indicat in combaterea matretii, a iritatiilor si micozelor scalpului, in tratarea acneei, eczemelor cutanate (chiar si psoriazis) si pentru intarirea unghiilor fragile.

Descopera si Uleiurile esentiale Kräuter® – 100% naturale, recomandate doar pentru uz extern. Poti alege dintre: eucalipt, gardenie, pin, lavanda si lamaie.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *