Senzatia de rau de miscare: cum o poti combate

senzatia de rau de miscare

Senzatia de rau de miscare este o afectiune destul de frecventa a urechii interne. Aceasta se manifesta atunci cand are loc o miscare repetata intr-un mijloc de transport, miscare ce perturba urechea interna.

Printre simptome, deloc placute se numara:

  • starea de greata, de rau general
  • paloare
  • disconfort abdominal
  • varsaturi
  • ameteli
  • dureri de cap
  • oboseala
  • transpiratii reci si paloare
  • o stare generala rea a organismului.

Ce cauzeaza senzatia de rau de miscare?

Ai rau de miscare atunci cand exista un „conflict” intre simturile principale. Ochii tai vad un lucru, muschii tai simt altul, iar urechea interioara simte altceva.

Creierul tau nu poate accepta toate acele semnale mixte. De aceea, ajungi sa te simti rau, cu o stare de disconfort accentuata.

Rolul urechilor

Urechea interna, care face parte din sistemul vestibular, te ajuta sa iti controlezi simtul echilibrului.

Acest sistem include trei perechi de canale semicirculare si doua sacuri, numite saccul si utricul. Ele trimit informatii despre ceea ce se intampla in jurul tau la creier.

Canalele semicirculare retin un fluid care se misca odata cu rotirile capului. Sacculul si utriculul sunt sensibile la gravitatie. Ii transmit creierului daca stai in picioare sau culcat.

Rolul creierului

Creierul tau preia toate aceste date din jurul tau si, de obicei, ele se reunesc si au sens. Dar, uneori, creierul tau primeste semnale confuze.

Intr-un avion, de exemplu, simti ca te misti, dar ochii ii spun creierului tau ca nu pare sa mergi nicaieri. Sau, dupa o calatorie pe mare, poti ramane nemiscat pe uscat, dar totusi simti ca te deplasezi.

Rezultatul este acelasi: rau de miscare.

Senzatia de rau de miscare: cum o poti ameliora

Incearca sa te gandesti la altceva si sa te relaxezi

Gaseste ceva pe care sa te concentrezi, fie ca respiri adanc, fie ca numeri inapoi de la 100. Un alt lucru care te poate ajuta este sa inchizi ochii. Sau sa te uiti la un obiect stabil.

Daca te afli pe mare, priveste orizontul. Daca esti într-o masina, uita-te prin parbriz, direct in fata.

Daca te afli in masina, inclinarea capului pe tetiera te poate ajuta prin reducerea miscarilor capului.

Evita in totalitate alcoolul. Mananca putin inainte de calatorie, dar nu rapid si nu ceva foarte greu. Nu fuma. Evita sa citesti sau sa stai pe telefon.

Incearca sa inspiri aer curat. Daca vremea sau modul de calatorie nu iti permit, intoarce orificiile de aerisire spre tine (cand esti in masina). Sau ia in considerare utilizarea unui ventilator portabil.

Remedii naturale pentru raul de miscare

Ghimbirul ajuta in reducerea disconfortului abdominal, prin stimularea enzimelor cu rol eficient in absorbtia nutrientilor.

Datorita proprietatilor detoxifiante are rol de stimulare al sistemului digestiv si de accelerare al metabolismului. De asemenea, ghimbirul are proprietati de energizare si tonificare si contribuie la revitalizarea intregului organism.

Poti citi mai multe despre proprietatile ghimbirului, AICI.

Vitamina B6 sau piridoxina favorizeaza functiile metabolice ale organismului si este cunoscuta datorita actiunii sale benefice asupra sistemului nervos central. Are efecte antioxidante puternice si ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Uleiul de menta are nenumarate beneficii, printre care amintim efectul de ameliorare al durerilor si calmarea tractului digestiv. In plus, acesta mai actioneaza si asupra diferitelor afectiuni ale sistemului nervos, cum ar fi starile de oboseala, durerile de cap, migrenele, nevralgiile.

Iti recomandam NauseaSTOP, pastile pentru miscare libera, Life Care®

NauseaSTOP, pastile pentru miscare libera, Life Care® are la baza o combinatie de ghimbir BIO, vitamina B6 si ulei de menta ce contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si ofera o stare de bine organismului.

Ideal pentru inlaturarea raului de miscare din timpul transportului cu masina, avionul, trenul sau vaporul. Ajuta la diminuarea starilor de greata, a celor de epuizare si rau general.

Produs 100% NATURAL.

Tu cum combati raul de miscare?

Articol scris de,

Adriana Petrescu, Junior Marketing

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *