Cu siguranta te incanta ideea sa fii propriul tau sef, sa conduci o echipa cu care sa lucrezi pentru a-ti indeplini visul si sa castigi sume fabuloase peste noapte. Cei mai multi antreprenori, chiar si cei care sunt milionari in euro, au intampinat greutati la inceput. Ca sa reusesti ca antreprenor, trebuie sa ai ambitie, rabdare, perseverenta si puterea de a continua atunci cand lucrurile nu merg asa cum te astepti. Pentru asta, afla care sunt cele 5 mituri legate de antreprenoriat si evita sa cazi in capcana lor.
1. Te nasti antreprenor, nu devii
Se crede ca antreprenorii sunt lideri innascuti, inteligenti, plini de creativitate, cu o viziune revolutionara, increzatori in fortele proprii, perseverenti, care nu se tem sa ia decizii rapide si rezolva eficient orice problema. Nu este adevarat. Antreprenorii sunt oameni obisnuiti, care au o viziune si curajul sa o transforme intr-o afacere. Daca iti doresti cu adevarat, esti determinat si perseverent, ai conceput un plan de afaceri si te orientezi spre un domeniu care iti place si pe care il cunosti, si TU poti deveni antreprenor. Vei deveni mai bun pe masura ce timpul trece pentru ca antreprenoriatul se invata!
2. Antreprenorii sunt extrem de bogati
In majoritatea cazurilor, antreprenorii nu se imbogatesc din afacerea lor, dar au un trai peste medie. Pentru ei, conteaza viziunea lor si muncesc in fiecare zi ca sa o mentina. Satisfactia pe care o simt atunci cand lucreaza pentru propria afacere este pe primul loc. Banii castigati trebuie investiti in continuare si gestionati in mod eficient, pentru ca afacerea sa continue sa prospere. Nu te lasa descurajat si lupta pentru visul tau!
3. Antreprenorii se ocupa de toate
Desi poate fi adevarat in cazul afacerilor mici, de familie sau locale, de cele mai multe ori antreprenorul are nevoie de ajutor – de un contabil, un responsabil cu aprovizionarea, un director de vanzari si nu numai. Daca nu te pricepi la un lucru, e indicat sa angajezi o persoana care cunoaste domeniul pentru a evita esecurile. Un antreprenor bun isi cunoaste echipa si stie sa delege responsabilitatile fiecarui membru, pentru ca el sa se ocupe de aspectele afacerii care necesita timp de gandire si luarea unor decizii importante.
4. Antreprenorii au studii de business
Da, antreprenorul este un om de afaceri si un manager care conduce o intreprindere sau e un freelancer. Dar asta nu inseamna ca e necesar sa aiba studii superioare in domeniu. Ca sa incepi o afacere ai nevoie de intuitie, o viziune inovativa, ambitie, perseverenta, determinare si cel mai important – sa cunosti domeniul in care vrei sa activezi si sa pornesti la drum cu un plan de afaceri bine pus la punct.
5. Antreprenorii au succes pentru ca sunt norocosi
Norocul nu te loveste atunci cand te astepti mai putin si nu iti schimba viata radical daca tu nu faci nimic in acest sens. Niciun antreprenor nu a cunoscut succesul pentru ca a avut noroc, ci pentru ca a avut o viziune, a muncit sa o transforme in realitate si a depus eforturi pentru afacerea lui. Da, esti norocos daca te asociezi cu un partener extraordinar, dar gandeste-te: ce ai facut fara sa iti dai seama pentru ca asta sa se intample?
Viata de antreprenor te face mai implinit si fericit. Atunci cand vei intampina obstacole si vei spune ca antreprenoriatul nu ti se potriveste, gandeste-te ce te-a facut sa pornesti pe acest drum si lupta in continuare pentru visul tau. Invata din greseli, perfectioneaza-te si gandeste mereu pozitiv. Daca esti o persoana optimista, comunicativa si vrei sa imbunatatesti viata celor din jur, atunci Afacerea Life Care este potrivita pentru tine. Castiga-ti in timp independenta financiara si impartaseste fericirea cu cei din jurul tau. Incepe afacerea ta Life Care, o afacere pentru fericire si succes.
„Una dintre calitatile principale ale unui antreprenor este perseverenta. Sa nu renunti doar pentru ca ai dat peste un obstacol sau pentru ca altii iti spun ca esti nebun. Esti nebun si ar trebui sa fii mandru de asta. Nu renunta la lucrurile in care crezi!” – Trip Hawkins
Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing