Primăvara „schimbăm sângele” cu clorofila din plante

Primăvara este anotimpul muguririlor, al rodului nou de viață. Vine odată cu Soarele, cu lumina, cu vremea bună. O perioadă potrivită pentru noile începuturi. Astfel pornește și voința noastră, odată cu primele fire verzi de iarbă, cu primele triluri ale păsărelelor.

primăvara

Să ne lăsăm inspirați de natură, să luăm din forța și frumusețea ei, iar verdele clorofilei să facă parte mai mult ca nicicând din dieta zilnică.

Când mâncăm ceva verde sau bem un suc verde, este ca și când ne-am face o transfuzie cu sânge bun, formula chimică „în oglindă” a celor două (cu valențe diferite de Mg și Fe) ne lasă să spunem acest lucru.

Tot ce-i verde să culegem, să ne hrănim cu seva proaspătă a primăverii: spanac, leurdă, măcriș, ștevie, urzici, păpădie! Proprietățile fiecăreia fiind remarcabile, adevărate medicamente naturale pentru întregul corp, pentru sistemul nostru imunitar.

1. Spanacul

Spanacul nu mai are nevoie de nici o prezentare! Fier, aminoacizi, vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B2 dar și magneziu, calciu, siliciu, clorofilă, bogăție de minerale și vitamine. Fiert sau crud este bine să nu lipsească din dietă de primăvară!

2. Leurda

Leurda – dacă luăm în considerare proprietățile sale antibacteriene, antibiotice, antiseptice este lesne de înțeles de ce este bine să o consumăm în cantitate cât mai mare.

Un alt argument este că ajută la reducerea tensiunii, face bine celor cu afecțiuni cardiace, precum și celor cu risc de accident vascular.

Frunzele de leurdă se aseamănă cu cele ale lăcrămioarelor, așa îmi vin în gând mereu, fiecare fiind tămăduitoare, prin puterea și frumusețea lor.

3. Urzica

Urzica – fie că este consumată sub formă de mâncare, ciorbă sau ceai, urzica are proprietăți mai mult decât benefice pentru organismul uman.

Se spune că urzica schimbă sângele și că, după o iarnă grea în care organismul nu a primit chiar toate substanțele nutritive de care avea nevoie, o cură cu urzici ţinută primăvara poate face minuni. Datorită conținutului bogat în fier, aceasta tratează cu succes anemia.

4. Păpădia

Păpădia – cine nu a auzit de curele din primavera cu păpădie? Este o plantă în aparență banală, dar cu efecte detoxifiante cu totul excepționale.

Primăvara devreme, păpădia conține în frunzele și în tulpina sa substanțe amare, enzime si fitohormoni care fac adevarate minuni pentru ficatul obosit si încărcat de toxine și nu numai.

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *