Igiena orala de invidiat cu plante BIO

Pasta de dinți cu aloe vera este un produs complex, natural si bio, dedicat îngrijirii cavității bucale. Eficiența îngrijirii bucale este semnificativă datorită gelului de aloe vera  din compoziție, gel extras din plante obținute în medii controlate biologic.

Este o pastă de dinti fara fluor care poate fi utilizată de intreaga familie (mai puțin de către copii cu vârsta sub 6 ani).

  • Actiune:  Efectele utilizării pastei de dinți cu aloe vera sunt imediate și se regăsesc atât la nivelul dinților, al gingiilor și a întregii guri. Se poate spune că acțiunea acesteia este orientată spre 4 direcții:
    • Îngrijește dinții, curățând eficient spațiile interdentare, putând înlocui cu succes ata dentara; este foarte eficient împotriva depunerii tartrului dentar;  este perfectă și pentru dinți sensibili; poate intari smaltul dentar; contribuie la albirea dintilor;
    • Îngrijește și protejează gingiile, fiind folosit cu succes pentru igiena cavităţii bucale și pentru menținerea unor gingii sanatoase; poate fi utilizată și pentru gingii sensibile; este eficientă în gingivite, paradontite, paradontoze precum și pentru alte afecțiuni și leziuni bucale, scurtând timpul de vindecare al acestora;
    • Îndepărtează cu succes placa bacteriană și a depunerilor de pe suprafețele dinților datorită  acidului silicic din compoziție care acționează ca un abraziv natural; se asigură astfel o bună igiena bucala;
    • Prin igiena orala bună pe care o facilitează este un produs care asigură o respirație proaspătă și o senzație îndelungată de prospețime întregii guri;

Beneficii:

Pasta de dinți face parte din categoria de produse bio, având în compoziție, ca element principal, un ingredient denumit gel stabilizat de aloe vera extras din cultura bio de aloe vera.

Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante, analgezice, antibiotice, antiseptice, antibacteriene, susținând eficient și rapid vindecarea leziunilor bucale, stimulează regenerarea țesuturilor, având și o acțiune microbiană sistemică.

Principiile active ale ingredientelor din compoziție:

Principalul ingredient al pastei de dinți îl reprezintă sucul obținut din frunzele de Aloe barbadensis (denumită popular Aloe vera), plantă suculentă originară din nordul Africii.

Este planta denumită „binecuvântarea cerului” sau „elixirul tinereții” și este considerată din cele mai vechi timpuri o plantă minune;  conține peste 75 de substanțe active.

Frunzele de aloe vera sunt sursă naturală de  aminoacizi (18 din cei 22 necesari organismului uman și 7 din cei 8 aminoacizi esențiali), enzime, compuși fenolici, vitamine si minerale.

Dintre vitamine, în compoziția aloe vera se găsesc următoarele: A, B1, B2, B6, B12, C și E iar cele mai importante minerale conținute sunt: calciu, cupru, crom, selenium, magneziu, mangan, potasiu, sodium și zinc.

De asemenea, aloe vera conține și 6 agenți antiseptici care au o puternică  actiune inhibitoare asupra ciupercilor, bacteriilor și virusurilor.

Planta conține și compuși cu rol antiinflamator; toate aceste caracteristici ale plantei aloe vera sunt valorificate și potențate prin această pasta de dinti organica ce asigură prin utilizare corespunzătoare premisele unei bune sănătăți bucale.

Vitamina E care combate iritatiile și inflamațiile, ajută la vindecarea rănilor, stimulează regenerarea țesuturilor; acidului silicic din compozitie are rol în curățarea plăcii bacteriene și acționează ca un abraziv natural;De asemenea, produsul conține și arome natural.

Utilizare:

Se recomandă spălarea pe dinți după fiecare masă, cel puțin de două ori pe zi, cel mai important periaj fiind cel de seară.

Este recomandabilă utilizarea pastei de dinți cu aloe vera împreună cu periuta de dinti din bambus, Life Care®, cod 4081

Utilizarea pastei – gel de dinți poate fi completată de clătirea gurii cu apa de gura cu ingrediente naturale sau de alte produse igiena bucală, preferabil produse naturiste.

Nu are contraindicații în timpul sarcinii și alăptării.

Vârsta minimă recomandată pentru utilizare – 6 ani.

Articol scris de Delia Pop,

Consilier de Stil de Viata Sanatos

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *