Masca reparatoare este un must have al ingrijirii parului tau. Atunci cand facem trecerea de la sezonul cald la cel rece, parul nostru poate avea de suferit. Poate deveni mai tern si casant. Firele se pot rupe mai usor, iar parul sa isi piarda din stralucirea naturala. Dar nu te ingrijora! Daca il ingrijesti cu o masca reparatoare, hranitoare si hidratanta, isi va recapata stralucirea intr-un timp foarte scurt.
Beneficiile folosirii unei masti pentru par
Mastile de par sunt tratamente cu un efect potentat asupra principalelor probleme care iti pot afecta parul. Printre acestea se numara: fragilitatea, deshidratarea, incretirea nedorita (firele de par rebele), deteriorarea firului de par, aparitia matretii etc. Tipul tau de par determina cat de des ar trebui sa folosesti o masca reparatoare pentru un par sanatos. Folosite in exces, mastile pot provoca ingrasarea excesiva a parului.
Mastile de par sunt unice, deoarece, spre deosebire de samponul si balsamul pe care poate le folosesti zilnic, ele patrund mai adanc in firul de par si il pot „repara”. Acestea contin de obicei ingrediente bogate in nutrienti, ca uleiuri naturale, plante terapeutice si antioxidanti, in cantitati mai concentrate decat in balsamurile de par.
Ele sunt formulate pentru a fortifica parul, pentru a-l hidrata si a imbunatati starea generala a acestuia. Mastile de par pot reduce in cele din urma ruperea parului, pot netezi incretirea, pot face parul mai usor de gestionat, ii pot spori stralucirea naturala. Gandeste-te la mastile de par ca la un tratament, nu o solutie uzuala pentru ingrijirea parului.
Cui ii sunt recomandate mastile pentru par?
- persoanelor cu daune de suprafata sau mecanice cauzate de periaj, tapare, cozi de cal stranse, uscare cu prosopul sau coafare cu caldura (perii rotative, placi de intins parul etc.)
- atunci cand parul este vizibil uscat, tern sau incretit
- daca parul tau are leziuni chimice cauzate de produse de styling sau colorare a parului.
Cel mai bine este sa urmati instructiunile de pe ambalaj pentru a va asigura ca folositi corect masca de par. Lasand-o prea mult sau prea putin timp, poate avea rezultate nedorite. Parul vopsit sau tratat chimic tinde sa fie cel mai deshidratat si deteriorat, facand mastile de par vitale in rutina lui de ingrijire. Este important sa utilizati o masca intens hranitoare si care va poate ajuta sa va pastrati culoarea proaspata si parul sanatos. Pentru parul prelucrat chimic, o masca bogata in proteine este esentiala. Mastile de par care ajuta la intarirea parului contin adesea proteine, care ajuta temporar la imbunatatirea structurii parului si ajuta parul sa retina apa.
Cat de des se aplica masca pentru par?
Toata lumea ar trebui sa foloseasca o masca de par. Chiar daca parul tau nu este vopsit sau coafat la caldura, poate pierde umiditatea de la uzura zilnica, iar mastile pot spori stralucirea parului si ii pot imbunatati elasticitatea, protejandu-l in acelasi timp de daune viitoare. In functie de gradul de deteriorare, textura si densitatea parului, mastile pot fi folosite o data pe luna sau chiar de cateva ori pe saptamana. Retineti ca aceste intervale de timp tin cont de faptul ca utilizati balsam de fiecare data cand va samponati parul – acest lucru nu este negociabil.
„Trucul” este sa-ti vindeci parul cu masca si apoi sa reduci frecventa aplicarii pentru a mentine rezultatele, spre deosebire de a-ti supraincarca parul. Daca parul tau este casant, uscat si se rupe usor, probabil ca ar trebui sa utilizezi o masca de doua ori pe saptamana pana cand aspectul parului se imbunatateste vizibil.
Daca parul tau este aspru sau cret, inseamna ca are o nevoie mai mare de umiditate. In acest caz, e indicat sa aplici o masca pentru par tot de doua ori pe saptamana. Persoanele cu parul intr-o stare relativ buna (nu este stilizat la caldura), pot aplica masca saptamanal sau o data la doua saptamani. Daca parul este fin, cu deteriorare la suprafata sau chimica, atunci poti folosi masca o data la trei-patru saptamani.
Aplicarea corecta a mastilor de par
Lasa masca sa actioneze pe par atata timp cat trebuie, pentru a obtine beneficiile complete ale produsului. De asemenea, nu o lasa sa actioneze mai mult timp decat cel indicat pe ambalaj. Parul poate absorbi doar o cantitate limitata de produs si, prin urmare, nu va produce neaparat rezultate mai bune cu cat masca este lasata mai mult timp pe firul de par.
Aplica mereu masca pe parul umed, proaspat samponat.
Daca ti-ai vopsit recent parul, consulta-te cu stilistul tau inainte de a folosi o masca sau orice fel de produs de ingrijire a parului. In unele cazuri, daca utilizezi o masca de par imediat dupa ce ti-ai vopsit parul, culoarea se poate estompa usor.
Masca reparatoare pentru par si scalp, cu aloe vera si ulei de masline BIO, EQUILIBRIUM
Masca reparatoare pentru par si scalp, cu aloe vera si ulei de masline BIO, EQUILIBRIUM este un tratament pentru par si scalp cu o textura densa si o formula cu ingrediente BIO care actioneaza in profunzime.
Ingredientele cheie ale acestei masti de par sunt: Aloe Vera Bio, Ulei de masline Bio, Unt de shea Bio, Coaja de portocala BIO si Lavanda BIO, recunoscute pentru beneficile lor in hidratarea si regenerarea firului de par si al pielii.
Aloe Vera BIO hraneste, intareste si mentine un echilibru sanatos intre par si scalp. Uleiul de masline BIO hraneste si protejeaza parul si scalpul. Untul de shea BIO regenereaza si hraneste parul si scalpul. Coaja de portocala BIO si Lavanda BIO asigura o experienta purificatoare, revigoreaza si tonifica parul de la radacina pana la varfuri.
Masca are o textura densa si o formula care actioneaza in profunzime, revitalizeaza, repara firul de par si echilibreaza scalpul. Este ideala pentru parul deteriorat de la expunerea la soare, stres, poluare, periaj sau cel vopsit.
Aplicati pe parul umed, clatit dupa samponare, pe lungimea firului de par si pe varfuri, lasati sa actioneze intre 5 si 10 minute, apoi clatiti cu apa din abundenta.
Ofera-ti un par de invidiat! Cu masca noastra regeneratoare, vei iubi din nou textura si stralucirea parului tau!
Articol scris de,
Anca Cepreaga – Junior Marketing