Daca nu sunt curatate regulat, pensulele si buretii de machiaj vor dezvolta bacterii ce cauzeaza iritatii, favorizeaza aparitia acneei si afecteaza aplicarea corecta a produselor de make-up. Pe langa reziduurile de machiaj, ustensilele de make-up ajung sa depoziteze si sebum sau praf. Nu numai ca devin un paradis pentru bacterii, dar acest lucru le afecteaza calitatea si le scurteaza durata de viata. Curatarea regulata a pensulelor este necesara.
Cat de des trebuie curatate pensulele si buretii
In mod normal, pensulele folosite pentru aplicarea fondului de ten, corectorului sau rujurilor trebuie curatate dupa fiecare utilizare. Cele pentru aplicarea pudrei si a fardurilor de obraz sau pleoape se curata de 1-2 ori pe saptamana.
Buretii pentru aplicarea fondului de ten sau blending se curata dupa fiecare utilizare. Astfel, vei evita aparitia cosurilor, a punctelor negre sau de grasime si iti vei pastra frumusetea tenului.
Modalitati de curatare a pensulelor de machiaj
Exista solutii speciale pentru curatarea pensulelor, insa nu este recomandat sa le folosesti prea des deoarece le pot afecta calitatea. In schimb, exista o multime de alte solutii pe care le poti folosi pentru dezinfectarea si curatarea lor.
Apa si otet
O modalitate este sa lasi pensulele la inmuiat intr-un amestec de 100 ml apa si 50 ml otet. Dupa 5 minute, clateste bine pensulele cu apa calduta si lasa-le sa se usuce pe un prosop curat din bumbac.
Sapun natural
Pune pensulele sub jetul de apa calda (nu fierbinte, pentru ca vei deteriora perii), apoi spala-le cu un sapun natural, de preferat pe baza de ulei de masline sau miere. Foloseste miscari circulare, iar la final clateste pana cand apa curge limpede, fara urme de machiaj. Sampon
Umezeste pensulele in apa calda. Pune putin sampon in palma, apoi curata cu miscari circulare. Clateste pana cand apa curge limpede. Scutura excesul de apa, apoi lasa pensula sa se usuce la temperatura camerei pe un prosop din bumbac.
Curatarea buretilor de make-up
Umezeste buretele in apa calda si curata-l prin miscari delicate. Poti folosi sapun natural, sampon sau sapun lichid antibacterian. Clateste-l pana indepartezi urmele de machiaj si sapun/sampon. Lasa-l sa se usuce la temperatura camerei.
Pastreaza-ti pensulele intr-un portfard, iar buretii de machiaj in ambalajul original. In caz contrar, se vor murdari foarte repede. Daca iti doresti un machiaj realizat corect, trebuie sa folosesti pensule de calitate. Setul de pensule make-up Biotissima® contine 4 pensule esentiale, practice si comode pentru un make-up usor si de durata.
Pentru curatarea pensulelor, poti folosi cu incredere Sapunul lichid antibacterian, cu plante BIO Kräuter®. Contine musetel si galbenele care curata in profunzime, are efect antiseptic si un miros placut.
Tu cat de des iti cureti pensulele de machiaj?
Articol scris de,
Andreea Corneanu – Junior Content Marketing