Sfaturi simple pentru o vara fara griji

Vara, ne bucuram de vremea calda, de concedii, mare, piscine si mai mult timp petrecut in aer liber. Sezonul cald este asociat cu relaxarea, insa stiai ca trebuie sa acorzi o atentie speciala unor lucruri precum insolatia, alergiile sau muscaturile insectelor?

Previno eventualele neplaceri si bucura-te de vara din plin! Iata cum:

sfaturi simple

TOP sfaturi simple pe care sa le urmezi vara asta

1. Spune ADIO insolatiei

Insolatia este o afectiune medicala grava care poate pune viata in pericol. Atunci cand temperaturile sunt ridicate, temperatura centrala a corpului creste. La fel ca o febra, temperaturile corporale extrem de ridicate pot duce la probleme grave.

Insolatia se manifesta prin:

  • cefalee (dureri puternice de cap)
  • senzatie de greata
  • varsaturi
  • stare de oboseala si epuizare
  • crampe musculare
  • slabiciune musculara
  • cresterea temperaturii corporale
  • tahicardie (accelerarea batailor inimii)
  • stari de confuzie si chiar delir
  • pierderea cunostintei
  • lipsa transpiratiei
  • inrosirea pielii.

Citeste mai multe AICI, inclusiv despre cum o poti preveni.

2. Evita deshidratarea

O auzim tot timpul: bea mai multa apa. Dar, pe langa cocktailurile estivale, apa potabila trebuie sa fie o prioritate prioritate. Daca nu bei suficienta apa, poti suferi de deshidratare, care poate varia de la usoara la severa.

Corpul uman este, in medie, 60-65% apa, cu anumite variatii in functie de varsta, sex si stil de viata. Apa din organism se consuma insa prin transpiratie si alte procese fiziologice, de aceea este importanta hidratarea.

Tot ce trebuie sa faci este sa bei multa apa pe tot parcursul zilei, mai ales cand petreci timpul in aer liber la soare.

Citeste mai multe despre beneficiile consumului de apa, AICI.

3. Uita de intoxicatia alimentara

Vara este plina de picnicuri, iar picnicurile presupun ca mancarea sa stea in aer liber, unde poate ramane la o temperatura crescuta prea mult timp.

Evita intoxicatia alimentara in aceasta vara, urmand instructiuni simple despre siguranta si manipularea alimentelor. Tine mancarea la rece si consum-o imediat. Nu lasa insectele sa se apropie de mancare si asigura-te ca te-ai spalat pe maini foarte bine inainte sa mananci.

4. Protejeaza-ti ochii de razele UV

Razele UV din lumina soarelui iti pot deteriora ochii. Daca te afli in lumina directa a soarelui in timpul verii, asigura-te ca porti ochelari de soare care filtreaza lumina UV.

In caz contrar, ochelarii de soare fara filtru UV iti deschid pupilele, ceea ce lasa sa intre mai multe raze UV, iar vederea sa fie afectata. Asigura-te ca ochelarii tai de soare filtreaza 100% din lumina UV si ca ii porti mai ales in jurul apei, care poate reflecta o lumina mult mai puternica asupra ochilor.

Iti recomandam Life Impulse® Sure Sight, un supliment alimentar special conceput pentru a imbunatati vederea, circulatia oculara si cerebrala.

Este o sursa naturala de vitamina A, recunoscuta pentru ajutorul oferit corneei si a membranelor de la suprafata ochiului, dar si pentru faptul ca reduce riscul infectarilor oculare. 

5. Arsurile solare nu fac parte din programul estival

Zilele lungi si insorite sunt, fara indoiala, una dintre cele mai bune parti ale verii. Insa, din pacate, pot fi un pericol pentru cel mai mare organ al nostru: pielea.

Daca te expui la soare fara protectie solara, obtii nu doar o arsura solara, ci si o piele cu riduri, linii fine si pete solare, care o sa capete un aspect imbatranit si tern.

Limiteaza-ti timpul petrecut la soare si alege un loc umbros ori de cate ori este posibil. Cel mai important, fa din protectia solara un obicei zilnic, indiferent daca soarele este puternic sau nu.

Alege o protectie solara cu spectru larg, cel putin SPF 25, care protejeaza atat impotriva razelor UVA, cat si a razelor UVB. Fii generoasa in ceea ce priveste reaplicarea.

Partea din fata si cea din spate a gatului, a pieptului, a genunchilor, a urechilor, a scalpului si a varfului picioarelor sunt zone peste care se trece usor cu vederea. Aplica si aici crema cu SPF ca sa previi arsurile!

Pachetul protectie solara, cu ulei de argan BIO, adulti si copii, Life Care® contine Emulsie de plaja, cu ulei de argan BIO, SPF 25 si Emulsie de plaja, Kinder, cu ulei de argan BIO, SPF 50.

Protejeaza impotriva radiatiilor UVA/UVB, formula rezistenta la apa, nu contin parabeni.

6. Nu lasa muscaturile de insecte sa iti strice ziua

Muscaturile de insecte pot fi suparatoare si dureroase. Pot fi si periculoase, daca vorbim despre boala Lyme transmise de capuse. De aceea, trebuie sa previi muscaturile, mai ales cele de capuse si tantari.

Foloseste repelente impotriva insectelor chiar si pentru drumetii scurte. Daca esti in camping, ia in considerare pretratarea cortului sau hamacului si cu repelent.

Iti recomandam: Spray anti insecte, Protekt Spray, cu citronela si plante BIO, Life Care®

Fara mancarimi si fara urme neplacute. O vara in care poti sa te bucuri de oamenii din jurul tau si de relaxarea de care ai nevoie.

In natura, acasa sau in orice vacanta Spray anti insecte, Protekt Spray, cu citronela si plante BIO, Life Care® este un spray impotriva insectelor, care previne intepaturile si calmeaza pielea sensibila dupa intepaturi. Este potrivit chiar si pentru pielea celor mici.

7. Uita de alergii

De obicei, ne gandim la primavara cand vine vorba de alergii, dar temperaturile estivale cresc productia de polen si extind sezonul alergiilor.

Polenul care se asaza pe suprafetele pe care le atingem, cum ar fi paturi pentru picnic sau mobilier de terasa, poate declansa o reactie alergica a pielii sau dermatita de contact.

Pentru a mentine casa fara polen, poto folosi o carpa umeda pentru a indeparta polenul de pe par si piele atunci cand vii de afara. Sau sa faci dus imediat ce vii din exterior, precum si sa speli hainele de exterior si asternuturile pentru a indeparta polenul si sa aspiri cat mai des.

Citeste mai multe despre alergiile de sezon AICI.

Iti recomandam NoAlergo, cu ulei BIO de chimen negru, Life Care®,

diminueaza eficient reactiile alergice respiratorii sau pe piele. Datorita combinatiei speciale de ulei BIO din seminte de chimen negru cu vitamina E, acest supliment alimentar ajuta caile respiratorii sa se elibereze si are efecte benefice asupra pielii.

NoAlergo, cu ulei BIO de chimen negru, Life Care® este recomandat zilnic chiar si persoanelor cu astm. Consumat zilnic, acest supliment alimentar reuseste sa diminueze eficient reactiile alergice la diferiti factori din exteriorul sau interiorul casei. 

Tu cum iti faci vara sa fie fara griji? Ce sfaturi simple urmezi?

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *