Durerile de articulatii sau reumatice pot scadea calitatea vietii deoarece iti afecteaza atat starea fizica, cat si cea psihica. Este important sa stii cate tipuri de durere exista, de ce sunt provocate (cauze si factori care le influenteaza) si ce poti face ca sa le combati.
Despre durerile articulare – cauze, simptome, factori de risc
Oasele noastre sunt conectate prin articulatii. Astfel, ai sustinere si te poti misca in voie. Exista mai multe tipuri de dureri articulare, insa cele mai intalnite sunt: artrita, artroza (osteoartrita) si guta.
Articulatiile se pot inflama, devenind sensibile, iar atunci cand te misti, apare durerea. Ele pot deveni rigide, ingreunand miscarea, sau pot fi afectate de lichide care se acumuleaza in spatiile articulatiilor.
Pentru ca durerile articulare variaza de la usoare la acute sau cronice, simptomele pot fi trecute cu vederea. RETINE! Daca durerea persista mai mult de doua saptamani si nu cedeaza in intensitate, e timpul sa faci o vizita medicului.
La fel, daca articulatia se umfla, daca suferi o durere puternica brusca, daca articulatiile devin rigide sau daca te dor atunci cand faci miscari (spre exemplu, cand urci scarile).
De ce apar durerile articulare?
Exista mai multe cauze, iar tratamentul corect depinde si de depistarea corecta a acestora. Astfel, durerile de umar, glezna sau genunchi sunt de cele mai multe ori cauzate de durerea depistata in interiorul articulatiilor.
Traumatismele suferite sau leziunile de orice fel, ca loviturile la nivelul articulatiilor, pot cauza dureri articulare.
Alte motive sunt: inflamatia tendoanelor, rahitismul, osteoporoza, infectii (ale osului sau articulatiilor), vatamarea cartilajului, fortarea unei articulatii (in timpul exercitilor fizice), gripa, oreion sau hepatita.
Care sunt factorii de risc?
Sportivii sunt mai predispusi aparitiei durerilor articulare decat cei care nu au un stil de viata activ. De asemenea, varsta este un alt factor de risc, durerile articulare debutand de cele mai multe ori mai tarziu in viata. Alti factori de care sa tii seama sunt:
- istoricul familial si medical: daca ai in familie membri care sufera de osteoartrita; boli de oase, boli articulare, malformatii la nivelul articulatiilor
- accidentarile si traumatismele
- obezitatea
- genul: femeile sunt mai predispuse durerilor articulare decat barbatii.
Despre durerile reumatice – cauze, simptome, factori de risc
Durerile reumatice pot debuta intr-o singura parte a corpului (localizate, spre exemplu, in umar) sau in mai multe (cum ar fi la incheieturi). Ele apar ca urmare a deteriorarii cartilajului articular, care acopera suprafetele osoase ce formeaza o articulatie.
Printre cele mai frecvente cauze ale durerilor reumatice se numara:
- artrita: afecteaza incheieturile
- tendonita (dureri de tendoane): poate fi cauzata de guta, anumite infectii sau atrita reumatoida
- inflamarea muschilor
- suprasolicitarea articulatiilor
- inflamatii si tumefiere in muschi sau articulatii
- traumatisme.
Cele mai afectate zone sunt genunchii, soldurile, degetele si partea inferioara a spatelui. Printre simptome, in afara de durerea localizata, se afla: umflarea articulatiilor, slabiciune a muschilor, dificultate in timpul mersului cauzata de durere, dificultate in intreprinderea sarcinilor simple, ca imbracatul sau aplecatul.
Mai pot aparea: rigiditatea articulara, oboseala, febra, umflarea articulatiilor, noduli (in artrita reumatoida), deformarea articulatiilor; eruptii cutanate, sensibilitate la razele solare, caderea parului, anemie (lupus); durere si rigiditate la nivelul spatelui, gatului si omoplatilor (spondilita anchilozanta).
In afara tratamentului recomandat de medicul specialist, trebuie sa reduci stresul, sa te odihnesti, sa adopti o dieta variata si echilibrata, cat mai saraca in alimente ce pot provoca inflamatia in corp si sa faci exercitii fizice regulate, conforme sfaturilor medicului tau.
Ca adjuvant, noi iti recomandam:
Gelul antireumatic Puterea Ursului® cu plante BIO Kräuter® este recunoscut pentru efectul rapid de calmare a durerilor. Are un efect de incalzire locala si actioneaza pe loc.
Combinatia speciala de menta, eucalipt, ginseng si vita-de-vie provenite din medii controlate biologic confera efecte multiple cum ar fi atenuarea durerilor musculare, articulare si reumatice, calmarea si reducerea inflamatiilor.
In plus, Are o actiune emolienta, antiseptica si stimulatoare asupra circulatiei periferice.
Kräuter® Puterea Ursului® capsule, o formula complexa de ingrediente speciale, conceput pentru a reprezenta, impreuna cu gelul antireumatic Puterea Ursului®, o solutie completa de ajutor in cazul durerilor reumatice. Actioneaza din interior asupra zonelor afectate, pentru o calmare mai rapida a durerilor reumatice.
Gelul antiinflamator Gheara dracului® cu plante BIO Kräuter® are o actiune antiinflamatorie la nivelul articulatiilor si calmeaza rapid durerile musculare sau articulare.
Contine extract din radacina plantei „Gheara dracului”, eucalipt, mentol, camfor, ginseng, lemongrass si rozmarin provenite din medii controlate biologic.
Masajul cu acest produs este recomandat in cazul tuturor afectiunilor care provoaca durere, oferind o senzatie de racorire si relaxare.
Kräuter® Gheara Dracului® capsule reprezinta, impreuna cu gelul antiinflamator Gheara dracului, o solutie completa de ajutor in cazul inflamatiilor articulare sau musculare.
Gheara dracului este o planta folosita de sute de ani pentru beneficiile antiinflamatoare si analgezice, in cazuri de artrita, artroza, coxartroza si spondiloza. Gheara pisicii a fost asociata dintotdeauna cu beneficiile excelente impotriva artritei, fiind folosita de sute de ani pentru calmarea durerilor cauzate de inflamatii.
Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager