Plamani sanatosi cu ajutoare naturale

Plamani sanatosi si o respiratie usoara! Stiai ca intr-o zi, un om respira de 17 000-23 000 ori? De fiecare data cand respiram, ne expunem plamanii la substantele din aer: praf, toxine, bacterii, alergeni, adica radicali liberi care ataca celulele corpului si cauzeaza oxidarea lor.

plamani sanatosi

In copilarie, plamanii nostri au o culoare rozalie, insa pe masura ce inaintam in varsta, din cauza substantelor poluante, culoarea plamanilor se inchide. In cazul fumatorilor, plamanii pot ajunge gri sau chiar negri.

Mentine-ti sanatatea plamanilor cu ajutoare naturale si printr-un stil de viata adecvat: o alimentatie echilibrata, un aport suficient de vitamine, minerale si antioxidanti si un proces de detoxifiere care sa iti curete plamanii de substantele toxice.

Fumatul, inamicul nr. 1 al plamanilor

Fumatul activ este un factor important de risc si poate cauza:

  • boli pulmonare (BPOC, astm, tuberculoza, cancer, infectii ale sistemului respirator)
  • afectiuni ale pancreasului si cailor urinare
  • osteoporoza
  • afectiuni ale stomacului si inimii
  • afectiuni ale sistemului reproducator
  • boli ale pielii si dintilor (marii fumatori sunt de 4 ori mai susceptibili să dezvolte parodontoza si au un risc de 3 ori mai mare sa faca mai des carii)

Dar ce se intampla atunci cand renunti la fumat?

  • la 8 ore, organismul normalizeaza nivelul de oxigen din sange
  • la 2 zile, iti imbunatatesti senzatiile gustative si mirosul
  • la 3 zile, respiratia se regleaza
  • la 2 saptamani, tusea dispare si circulatia sangelui se restabileste
  • la 3 luni, culoarea si elasticitatea pielii se imbunatatesc.

Plamani sanatosi cu ceai verde si resveratrol

Nicotina este responsabila de dependenta de tutun. Ea este absorbita prin plamani si prin piele, chiar daca tii o tigara in mana sau te afli in apropierea unui fumator. Nicotina slabeste puterea organismului de a se lupta cu toxinele si face plamanii vulnerabili in fata toxinelor.

Ceaiul verde este o sursa incredibila de antioxidanti care ajuta organismul sa lupte cu toxinele. Poate contribui la tonifierea organismului, la mentinerea capacitatii de autoaparare si la neutralizarea radicalilor liberi.

De asemenea, ajuta la eliminarea substantelor nocive si a produsilor de metabolism. Ceaiul verde poate inlocui cu succes cafeaua, fiind si un excelent energizant natural.

Resveratrolul este o molecula continuta de struguri si de vinul rosu, ce apartine unui grup de compusi, numiti polifenoli, cu proprietati puternic antioxidante.

Resveratrolul poate avea efecte benefice asupra celulelor, pe care le face mai rezistente in fata radiatiilor si a factorilor de mediu.

Sfaturi de urmat pentru plamani sanatosi si o respiratie usoara

plamani sanatosi

Consuma fructe si legume bogate in antioxidanti

Vitamina C este esentiala, ceea ce inseamna ca nu poate fi produsa de organism, ci trebuie obtinuta din alimentatie sau suplimente alimentare.

Este solubila in apa si se gaseste in multe fructe si legume, inclusiv portocale, capsuni, kiwi, ardei gras, broccoli, kale si spanac. Asigura-te ca incluzi in dieta si: pepene galben, papaya, conopida si patrunjel.

Bea in fiecare zi o cantitate suficienta de apa.

Adopta un stil de viata activ

Activitatea fizica imbunatateste capacitatea de functionare a plamanilor, precum si transportul oxigenului la celule.

Opteaza pentru exerctitiile care ti se potrivesc: yoga, ciclism, mersul la sala, jogging, aerobic, cardio. Important e sa faci miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi, si vei vedea cum starea generala de sanatate ti se va imbunatati.

Tine infectiile la distanta

Daca ai un sistem imunitar slabit, si nu numai, este important sa te feresti de gripele si racelile de sezon. Evita spatiile aglomerate si persoanele bolnave, igienizeaza-ti mainile si respecta o igiena orala riguroasa.

Iti recomandam:

Life Impulse® Smoker’s Aid Detox cu anghinare

Life Impulse® Smoker’s Aid Detox cu anghinare, un supliment alimentar complex cu efecte benefice in regenerarea si mentinerea sanatatii plamanilor.

Contine un mix natural de anghinare, silimarina, papadie, crusin si alte plante BIO cu efecte de curatare a plamanilor prin eliminarea toxinelor.

Life Impulse® OPC Antioxidant

Life Impulse® OPC Antioxidant are o functie puternica de antioxidant si un spectru larg de actiune asupra organismului.

Poate ajuta la reglarea inflamatiilor la nivel celular si poate lupta impotriva imbatranirii celulei fiind un excelent ingredient antiaging.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *