Protejeaza pielea sensibila a copilului tau

Vacantele pe malul marii sunt o incantare pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici. Pentru copii, nu exista bucurie mai mare decat sa zburde liberi prin valuri si sa construiasca castele fantastice de nisip, iar entuziasmul lor este, adesea, molipsitor.

protectie plaja copii

Ca sa te asiguri ca aceste momente frumoase se vor transforma in cele mai indragite amintiri, este important sa folosesti produsele potrivite pentru a-i proteja pe cei mici de arsuri solare.

Pielea copiilor are nevoie de o ingrijire speciala impotriva razelor UV

Pielea copiilor este mult mai sensibila decat cea a adultilor si are nevoie de o ingrijire speciala sub razele soarelui.

De aceea, pe durata expunerii la soare, este obligatoriu sa le aplici un strat generos de crema cu factor de protectie ridicat la fiecare doua ore.

In plus, este recomandat sa repeti operatiunea ori de cate ori copilul iese din apa sau se sterge cu prosopul, ca sa te asiguri ca pielea sa este in permanenta protejata.

Daca te intrebi ce tip de protectie este cea mai potrivita pentru copii, trebuie sa stii ca specialistii recomanda la unison produse cu un factor de protectie cat mai ridicat (mai exact, un factor de peste 30, conform Academiei Americane de Dermatologie).

De asemenea, este ideal ca produsele folosite sa contina ingrediente naturale, capabile sa blocheze radiatiile UVA/UVB si sa previna arsurile si disconfortul provocat de acestea.

Care este diferenta dintre UVA si UVB. Cum alegem crema cu SPF corecta.

Razele ultraviolete (UV) sunt de trei tipuri: UVA, UVB si UVC (sunt blocate de stratul de ozon si nu ne afecteaza). Primele doua au efecte directe asupra pielii noastre.

Cele mai raspandite sunt razele UVA, care reprezinta circa 95% din totalul razelor ultraviolete care ajung pe pamant. Patrund in profunzimea pielii, trec prin epiderma si ajung pana la derma (primul si al doilea strat al pielii).

Razele UVA sunt nocive pentru ca stimuleaza producerea de radicali liberi care pot duce la imbatranirea prematura a pielii (pierderea elasticitatii pielii, aparitia ridurilor si pete pigmentare), sensibilitate sau alergie la soare si cancer de piele.

Razele UVB reprezinta 5% din razele UV care ajung pe pamant si sunt mai puternice decat cele UVA. Sunt blocate de nori si de sticla, spre deosebire de cele UVA.

Pot patrunde in epiderma, dar nu si in straturile adanci ale pielii. Ele te ajuta sa obtii un bronz de lunga durata, dar pot cauza si arsuri solare, alergii la soare sau cancer cutanat. De aceea, este necesar sa te protejezi impotriva ambelor tipuri de raze ultraviolete.

Iti recomandam:

Emulsie de plaja pentru protectie solara cu ulei de argan BIO Kräuter®, pentru copii cu SPF 50

Protejeaza pielea copilului tau cu cea mai sanatoasa solutie care blocheaza efectele negative ale soarelui: Emulsia pentru protectie solara cu ulei de argan BIO pentru copii, cu SPF 50, de la Krauter!

Uleiul de argan BIO contribuie la un bronz uniform si mentine pielea hidratata pe durata expunerii la soare, atunci cand organismul pierde multa apa, iar pielea este in pericol de a se usca.

In plus, previne si reduce eventualele inflamatii si este bogat in acizi grasi esentiali si Omega-3 si Omega-6.

Protejeaza impotriva radiatiilor UVA/UVB, este rezistenta la apa, nu contine parabeni sau parafine. Este creata special pentru ingrijirea pielii sensibile a copiilor.

Ai grija de sanatatea copilului tau si bucura-te de zambetul lui fara griji!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *