„Este imposibil”: cele mai periculoase cuvinte din antreprenoriat

„Este imposibil!” De cate ori ai spus-o inainte sa analizezi situatia in care te afli? In zilele noastre, capacitatea de a face fata cu brio situatiilor stresante este din ce in ce mai greu de obtinut.

Fiecare dintre noi, dar mai ales antreprenorii, trebuie sa invete ca fiecare lucru necesita timp si perseverenta.

Atunci cand au intampinat un obstacol, antreprenorii trebuie sa stie cum sa reactioneze pozitiv si sa gaseasca solutii. In niciun caz sa nu porneasca la drum cu mentalitatea ca „Nu se poate”, „Este imposibil”, „Nu o sa reusesc niciodata!”

Desi, cu totii am spus aceste cuvinte cel putin o data. Dar oricat de tentant este sa nu te apuci de un lucru pentru ca anticipezi ca nu vei reusi sa il duci la capat, opreste-te si analizeaza situatia!

Atunci cand spunem ca ceva este imposibil, ne facem noi insine rau. „Imposibil” ar trebui sa nu existe in vocabularul niciun antreprenor.

Gandeste-te la urmatoarele scenarii si ce efecte pot avea asupra afacerii tale:

1.  Daca spunem ca un obiectiv este imposibil, atunci incetam sa-l urmarim.

2. Daca abandonam obiectivul din start, atunci nu il putem realiza.

3. Daca nu ne realizam obiectivele (sau macar incercam sa le realizam), nu vom putea evolua pe plan profesional.

„Este imposibil!” Sau nu?

Nu!, iar antreprenorii sunt dovada acestui lucru! Intreprinzatorilor li se spune intotdeauna ca lucrurile sunt imposibile. „Nimeni nu o sa fie interesat!”, „Nu va functiona!”, „Nu vei reusi niciodata!” De cate ori ai auzit propozitiile astea? Si de cate ori le-ai ignorat si ti-ai vazut de drum?

Traim  perioade dificile si este usor si firesc sa ne simtim coplesiti. Este usor de spus, „Este imposibil” si sa vezi cum usile se transforma in pereti.

Dar antreprenorii trebuie sa gandeasca altfel. Nu poti sa ii asculti pe cei care nu au incredere in tine si in viziunea ta. Inconjoara-te de oameni care nu iti spun „Este imposibil!”, ci „Este greu, dar sunt sigur ca vei reusi!”

Totul incepe cu tine si cu atitudinea ta. Tu esti instrumentul! Daca te concentrezi continuu pe motivul pentru care ceva va fi prea greu de realizat, atunci obiectivul respectiv va parea mult mai greu de atins.

Daca te concentrezi „De ce un obiectiv este posibil?”, indeplinirea lui ca va fi mult mai usoara. Dupa o perioada de timp, vei realiza ca, in multe cazuri, evenimentele sunt doar evenimente.

Iar impactul pe care il au asupra vietii noastre este dat in intregime de modul in care le percepem.

Cand iti schimbi comportamentul si atitudinea, vei influenta foarte mult rezultatul oricaror obstacole cu care te confrunti.

Antreprenorii sunt facuti pentru progres! Uita-te in jurul tau! Este posibil sa facem atat de multe lucruri. Trebuie doar sa incepem!

Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *