Acidul Hialuronic, secretul parului hidratat si fortifiat

Acidul Hialuronic (cunoscut si sub denumirea de HA) este un ingredient despre care se vorbeste din ce in ce mai mult in industria produselor de ingrijire in ultima perioada.

Cunoscut pentru proprietatile sale anti-imbatranire, Acidul Hialuronic este cu siguranta un ingredient de TOP in creme, lotiuni, masti si serumuri.

acidul hialuronic

Ce este Acidul Hialuronic?

Acidul hialuronic este un polimer produs in mod natural de organismul uman. Este esential pentru metabolismul celular si pentru  procesele regeneratorii.

Una dintre primele sale utilizari a fost tratarea leziunilor pielii in anii ’60. Apoi, in anii ’80, a fost utilizat in timpul interventiilor chirurgicale oculare, precum indepartarea cataractei si in injectii pentru tratarea artritei.

Abia in anii ’90 am realizat impactul incredibil pe care il are acidul hialuronic asupra pielii si parului. De atunci, ingredientul minune si-a gasit drumul in produsele noastre de make-up, in cremele si lotiunile hidratante sau antirid, ori in sampoane si masti de par.

Stiai ca Acidul hialuronic este deja prezent in scalpul tau? Din pacate, avem tendinta sa ignoram necesitatile pielii capului si sa folosim sampoane si balsamuri cu gandul exclusiv la firul de par.

Daca rutina ta de ingrijire a tenului este una minutioasa, asa trebuie sa fie si cea a scalpului.

Multe dintre ingredientele care ne pastreaza tenul hidratat ne pot ajuta si parul sa isi recapete stralucirea si sa fie sanatos. In special, acidul hialuronic (HA), o baza de hidratare a pielii. Are beneficii cu adevarat incredibile pentru scalp si firele de par.

Astfel, daca folosesti produse pentru ingrijirea parului care contin HA, cum ar fi un sampon, un balsam sau o masca, Acidul Hialuronic va fi absorbit de scalp, care va deveni mai hidratat. Astfel, intregul par va fi mai puternic si mai bine hranit din interior.

Cum functioneaza mai exact produsele de ingrijire pentru par cu HA?

Acidul Hialuronic este un „magnet de umiditate”, de aceea este cunoscut in primul rand pentru mentinerea hidratarii pielii. 1 gram de HA poate retine pana la 6 litri de apa! Din pacate, la fel ca in cazul altor nutrienti din corpul nostru, nivelul lui scade o data cu inaintarea in varsta.

Pentru a intelege modul in care iti poate ajuta parul, trebuie sa tii minte ca acidul hialuronic este un catalizator care mentine pielea hidratata, previne imbatranirea prematura si incetineste aparitia ridurilor.

Acid hialuronic pentru ingrijirea parului

HA este standardul de aur pentru hidratare. Beneficiile utilizarii Acidului Hialuronic in ingrijirea parului includ:

  • hranirea in profunzime a scalpului
  • hidratare suplimentara
  • intarirea firului de par
  • repararea din interior a firelor despicate si uscate, lipsite de stralucire.
acid hialuronic pentru par

Acidul hialuronic joaca un rol semnificativ in sanatatea si regenerarea celulelor. Este necesar pentru toate procesele naturale ale pielii tale, inclusiv pentru cresterea parului. Un scalp hidratat este o parte esentiala a unui par sanatos si stimuleaza cresterea mai multor foliculi.

S-a demonstrat ca HA poate creste diametrul fiecarui fir de par. Astfel, tu te bucuri de o un par des, cu fire rezistente, si care arata si se simte grozav la atingere.

Cand este indicat sa folosesc Acidul Hialuronic pentru parul meu?

Pentru maximum de beneficii, foloseste produse de ingrijire a parului cu acid hialuronic pe parul ud (sau cel putin umed). Include in rutina de ingrijire un sampon cu HA, pe care sa il folosesti de cel putin 2 ori pe saptamana.

Vestea buna este ca Acidul Hialuronic este potrivit pentru toate tipurile de par: normal, gras, subtire, deteriorat, uscat, drept sau cret. In toate cazurile, ne ajuta sa imbunatatim rezistenta firului de par si sa avem un par vizibil mai sanatos.

Iti recomandam GAMA PREMIUM de ingrijire a parului cu Acid Hialuronic (produse VEGANE, fara silicon):

Sampon cu acid hialuronic, Life Care® – HA este cunoscut pentru capacitatea de protejare a parului la spalarea frecventa.

Creeaza un film protector pe fibra capilara, acoperindu-l si protejandu-l de agenții externi (vant, soare, poluare). Retine moleculele de apa furnizand hidratarea si stralucirea parului.

Balsam cu acid hialuronic, Life Care® – contine acid hialuronic, aminoacizi si extractele din plante precum bambusul. Hidrateaza intens firul de par, revitalizeaza si fortifica, oferind o textura delicata la atingere.

Alantoina, arginina, pantenolul, untul de shea si proteinele din grau sunt ingrediente nutritive ce readuc parului stralucirea naturala. Netezesc structura firului de par fara sa il incarce, inchid stratul cuticulei si protejeaza impotriva ruperii parului.

Ingrijeste-ti parul si bucura-te de el in cele mai placute momente!

Articol scris de,
Daniela Marc
Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *