Andreea Marin, Ambasador Life Care – Interviu in exclusivitate

Reporter: Ce inseamna pentru tine fericirea?

Andreea: Viata insasi, o pretuiesc, caut sa o inzestrez in fiecare zi si pun pret pe lucrurile, imaginile sau intamplarile care nu sunt neaparat extraordinare, dar imi imbogatesc sufletul cu sentimente benefice.

Fericirea inseamna bucuria copilului meu, inseamna dragostea, implinirile care sunt rezultat al straduintelor mele de fiecare zi. Fericirea inseamna oamenii pe care ii intalnesc si care ma inspira. Inseamna natura cu verdele si seninul ei, inseamna vindecarea, insufletirea, regasirea interioara.

Andreea Marian Ambasador Life Care

Reporter: Ce te face fericita?

Andreea: Dincolo de cele marturisite deja, cred ca nuantele fiecarei zile, ale intamplarilor ce ne coloreaza viata, precum si gesturile oamenilor ce vin catre noi creioneaza un anumit sentiment pe care il numim fericire, diferit de entuziasmul marilor impliniri.

De pilda, fara ezitare pot raspunde ca momentul de fericire de neegalat al vietii mele este cel in care am tinut-o pentru prima data in brate pe fiica mea. Insa tot fericita sunt si atunci cand o vad zambind doar pentru ca se bucura de o gluma, de o nota buna obtinuta prin truda ei, de gustul bun al unui fel de mancare gatit acasa, de joaca impreuna cu pisicile ei.

Orice motiv de fericire al unui om drag si, in general, orice bucurie pe care o citesc pe chipul altcuiva, ma incarca imediat de un sentiment asemenea si pe mine, asadar fericirea e molipsitoare, se multiplica, se da mai departe de la suflet la suflet si e minunat sa stim acest lucru.

Eu cred ca voi, cei din familia Life Care, cunoasteti foarte bine acest sentiment: zi de zi dati binele din om in om mai departe, si asta nu e putin lucru.

Reporter: Mediul in care traiesti influenteaza starea de fericire?

Andreea: Bineinteles. Si, de cele mai multe ori, e o alegere personala. Nu putem controla totul in viata, dar putem pune umarul la a crea un mediu cald, pozitiv, constructiv, prin atitudinea si creativitatea noastra.

De exemplu, odinioara locuiam la bloc si, pentru ca iubesc natura si ma incarca pozitiv, dar si pentru ca am simtit mereu ca ea e o sursa de hrana sanatoasa pentru mine, am inceput sa creez o mica gradina in balconul meu. Desigur, la inceput era doar o inchipuire, cateva ghivece langa fereastra erau coltul meu de rai.

O multumire extraordinara rasarea in fiecare dimineata din sufletul meu, primul lucru pe care il faceam era sa merg sa zambesc plantelor mele, sa merg sa verific ce samanta a mai incoltit, daca rosiile mele pitice, cu un miros ca al copilariei, s-au rumenit, daca busuiocul sau patrunjelul sunt destul de parfumate, precum si daca florile mele rad catre soare.

Si ce credeti? Acest pas timid era doar inceputul unui motiv de fericire deplina, pentru ca astazi am gradina mea, cu adevarat acum un colt de rai, roditoare, hranitoare fara ajutorul chimicalelor, pafumata si un balsam pentru privirea fiecare zile.

Incep fiecare dimineata cu talpile goale in iarba si culegand ceva bun din gradina mea. Asta e fericirea, si e doar un exemplu!

Reporter: Cum se comporta un om fericit?

Andreea: Uneori sare in sus de bucurie, alteori imbratiseaza pe cineva drag sau zambeste, interiorizand fericirea. Oricum ar fi, el e in acea clipa mai bogat ca oricand, chiar daca uneori simte asta cu mainile goale.

Reporter: Cum iti propui sa ii ajuti pe cei din jur sa fie fericiti?

Andreea: Prin faptele mele. De vorbe, suntem satui. Sa punem umarul. Sa ne pese. Sa miscam lucrurile in directia buna. Sta in puterea noastra sa o facem. De multe ori, pare la indemana sa ne spunem noua insine ca, daca nu ni se intampla noua, daca pe noi ne ocoleste acea problema, atunci nu e problema noastra.

Nu e deloc asa, suntem interconectati, traim in acelasi univers si simtim, uneori la un nivel subliminal, atat energiile benefice, cat si pe cele care dor. Iar viata inseamna echilibru. Azi ne e bine, maine balanta inclina in cealalta parte.

Cand avem noi insine nevoie de sprijin, ne amintim ce am vrea sa se intample si noi nu am facut. Asa ca a fi Om si la bine, si la greu ar trebui sa fie o constanta. Pe nimeni nu a ranit o fapta buna pana acum.

Reporter: Care este recomandarea ta pentru cititorii Jurnalului Fericirii?

Andreea: Nu imi permit sa dau sfaturi, eu insami simt ca mai am multe de invatat. Dar pot sa spun doua vorbe care pe mine ma anima in fiecare zi : pretuieste viata!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *