Ghimbirul, un puternic aliat pentru sanatate

uleiul de krill. articol scris de adina cirjan

Creatorul a toate cate sunt ne-a daruit alimente naturale complexe cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii noastre. Pentru acest lucru nu putem decat sa fim recunoscatori si interesati despre cum am putea cunoaste si utiliza cat mai bine aceste daruri, atat pentru starea noastra de bine cat si a familiei noastre si a oamenilor dragi. Unele dintre aceste beneficii au fost atestate de studii de specialitate, cum este spre exemplu efectul radacinii de ghimbir.

Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta care isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud, numele sau provenind din cuvantul singivera din limba pali care inseamna “in forma de corn de cerb”.

Ghimbirul este folosit atat ca si condiment cat si ca suport in medicina integrativa. Principiile sale active (printre care terpene, oleorezinele si uleiurile volatile) ii confera proprietati terapeutice in indigestie, greata sau raceala. De asemenea este un adevarat aliat in lupta cu diversi agenti patogeni inhiband dezvoltarea bacteriilor care produc, de exemplu, boli gingivale precum parodontoza si gingivita.

In sustinerea functiei digestive, impiedica balonarea sau indigestia prin stimularea enzimelor cu rol eficient in absorbtia nutrientilor. De asemenea relaxeaza muschii stomacului ajutand la procesarea hranei fiind un ingredient apreciat si in dietele de slabire, accelerand metabolismul. Intensifica arderea grasimilor ceea ce conduce si la eliberarea unor toxine in circulatia limfatica. Radacina de ghimbir intensifica insa si procesul de detoxifiere facilitand eliminarea acestora. Nu sunt de neglijat nici proprietatile antioxidante ale ghimbirului.

Legat de franarea procesului de imbatranire ar fi de reamintit sustinerea functiei cognitive, imbunatatirea memoriei si a reactivitatii nervoase la stimuli externi. Ca si efect energizant, radacina de ghimbir rivalizeaza cu efectul cafelei. Nu ar fi de uitat nici efectul lui antiinflamator sistemic, fiind indicat in febra musculara, dureri articulare, luxatii sau entorse, putand fi adaugat si in cremele cu aplicabilitate externa. Este un adjuvant bun in tratamentul complementar al artritei reumatoide.

Cercetarile din ultimii ani sugereaza ca acest aliment ofera protectie impotriva bolilor de inima contribuind la scaderea tensiunii arteriale, la prevenirea infarctului de miocard si a cheagurilor de sange.

Alte studii au aratat ca moleculele bioactive din ghimbir pot reduce riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, precum cel colorectal, gastric, ovarian, hepatic, de piele, de san si de prostata.

Ca si recomandare si dozare, tehnologia biofeedback si biorezonanta cu terapeutii sai pot fi o resursa exceptionala. In principiu doza recomandata de Radacina de Ghimbir Ecologica, 500 mg, Life Care® ar fi de 2 cps/zi, dupa mancare, cu intermitente (spre exemplu, 5 zile/saptamana cu 2 zile pauza).

Ghimbirul, un puternic aliat pentru sanatate !

Articol scris de Adina Cirjan,
Terapeut Biofeedback & Formator de Consilieri de Stil de Viata Sanatos

Resurse:
1.https://nutritionj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-13-20#Decs
2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3277342
3.https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-ginger
4.https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf061599a
5.https://www.arthritis.org/living-with-arthritis/treatments/natural/supplements-herbs/guide/ginger.php
6.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18813412
7.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3253463/
8.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18814211
9.https://www.healthline.com/health/food-nutrition/benefits-ginger-tea#health-benefits
10.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28336112/
11.https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-health-benefits-ginger#

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *