Atunci cand te apuci de curatenie, trebuie sa fii eficienta pentru a termina treaba cat mai repede. Sigur nu vrei sa petreci o zi intreaga in care sa speli geamuri, sa cureti podele sau sa stergi praful. Afla care sunt cele mai frecvente greseli care apar atunci cand faci curatenie si invata cum sa te organizezi ca sa ai o casa mereu curata si plina de prospetime.
1. Freci suprafetele prea tare
Atunci cand vrei sa scapi de petele de pe suprafetele textile, nu freca materialul pentru ca vei favoriza patrunderea petei mai adanc in tesatura. In schimb, tamponeaza usor cu laveta inmuiata in apa calda si solutie de scos pete. Ai grija ca laveta sa fie tot timpul curata.
2. Speli geamurile cand e soare afara
Razele soarelui se reflecta in geamuri, iar solutia de curatat se va evapora rapid, se va usca si va lasa urme. Cel mai bine e sa speli geamurile atunci cand soarele nu este prea puternic, de preferat in zilele mai innorate.
3. Folosesti gresit produsele de curatare a mobilei
Chiar daca fac mobila sa luceasca, produsele de curatat si indepartare a prafului contin multe chimicale, ataca si deterioreaza lemnul sau lacul mobilei. O alta greseala este aplicarea lor direct pe mobila. Poti prepara o solutie de curatat naturala chiar la tine acasa, din apa distilata si otet de mere, pe care sa o aplici pe o carpa umezita in apa calduta.
4. Combini produsele de curatenie
Daca folosesti produse care contin substante toxice, poti foarte usor sa creezi o reactie chimica atunci cand le combini. Pot rezulta vapori toxici, mirosuri neplacute, iar daca intri in contact cu ele, pot sa te irite sau chiar sa iti arda pielea.
5. Folosesti solutii abrazive cand cureti baia
Una dintre cele mai comune greseli atunci cand faci curatenie in baie este sa folosesti produse abrazive si dure pe faianta, chiuveta, toaleta sau cada. Desi le curata bine, materialul din care sunt realizate este afectat. Alege variantele ecologice eficiente si care nu iti afecteaza pielea.
6. Cureti cuptorul cand e rece
Din cauza mancarii preparate, in cuptor se gasesc depuneri de grasime si pete. Ca sa scapi cat mai usor de ele, este indicat sa il cureti atunci cand este cald. Incalzeste cuptorul 5-10 minute si lasa-l sa se raceasca putin ca sa nu te ranesti. Foloseste o solutie non-abraziva de curatare sau variantele eco cu bicarbonat de sodiu sau otet de mere.
7. Nu cureti imediat dupa ce folosesti
Fie ca este vorba de vase, cada de baie, aragaz sau blatul de bucatarie, ca sa iti mentii casa curata trebuie sa cureti tot imediat dupa folosire. Petele vor fi mai usor de indepartat si tu vei avea mereu o casa curata, plina de prospetime!
8. Nu te organizezi eficient
Chiar daca vrei sa faci curatenie numai intr-o camera sau in toata casa, trebuie sa iti faci un plan de actiune. Planifica-ti sarcinile si aproximeaza timpul in care vrei sa termini. Nu te apuca de mai multe activitati in acelasi timp, ci fa-le pe rand.
Pentru o casa curata si sanatoasa produsele de curatenie din gama BioHAUS® reprezinta o alternativa ecologica in mentinerea curateniei spatiului in care locuiesti.
Nu sunt toxice, sunt prietenoase cu pielea si nu provoaca alergii.
Nicio casa nu e mai frumoasa decat cea in care traiesti fericit! ( Mehmet Murat Ildan )
Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing