Imbatranirea pielii este un proces firesc al organismului odata cu trecerea anilor, fiind in fapt o consecinta a unor factori externi ce actioneaza in mod toxic asupra corpului uman. Unul dintre ce mai importanti factori ai imbatranirii pielii sunt chiar razele ultraviolete emise de soare, care pe cat de calduros si binefacator poate fi, pe atat de toxic se poate manifesta uneori, in special asupra pielii corpului uman.
Alte motive care duc la imbatranirea pielii pot fi fumatul, lipsa somnului sau o pozitie de somn repetata, alimentatia nesanatoasa, expunerea la temperaturi foarte scazute sau chiar expresiile faciale repetate.
Untul de shea combate problemele pielii si hidrateaza in profunzime
Fructul de shea consta intr-o pulpa subtire, nutritiva, care inconjoara un sambure bogat in uleiuri din care se extrage untul de shea. Originar din Africa, fructul de shea era folosit ca sursa importanta de alimentatie in sezonul de foamete.
In prezent se foloseste ca ulei de gatit, pentru coafura, ca ingredient in unguentele medicinale, sau chiar pentru conservarea instrumentelor muzicale traditionale din lemn. Insa de-a lungul timpului, datorita bogatiei in vitamine, fructul a devenit extrem de folosit in industria cosmetica, in special in produsele pentru par si piele.
Cu un continut bogat de acid palmitic, acid stearic, acid linoleic, acid oleic si acid arachidonic, untul de shea este cunoscut in intreaga lume ca fiind o minune a naturii ce actioneaza impotriva imbatranirii pielii.
Este adesea folosit pentru a reduce ridurile fine, ridurile de expresie si cicatricile. Totodata este benefic in regenerarea pielii in cazul iritatiilor provocate de intepaturile de insecte, arsuri solare, eczema sau psoriazis.
Minunea fructului sta in capacitatea sa extraordinara de a stimula regenerarea celulara, lucru care il transforma intr-un remediu excelent impotriva imbatranirii pielii sau parului. Cu proprietati hidratante extraordinare pentru ten si corp, untul de shea este mult mai mult decat hidratant, oferind reale efecte calmante si de curatare, fiind un excelent remediu in cazul buzelor sau a calcaielor crapate.
Multe dintre uleiurile naturale au 2 proprietati esentiale, de hidratare si de vindecare. Untul de shea, comparativ cu alte unguente naturale similare, prezinta o compozitie cu un grad ridicat de vindecare, o minune in cazul pielii iritate, fiind bogat in vitaminele A, D si E.
Vitamina A stimuleaza formarea de noi celule, ajuta la procesul de cicatrizare si elimina tesuturile moarte. Vitamina D are o actiune calmanta, in timp ce vitamina E joaca un rol important in cazul imbatranirii pielii, pe care o protejeaza impotriva radicalilor liberi, responsabili de aparitia ridurilor si de pierdere a elasticitatii pielii.
Toate acestea au facut din arborele de shea un „arbore al vietii”, o atribuire pe cat de cunoscuta pe atat de reala, tinand cont de beneficiile deosebite pe care ni le poate aduce aceasta minune a naturii.
Si pentru a ne convinge si mai mult de beneficiile curative ale „arborelui vietii”, Institutul American de Shea ne recomanda 21 de afectiuni si probleme in care untul de shea poate face minuni:
- Pielea sensibila
- Eruptii cutanate
- Descuamarea pielii dupa bronzare
- Pete ale pielii si riduri
- Mancarimi ale pielii
- Arsuri ale pielii de la soare
- Crema de ras pentru un ras neted
- Fisuri ale pielii
- Piele tare si aspra
- Vreme rece
- Degerare a pielii
- Previne vergeturile in timpul sarcinii
- Muscaturi de insecte
- Piele sanatoasa
- Oboseala musculara
- Inaintea exercitiilor fizice intense
- Alergii ale pielii
- Eczeme
- Dermatite
- Deteriorarea pielii de la temperaturi ridicate
- Mici rani ale pielii
Incearca pe propria piele si convinge-te de efectele miraculoase pe care ti le poate aduce untul de shea.
Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist
[…] de shea. Acesta protejeaza impotriva imbatranirii premature a pielii si reduce liniile fine, grabeste […]