Prevenirea alergiei
O strategie de evitare precoce a alergiilor poate reduce riscul dezvoltarii bolii.
Alergii frecvente:
- Conjunctivita alergica– ochiul devine pruriginos (mancarime), lacrimeaza si este rosu.
- Stranutul alergic– Mucoasa sistemului respirator superior poate deveni inflamata prin contactul cu substante alergenice. Productia de mucus creste si apare o senzatie de mancarime care declanseaza stranutul. Uneori procesul este initiat o raceala sau de o gripa care lezeaza tesuturile.
- Febra de fan – sau rinita alergica se manifesta cu stranut, nas infundat si mancarimi de ochi, nas si urechi. Este produsa de contactul cu polenul de plante, ierburi sau copaci, spori de mucegaiuri si fungi, praf de casa. Simptomele mai includ: dureri de cap, insomnie, pierderea apetitului si oboseala, tuse, stranut.
Preventie si tratament:
Evitati alergenii cat de mult posibil.
- Folositi filtre de aer pentru evitarea polenului, fungilor si mucegaiurilor;
- Daca este folosit un umidificant, aparatul trebuie curatat regulat deoarece poate dezvolta si imprastia mucegaiuri si spori in casa.
- Stergeti praful cu carpa umeda: evitati matura si aspiratorul.
- Daca este posibil, scapati de covoare. Ele contin mari cantitati de praf.
- Evitati contactul cu animalele, saltelele de puf, paturile de lana.
- Evitati fumul de tigara, spray-urile si substantele chimice volatile care irita si sistemul respirator superior.
- Evitati scaparile de gaze si fum din sobe.
Este un excelent antiinflamator si antialergic ce diminueaza simptomele alergiilor la nivelul cailor respiratorii superioare: rinite, laringite, faringite. Adaosul de vitamina C extrasa din ciresele de acerola creste capacitatea de aparare imunitara a organismului
Alergiile alimentare:
Reactiile alergice la alimente pot produce dureri abdominale, greata, voma, diaree, astm, dureri de cap, congestie nazala, urticarie, infectii ale urechii la copii si chiar soc anafilactic.
Alergiile alimentare sunt mai frecvente la copii si pot duce la tulburari de crestere, insomnie, oboseala, randament scolar scazut, iritabilitate si modificari de comportament.
Daca ai „facut cunostinta” cu vreo alergie alimentara, atunci suplimentele de mai jos iti vor fi cu siguranta de ajutor:
Este o sursa naturala de aminoacizi, vitamine, enzime si minerale. Se remarca prin rolul sau antioxidant, antimicrobian si antiinflamator. Concentratul de aloe vera se adreseaza sanatatii intregului organism, intarind sistemul imunitar.
Este o combinatie de ingrediente care furnizeaza minerale, vitamine, antioxidanti, fitonutrienti si bioflavonoide cu un puternic efect antioxidant; formeaza un complex nutritiv ideal pentru echilibrarea metabolismului si imbunatatirea sistemului imunitar.
Prin continutul in Vitamina C, Vitamina E, Seleniu si Coenzima Q-10- asigura protectia zilnica prin valoarea antioxidanta.
Trateaza alergiile pentru starea ta de bine!
Multa sanatate!
Dr. Nicodin Florita
Medic Pediatru