Mark Twain si broasca vie de dimineata!

„Mananca o broasca vie imediat ce te trezesti dimineata si nu o sa ti se intample nimic mai rau pana la finalul zilei.” Asa suna unul dintre cele mai celebre indemnuri pe care le-a lasat Mark Twain in urma sa si,poate, cel mai controversat.

25-2-frog

Majoritatea persoanelor se trezesc dimineata avand in minte o lista de sarcini pe care isi propun sa le realizeze pana la finalul zilei. Lista include aproape intotdeauna o sarcina care iti provoaca teama sau care te copleseste, parand imposibil de deslusit sau de dus la bun sfarsit. Aceasta sarcina este „broasca vie” la care se refera celebrul scriitor american si pe care ne indeamna sa o rezolvam inca de la inceputul zilei.

Atunci cand te confrunti cu ceva necunoscut, il consideri de multe ori imposibil de rezolvat si te simti cuprins de panica nestiind de unde sa apuci problema. De multe ori, ti se intampla sa amani intreaga zi momentul in care te vei ocupa de ea. Astfel, sarcina ta devine din ce in ce mai grea si impovoratoare, creandu-ti o stare de anxietate intreaga zi si impiedicandu-te, chiar, sa te concentrezi pe rezolvarea altor lucruri.

Recomandarea lui Mark Twain este, tocmai, aceea sa iei taurul de coarne si sa iti infrunti temerile inca de la primele ore ale zilei. Iar daca se intampla sa ai parte de o zi in care s-au inghesuit doua „broaste”, incepe cu cea mai „urata”, cea care te sperie si te descurajeaza mai tare. Rezultatul va fi unul revigorant: iti incepi ziua cu o mare victorie, care iti deschide apetitul pentru a face multe alte lucruri la fel de reusite, iar toate acestea iti vor parea usoare in comparatie cu ceea ce ai reusit deja sa faci. In astfel de situatii, vei fi extrem de motivat si increzator in fortele proprii si nu vei mai pierde timp pretios pana sa devii productiv si… plin de succes.

Cheia catre performanta este, astfel, sa eviti sa amani rezolvarea sarcinilor, oricat de dificile ar putea parea acestea la o prima vedere. Cu cat te obisnuiesti mai repede sa te ocupi de sarcinile dificile la inceput de zi, cu atat vei obtine mai curand un ritm care-ti va aduce satisafactii majore si vei observa ca ai mai mult timp la dispozitie pentru toate lucrurile marunte care iti alcatuiesc ziua.

„Atunci cand iti doresti cu adevarat sa faci ceva, vei gasi o cale. Daca nu iti doresti, vei gasi o scuza.” (Jim Rohn, antreprenor, autor si speaker motivational american)

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *