Creste-ti nivelul de serotonina in mod natural

nivelul de serotonina

Creste-ti nivelul de serotonina! Serotonina este un hormon, unul dintre mesagerii chimici din corpul nostru care ne regleaza sistemul nervos. Neurotransmitatorul este cunoscut drept unul dintre „hormonii fericirii”, alaturi de dopamina, endorfine, melatonina si oxitocina.

Serotonina transporta semnale intre diferite parti ale creierului, care controleaza multe functii, inclusiv: emotiile, digestia si apetitul. Cand serotonina este echilibrata corespunzator in organism, te vei simti mai fericit si mai stabil din punct de vedere emotional.

Cand exista niveluri scazute de serotonina, aceasta poate duce la instabilitate a dispozitiei, iritabilitate, anxietate, depresie, somn, probleme digestive si dificultati de somn.

Iata cateva sfaturi care te ajuta sa mentii nivelul serotoninei ridicat

1. Obtineti multa lumina solara si vitamina D

Vitamina D3 este cunoscuta si ca „vitamina soarelui” sau „vitamina antirahitica”. Are un rol important in buna functionare a organismului, mai ales in asimilarea calciului. In cazul unei carente, acest lucru se va resimti in tot corpul. De aceea, nu trebuie sa neglijam aportul ei zilnic.

S-a demonstrat ca un aport suficient de D3 imbunatateste starea de spirit, are efect calmant si relaxant si poate combate stresul.

Stiai ca 15-20 minute de expunere a bratelor si a fetei la lumina solara iti asigura cantitatea necesara de vitamina D intr-o zi?

Insa, in sezonul rece, este necesar sa iti suplimentezi aportul de vitamina D cu ajutorul suplimentelor alimentare.

Iti recomandam Life Impulse® D3 Complex este un supliment alimentar ce contine vitamina D3, K2 si Omega 3 vegetala.

Poti citi mai multe despre beneficiile vitaminei D3 AICI.

2. Fii recunoscator pentru lucrurile bune din viata ta

Reflectarea asupra lucrurilor, oamenilor, oportunitatilor si punctelor forte pe care suntem norocosi sa le avem in viata noastra poate avea un impact semnificativ asupra bunastarii noastre generale si asupra sanatatii mintale, precum si asupra productiei probabile crescute de serotonina.

Cu cat exersam mai regulat recunostinta, cu atat este mai usor pentru mintea noastra sa identifice si sa se bucure de aspectele pozitive din viata noastra, care pot influenta o eliberare si o experienta mai mare a serotoninei.

3. Dormi suficient si creste-ti nivelul de serotonina

Serotonina functioneaza ca un precursor al melatoninei, un hormon eliberat prin glanda pineala care controleaza ciclul somn-veghe. Daca observati tulburari de somn in ritmul circadian, aceasta ar putea insemna un nivel scazut de serotonina.

Se crede ca nivelurile de serotonine influenteaza tiparele de somn, capacitatea de a ne mentine somnul, precum si calitatea somnului.

Poti citi mai multe despre ritmul circadian AICI.

Daca te intereseaza cum te ajuta somnul sa iti regenerezi celulele, poti afla mai multe AICI.

Pentru o stare de bine in fiecare zi, iti recomandam Sleep&Calm cu Melatonina. Te ajuta sa te relaxezi, sa adormi mai repede si sa ai un somn mai linistit datorita formulei cu actiune rapida pe baza de melatonina si suc concentrat de visine. In plus, acest produs vegetarian inlatura insomnia si efectele negative ale stresului.

4. Masajul, raspunsul pentru detensionare si inlaturarea stresului

Masajul contribuie la cresterea dopaminei, oxitocinei si serotoninei. Fluxul acelor substante chimice din corpul tau te poate face sa te simti relaxat – starea de fericire dupa masaj este un lucru real.

Masajul este un instrument excelent de gestionare a stresului si s-a descoperit ca nu numai ca promoveaza eliberarea de serotonine, ci si scade cortizolul, cunoscut si ca hormonul stresului.

Iti recomandam Uleiul de migdale pentru masaj, natural, inodor si puternic hidratant. Este bogat in vitamina E, acizi grasi, proteine, potasiu si zinc, care lasa pielea fina si catifelata. Pentru efecte puternice si terapeutice, poate fi utilizat in combinatie cu uleiurile noastre esentiale.

5. Sustine sanatatea tractului digestiv

Ti se pare putin ciudat? Oare ce legatura are digestia cu starea de fericire? Neuropsihologul Jennifer Wolkin, Ph.D., explica ca cea mai mare parte a serotoninei este produsa in intestin.

Iar, consumul de alimente bogate in probiotice, mentinerea unei diete bogate in fibre si chiar suplimentarea cu probiotice de inalta calitate pot ajuta la cresterea diversitatii microbiene intestinale si la cresterea nivelului de serotonina.

Descopera AICI care sunt TOP 5 alimente bogate in probiotice.

Poti descoperi ce sunt probioticele mai exact si ce alte beneficii au asupra sanatatii noastre, AICI.

Pentru o digestie sanatoasa si o stare de fericire care sa dureze, iti recomandam Life Impulse® ProbioLife 

Contine peste 5 miliarde de germeni (bacterii prietenoase) care reconstruiesc flora intestinala, cresc imunitatea organismului, previn infectiile tractului digestiv si impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene.

Tu ce faci ca sa-ti mentii starea de bine? Creste-ti nivelul de serotonina!

Articol scris de,
Andreea Corneanu – Content Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *