Tamaia, cunoscuta ca si Boswellia Serrata, sau in trecut ca „aurul lichid” este folosita in medicina traditionala de mai bine de 4.000 de ani. In ultimii 20 de ani a devenit obiectul a sute de studii medicale.
Astazi, este considerata o adevarata revelatie in cosmetica, fiind utilizata ca materie prima in numeroase produse de ingrijire a pielii.
Ce este „aurul lichid”?
Este o rasina produsa de arborele Boswellia serrata, originar din India. Exista mai multe tipuri de astfel de arbori, insa numai 4 dintre ei produc rasina. Dintre acestia, rasina de Boswellia serrata, ceea ce cunoastem noi ca tamaie, se foloseste in industria cosmetica si terapeutica.
Un fapt interesant este ca arborii produc rasina de calitate numai 3 ani consecutivi. Dupa acest interval, trebuie lasati sa se regenereze, iar abia apoi procedura de recoltare a rasinei poate fi reluata.
Egiptenii considerau ca aroma de tamaie aduce bogatie si prosperitate in casa. In zilele noastre, cosmetologii sustin ca tamaia este o adevarata bogatie pentru piele.
Are proprietati puternice de hidratare, reparare si de intinerire la care se mai adauga si un parfum unic, aromat si patrunzator.
Tamaia si beneficiile ei pentru piele
Atunci cand ne gandim la ingredientele din produsele noastre cosmetice, mai ales la cele din cremele si lotiunile de corp, tamaia nu ne trece chiar atat de usor prin minte.
In schimb, Aloe Vera, untul de shea, uleiul de argan sau de masline ori apa de trandafiri sunt mai cunoscute.
Dar de ce sa nu ne folosim de calitatile ei? Mai ales ca se spune ca insasi Cleopatra o includea, alaturi de mirt, in rutina ei de ingrijire a pielii.
Tamaia este indicata pentru toate tipurile de piele, dar in special pentru pielea matura sau cu tendinta de imbatranire prematura.
Iata cateva dintre beneficiile cremei cu tamaie:
- are proprietati astringente naturale
- uniformizeaza aspectul pielii
- contine acizi boswelici (AKBA) care reduc ridurile fine de expresie
- imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii
- sustine mecanismul natural de aparare al pielii impotriva bacteriilor
- diminueaza iritatiile, roseata si eczemele
- are efect antiinflamator si reparator
- are efect relaxant
- se foloseste in creme si lotiuni: antiacneice, antiaging sau pentru hiperpigmentare.
Tamaia purifica pielea, poate ameliora cicatricile cauzate de acnee, ajuta la recuperarea si vindecarea ranilor (nu se aplica pe ranile deschis, ci numai in jurul lor). Mai mult, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta in caz de varice, dureri musculare sau reumatice.
Tamaia are multe intrebuintari si in aromaterapie sau tratarea anumitor afectiuni. Cele mai importante sunt: stresul, ameliorarea anxietatii, circulatie deficitara a sangelui, insomnie sau somn nelinistit, sistem imunitar slabit.
Chiar daca o folosim pe piele, tamaia are efect si asupra psihicului nostru. Mirosul ei specific, pamantiu, aromat si condimentat iti poate imbunatati calitatea somnului (in acest caz, foloseste crema de corp cu tamaie inainte de culcare). In plus, poate reduce stresul si calma anxietatea.
Iti recomandam
Crema de corp cu tamaie si plante BIO, Life Care®
Extractul de tamaie din compozitia Crema de corp cu tamaie si plante BIO, Life Care®, este bogat in principii active. Ingrijeste si reface pielea lipsita de fermitate, imbatranita prematur, conferindu-i suplete si catifelare.
Ingredientele Bio din compozitie precum Aloe Vera Bio, Galbenele Bio, Rozmarinul Bio si Menta Bio detin puternice proprietati de hidratare, reparare si intinerire a pielii.
Tamaia – remediul pentru o piele sanatoasa!
Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager