Mic dejun pentru vacante? Poate nu e chiar prima intrebare ce iti trece prin minte atunci cand planifici o calatorie. Dar e un subiect caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita. De ce? Fiind prima masa a zilei, micul dejun iti influenteaza digestia, nivelul de energie, chiar si starea generala. Noi iti propunem cateva idei simple si rapide pentru micul dejun, care sa iti asigure o zi plina cu plimbari si buna dispozitie.
De ce e important sa nu sarim peste micul dejun?
Micul dejun este adesea numit „cea mai importanta masa a zilei” si din motive intemeiate. Micul dejun intrerupe perioada de post de peste noapte (fasting), care poate fi lunga de pana la 10 ore. Micul dejun iti completeaza aportul de glucoza pentru a-ti creste nivelul de energie si vigilenta, oferind in acelasi timp nutrienti esentiali necesari pentru o stare fizica si mentala buna.
Mai multe studii au aratat beneficiile pentru sanatate ale micului dejun. Dupa cum ziceam, iti imbunatateste nivelul de energie si capacitatea de concentrare pe termen scurt. In plus, poate ajuta la o mai buna gestionare a greutatii, la reducerea riscului de diabet de tip 2 sau a bolilor de inima pe termen lung.
In ciuda multiplelor beneficii oferite de micul dejun pentru sanatatea si bunastarea ta, multi oameni il ignora. Motivele pot fi diverse: vrei sa petreci mai mult timp in pat dimineata, nu ai suficient timp sau energie sa iti pregatesti o masa, iti „pacalesti” stomacul cu un pahar cu apa sau un fruct etc. Vestea buna este ca exista o multime de modalitati prin care poti sa incadrezi micul dejun in rutina ta.
Noi iti oferim cateva sfaturi utile pe care le poti pune in practica:
- pregateste micul dejun cu o seara inainte (iaurt cu granola, fulgi de ovaz, fructe sau unt de arahide)
- congeleaza mixuri de fructe, legume si verdeturi, iar dimineata prepara-ti un smoothie delicios
- daca esti pe fuga, pregateste un shake proteic cu lapte vegetal si pudra in mai putin de 3 minute.
Iata ce retete iti propunem:
- terci din ovaz – adauga in iaurt sau lapte vegetal: fructe proaspete sau congelate, miere, nuci (dupa gust si preferinte)
- cereale integrale (granola) cu lapte sau iaurt natural
- o mana de nuci crude (citeste AICI de ce sunt importante nucile si semintele in alimentatie)
- paine prajita din faina integrala, crema de branza si microplante
- tartine, bruschette cu rosii, castraveti, avocado, somon, tofu afumat
- hummus
- smoothie-uri din fructe sau legume proaspete (AICI e gama noastra de smoothie-uri vegane)
- shake-uri cu lapte vegetal (iti recomandam Form Shake cu aroma de ciocolata sau vanilie, pe care le gasesti pe site-ul nostru AICI).
Adaosuri sanatoase pentru un mic dejun de nota 10
Atunci cand te afli in vacanta, nu vrei sa auzi de balonare, constipatie sau alte probleme digestive. Asa ca, iti propunem sa introduci in dieta ta, inca de la primele ore ale diminetii, ingrediente cu multiple beneficii pentru sanatatea digestiva.
1. Fibrele alimentare – sunt recunoscute in primul rand pentru capacitatea lor de a preveni sau ameliora constipatia. Au si alte beneficii pentru sanatate: mentinerea unei greutati sanatoase, reducerea riscului de diabet sau aparitiei bolilor de inima.
Iti recomandam Super Colon Cleanse, cu tarate BIO de Psyllium, Life Care®. Contine o formula completa de curatare intestinala. Poate reduce pofta de mancare. Ajuta in procesul de digestie. Are efect laxativ. Regleaza functia intestinala.
Contine tarate de Psyllinum Huks, bogate in fibre spongioase, care pot reduce pofta de mancare. Acest detoxifiant intestinal poate imbunatati digestia si poate diminua senzatia de balonare.
2. Probioticele – contin microorganisme vii menite sa mentina sau sa imbunatateasca bacteriile „bune” (microflora normala) din organism.
Iti recomandam ProbioLife, cu complex de germeni, Life Care®. Contine peste 5 miliarde de germeni care reconstruiesc flora intestinala, imbunatatesc imunitatea organismului, pot previn infectiile tractului digestiv si dezvoltarea bacteriilor patogene.
3. Enzimele digestive – sunt substante proteice complexe ce regleaza procesele biochimice din organism, pentru ca alimentele sa fie descompuse in componentele lor si sa fie metabolizabile.
Iti recomandam NO.1 Digestive Enzyme, cu bromelaina si papaina, Life Care®, care ajuta la functionarea optima a tractului digestiv si la echilibrarea metabolica. Poate fi benefic pentru persoanele intolerante la gluten sau lactoza.
Acum te gandesti la un mic dejun pentru vacante reusite? Care e preferatul tau?
Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager