Frumusete si sanatate cu parfum de lavanda!

lavanda

Lavanda este una dintre cele mai iubite arome din lume, fiind des folosita in aromaterapie datorita efectului sau extrem de relaxant, ce ajuta mintea sa se purifice si sa se deconecteze de cotidianul care, adesea, ne incarca peste masura.

Insa, dincolo de parfumul sau cu totul si cu totul special, lavanda este o planta cu multiple ultilizari terapeutice, asa cum ne arata si istoria sa.

Dovezile folosirii lavandei dateaza inca de acum 2.500 de ani. A fost una dintre aromele preferate ale egiptenilor, fenicienilor, dar si al locuitorilor si in lumea araba.

Se spune ca insasi Cleopatra, frumoasa regina egipteana si una dintre cele mai celebre femei din istorie, ar fi folosit parfumul de lavanda pentru a-i seduce pe generalii Iulius Cezar si Marc Antoniu.

De asemenea, izvoarele istorice ne arata ca si grecii erau incantati de efectele lavandei. O foloseau ca pe un remediu universal pentru o varietate de probleme medicale, de la insomnii la dureri de spate si tulburari psihice.

Mai tarziu, in vremea Imperiului Roman, lavanda a ajuns atat de pretioasa, incat jumatate de kilogram valora cat salariul intreg al unui fermier pe o luna. Lavanda era folosita pentru parfumarea apei din baile romane.

De fapt, radacina termenului „lavanda” se datoreaza tocmai bailor romane si ritualurilor de curatare a corpului: aceasta vine de la cuvantul latinesc „lavare”, care inseamna „a spala”.

In plus, romanii foloseau lavanda ca parfumant, pentru aromarea preparatelor culinare si chiar in mixurile folosite pentru fumat.

Cateva secole mai tarziu, in epoca medievala si in cea renascentista, lavanda a dobandit noi utilizari, fiind folosita pe post de deodorant si dezinfectant.

Cu un asa palmares, este usor de inteles de ce lavanda este atat de apreciata in intreaga lume.

Iata numai cateva dintre beneficiile uleiului esential de lavanda:

  • alunga stresul si tensiunile acumulate, inducand o senzatie de relaxare si calm;
  • ajuta la relaxarea sistemului nervos, contribuind la tratarea migrenelor, a starilor de anxietate si agitatie si chiar a depresiei;
  • trateaza insomniile, provocand „pofta” de somn si contribuie, astfel, la reglarea programului de somn;
  • diminueaza durerile de natura musculara si reumatica;
  • elibereaza caile respiratorii, tratand astfel tulburarile de respiratie;
  • stimuleaza circulatia sangelui;
  • este extrem de valoros pentru ingrijirea pielii datorita proprietatilor sale antiseptice si antifungice, care ajuta la tratarea acneei si a altor inflamatii, precum si la atenuarea ridurilor.
Iti recomandam:

Sapunul 3 in 1 cu lavanda si plante BIO, de la Kräuter®, un produs cu tripla actiune, pe care il poti folosi ca sapun lichid, gel de dus si spumant de baie!

Aroma imbietoare a uleiului de lavanda relaxeaza simturile, musculatura si sistemul nervos. Extractele BIO de aloe vera, rozmarin si lemongrass indeparteaza cu succes microbii.

Uleiul esential de Lavanda BIO Kräuter® este potrivit pentru toate tipurile de piele, cu efect regenerant in special pentru piele matura, uscata sau arsa de soare. Benefic in caz de piele crapata, varice, dermatite sau eczeme.

Are efect calmant, anti-depresiv, anti-spasmic si relaxant. Este benefic in caz de insomnii, tensiuni musculare, stres, surmenaj, iritabilitate nervoasa, migrene, sau probleme circulatorii.

Detergentul lichid cu nuci de sapun si lavanda – BioHAUS®, o combinatie de ingrediente special alese pentru a satisface nevoia de grija fata de pielea sensibila.

Este un produs pe baza de nuci de sapun BIO, ce spala, curata si parfumeaza natural hainele. Mentine tesaturile si indeparteaza chiar si cele mai dificile pete.

Nu este necesara utilizarea balsamului, hainele fiind parfumate natural de uleiul esential de lavanda.

Lasa-ti simturile in mana expertilor naturii si bucura-te de o experienta totala de rasfat si relaxare!

Articol scris de,

Daniela Marc
Marketing Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *