DA RESET VIETII TALE! Partea 6: Provoaca-te zilnic sa faci un lucru nou si atrage fericirea in viata ta

Provoaca-te zilnic si obtine fericirea la locul de munca si in viata personala! Ca sa fii o persoana implinita, nu trebuie sa faci aceleasi lucruri mereu, ci sa incerci ceva nou ori de cate ori poti, sa evadezi din rutina, sa te redescoperi si sa nu pierzi din vedere ceea ce te face cu adevarat fericita.

Dar cum reusesti sa faci mereu lucruri noi care sa iti imbunatateasca starea de spirit?

Se presupune ca daca iti fixezi anumite obiective si incepi sa lucrezi la realizarea lor, calitatea vietii tale se va imbunatati considerabil. De multe ori, nu neaparat ceea ce vrem sa indeplinim, ci drumul pana acolo ne ofera cele mai frumoase recompense.

Cu toate acestea, cu fiecare obiectiv pe termen lung apar o serie de probleme: ce alegere ar trebui luata, ce sacrificii apar si cat efort si timp ai la dispozitie. Cand evaluezi care este calitatea actuala a vietii tale si vezi unde sunt lacunele, te poti concentra pe partile care necesita imbunatatire.

Poate fi vorba despre o relatie mai deschisa cu cei din jur, o comunicare mai eficienta la locul de munca sau petrecerea timpului cu familia.

provoaca-te zilnic

Multe persoane iau decizii in fiecare zi care le afecteaza calitatea vietii si ii mentine in rutina (modul in care incepem ziua, ce alegem sa mancam, ce haine purtam si multe altele).

De cele mai multe ori, raspunsurile obisnuite pe care le dam sau modul in care reactionam in fata unei situatii sunt pe pilot automat si pot crea obisnuinte care ne impacteaza negativ viata.

Mancam atunci cand suntem nervosi, ne varsam frustrarile pe cei din jur, nu ne odihnim destul din cauza stresului si problemelor la job etc.

Este nevoie exercitiu ca sa iti activezi gandirea pozitiva si luarea de decizii. Incepe cu dorinta si continua cu perseverenta. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta:

Provoaca-te zilnic si imagineaza-ti cum ai vrea sa arate viata ta

zambet

Ce obiceiuri ai vrea sa ai in fiecare zi? Vrei sa te trezesti dimineata si sa mergi la alergat 30 de minute? Sau sa nu mai sari peste micul dejun?

Poate nu ti se pare mare lucru acum, dar obiceiurile mici duc la schimbari mari.

Cum vrei sa reactionezi in anumite situatii? Cum ar arata o zi perfecta? Gandeste-te la toate schimbarile pe care ai vrea sa le faci in viata ta si trece-le pe toate pe o lista.

O idee buna este sa pastrezi un jurnal in care sa inregistrezi si sa analizezi ascensiunile si coborasurile pe parcursul atingerii obiectivelor tale. Scrie o lista cu lucruri simple care iti ofera placere.

Gata? Atunci fa-le de cel putin doua ori pe saptamana. Noteaza-ti lucrurile care iti dau un sentiment de implinire, placere si fericire si revizuieste lista in mod regulat.

Obiectivele tale trebuie sa fie specifice, realizabile, realiste si semnificative

Poti sa setezi o limita de timp pentru atingerea anumitor obiective. Acest lucru iti va oferi o motivatie suplimentara si te va ajuta sa le atingi mai usor.

Ce mai poti face? Include persoanele care te inconjoara in experimentul tau. Spre exemplu, daca doresti sa iti schimbi dieta, nu ar fi rau sa le spui si celorlalti.

La randul lor, te pot ajuta cu sfaturi sau te pot tine departe de tentatiile culinare. In acest mod, te asiguri ca nu iti sabotezi inconstient obiectivul.

Incepe o lista cu lucruri care nu iti aduc bucurie

Gandeste-te la modalitatile neproductive in care iti petreci timpul si cum poti sa le indepartezi incet din viata ta. Dedica-ti energia si incepe noi obiceiuri mai sanatoase care iti imbunatatesc calitatea vietii.

Pastreaza-ti mintea odihnita si relaxata

sanatatea emotionala

Sanatatea emotionala influenteaza modul in care ne simtim si ne comportam in viata de zi cu zi. De asemenea, ne afecteaza capacitatea de a face fata stresului si provocarilor, de a construi relatii sanatoase si de a ne raporta la orice se intampla in jurul nostru.

Invata sa iti accepti si sa iti controlezi emotiile, astfel incat acestea sa nu te controleze pe tine.

Hraneste-ti creierul

citeste

Citeste. Citeste. Citeste. Nimic nu iti poate hrani mintea la fel de mult decat atunci cand citesti o carte minunata si evadezi complet in lumea ei.

Cu cat inveti mai multe lucruri noi si te implici in activitati diverse, cu atat creierul tau va fi mai sanatos. Invata o limba straina, urmeaza cursuri de perfectionare, oxigeneaza-ti creierul prin sport, urmeaza-ti hobby-urile, citeste articole interesante si macar 2 carti pe luna.

Fii optimist(a) si razi

fii optimista

Optimismul te poate face mai sanatos, mai fericit si iti poate prelungi viata.

Persoanele care folosesc umorul pentru a face fata stresului au un sistem imunitar mai puternic si un risc redus de atac de cord si accident vascular cerebral. Rasul ar trebui sa fie ca o vitamina zilnica.

Provoaca-te zilnic! Iata 15 lucruri pe care ar trebui sa le faci in fiecare zi pentru o viata mai fericita si mai plina de satisfactie:

  1. Petrece mai mult timp in natura
  2. Conecteaza-te cu oamenii cel putin o data pe saptamana (ia cina in oras cu prietenii)
  3. Realizeaza munca cea mai grea in prima parte a zilei
  4. Fa sport
  5. Planifica vacante – si viziteaza alte tari si orase cat de des poti
  6. Mergi intr-un muzeu sau galerie de arta
  7. Fa curatenie in casa, redecoreaza sau reamenajeaza-ti biroul
  8. Nu te lasa distrasa de lucrurile care nu iti aduc niciun beneficiu
  9. Fa voluntariat
  10. Ai dat de un obstacol? Incearca sa te gandesti macar la un lucru bun pe care il obtii in urma lui
  11. Nu mai lucra in zilele libere
  12. Provoaca-te (mergi la sala, alearga, incepe afacerea pe care ti-o doresti)
  13. Asculta muzica
  14. Cheltuie mai putini bani decat castigi
  15. Traieste in prezent si fii recunoscatoare pentru ceea ce ai!

Provoaca-te zilnic! E timpul pentru o schimbare in bine!

DA RESET VIETII TALE! Fii alaturi de noi si saptamana urmatoare, cand lansam ultima parte din serie!

Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *