Resveratrol, antioxidantul zis si „secretul tineretii”

Resveratrol este un antioxidant puternic care se gaseste intr-o proportie foarte mare in struguri, adica si in vinul rosu. Exista studii care au confirmat ca vinul rosu poate poate ajuta la reglarea colesterolului – ei bine, acest lucru se datoreaza resveratrolului.

resveratrol

Pe langa struguri, il mai putem gasi si in alune sau fructe de padure rosii. Acest antioxidant are o multime de alte beneficii pentru sanatatea ta. Descopera-le pe toate mai jos:

1. Sprijina sanatatea inimii

Datorita proprietatilor antioxidante, resveratrolul poate avea un efect benefic in scaderea tensiunii arteriale. O data cu inaintarea in varsta, arterele se ingusteaza, lucru care poate cauza hipertensiune.

O tensiune arteriala crescuta poate duce rapid la boli de inima, dar aici intervine resveratrolul. Pe langa o dieta corespunzatoare si o viata activa, antioxidantul poate ajuta la relaxarea vaselor de sange si la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale.

De asemenea, resveratrol este un antioxidant care a dat rezultate si in scaderea colesterolului LDL din sange, considerat „colesterol rau”. Cum se intampla asta? Simplu, resveratrol reduce efectele unei enzime care controleaza productia de colesterol.

2. Suplimentarea cu resveratrol protejeaza creierul

Resveratrol este un antioxidant cu proprietati antiinflamatorii puternice. De aceea, interfereaza cu anumite proteine care sunt „vinovate” de aparitia bolii Alzheimer.

In plus, resveratrolul protejeaza celulele creierului de oxidare si previne degenerarea sistemului nervos.

resveratrol

3. Imbunatateste sanatatea sistemului osos

Foarte multa lume se confrunta cu „dureri de oase”, articulatii slabite si o mobilitate precara. In timp, pot aparea artrita sau alte boli care afecteaza cartilajele si structura osoasa.

Resveratrol, datorita proprietatilor antiinflamatorii pe care le are, poate imbunatati sanatatea articulatiilor si poate preveni degradarea cartilagiilor.

Alte beneficii ale resveratrolului:

  • este indicat in caz de diabet, deoarece creste sensibilitatea la insulina
  • protejeaza impotriva stresului oxidativ
  • ajuta la scaderea inflamatiei din corp
  • are efect antiviral, antitumoral si tonic general
  • stimuleaza procesul natural de detoxifiere al organismului
  • impiedica imbatranirea prematura si ajuta la reducerea ridurilor
  • poate preveni bolile degenerative oculare
  • stimuleaza sistemul imunitar

Iti recomandam:

Life Impulse® Resveratrol Plus – Acesta ajuta la prevenirea degenerarii sistemului nervos si protejeaza celulele impotriva radiatilor. De asemenea, este un adevarat ajutor in echilibrarea si reglarea functiilor metabolice ale organismului. 

Datorita continutului de antioxidanti ai Resveratrolului BIO din compozitia suplimentului alimentar, efectul de imbatranire al celulelor din organism este incetinit.

Resveratrolul reuseste sa mentina tineretea corpului si a mintii si reprezinta secretul tineretii de durata.

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *