Nutrientii necesari la micul dejun

Ai observat ca, in zilele in care iti incepi ziua cu un mic-dejun sanatos, ai mai multa energie si te concentrezi mai bine ca sa rezolvi ceea ce iti propui? In plus, pofta de mancare din a doua jumatate a zilei este mult mai blanda, iar seara nu se mai incheie cu un exces culinar.

Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei, cea care poate da tonul unei zile pline de reusite.

Ce sa pui in farfurie, pentru cele mai bune rezultate?

Untitled

Proteine

Proteinele sunt esentiale pentru dezvoltarea si intretinerea masei musculare. In plus, s-a demonstrat faptul ca atunci cand consumam proteine la masa de dimineata, pofta de mancare intarzie mai mult sa apara, decat in cazurile in care consumam mese bogate in proteine in orice alt moment al zilei.

Unde gasesti proteine? In oua, lapte, iaurt, branzeturi si in carnea slaba. Stilul tau alimentar este vegetarian sau vegan?

Atunci include in mesele tale (de dimineata, si nu numai!) alimente precum mazare, fasole, quinoa, naut, branza tofu, frunze verzi, canepa, seminte de chia, de susan, de floarea soarelui si de mac, lapte de soia, de migdale sau de orez.

O varianta extrem de delicioasa pentru un mic-dejun sanatos si bogat in proteine este un smootie hranitor si colorat. Amesteca 5-6 g de pulbere Meal Balance Vegan Protein cu apa, lapte degresat sau lapte vegetal si adauga fructe, dupa preferinta.

Fibre dietetice

Acestea joaca un rol imporant in procesul de digestie. Cantitatea recomandata pentru barbati este de 38 de grame, iar pentru femei, de 25 de grame de fibre solubile si insolubile pe zi.

Fibrele insolubile previn constipatia, in timp ce fibrele solubile protejeaza sanatatea inimii, tin sub control diabetul si protejeaza impotriva acestei boli si stimuleaza pierderea kilogramelor in plus. Sursele importante de fibre sunt fructele (consumate ca atare, in stare naturala), legumele si cerealele integrale.

O idee sanatoasa si gustoasa pentru micul-dejun: granola – un amestec de fulgi de ovaz, secara si orz, seminte de in, floarea soarelui si dovleac, nuca de cocos razuita, migdale, stafide si fistic si 3 linguri generoase de iaurt degresat. Adauga o lingurita de miere si deliciul este complet!

Daca te grabesti, Batoanele Vegane Meal Balance® sunt alegerea perfecta. Cu boabe de cacao sau cu cappucino, iti aduc un aport optim de fibre, proteine si un plus de energie.

Iata si cateva idei pentru un mic dejun pregatit de seara:

  • Iaurt grecesc cu fulgi de ovaz si fructe
  • Smoothie satios cu verdeturi
  • Toast-uri delicioase

Le poti descoperi pe toate AICI.

Calciu

Acesta este unul dintre principalele minerale din organism, cu o importanta deosebita pentru sanatatea sistemului osos. In medie, necesarul zilnic este de 1,000 miligrame pe zi. Un aport de calciu redus este asociat cu aparitia, in timp, a osteoporozei.

Calciul se regaseste, cu precadere, in oua, lapte si iaurt. Pentru dieta vegasa sau vegetariana, consuma lapte de soia sau suc de portocale fortifiate cu calciu, tofu, broccoli, conopida, morcovi, linte, naut, fasole, curmale sau struguri.

Tu cum iti incepi diminetile?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *