Uleiul de Krill si beneficiile lui

uleiul de krill. articol scris de adina cirjan

Responsabilitatea este atitudinea ce se cere a fi cultivata de fiecare dintre noi. Cand spun acest lucru ma gandesc atat la responsabilitatea fata de propria persoana, cat si la implinirea unei datorii in termeni etici, morali si civici, avand grija de tine si de ceilalti ca raspuns la increderea pe care oamenii ti-o acorda. Astfel exprimam sentimentul de comuniune si angajament asumat fata de noi insine si fata de ceilalti.

Astazi, prin acest articol, cu responsabilitate va impartasesc despre un nou produs Life Care® de care ma bucur foarte tare. Este vorba despre Uleiul de Krill Antarctic, 500 mg.

Haideti sa vedem ce este Krill-ul

Krillii sunt crustacee marine. Denumirea de „krill” vine din norvegiana si inseamna „puiet de peste”. In zona marina din Antarctica exista un tip de Krill denumit krillul antarctic ce are denumirea stiintifica de Euphasia superba. Suplimentul nostru alimentar contine ulei provenit din acest tip de crustaceu, un ulei bogat in EPA (acidul eicosapentaenoic) /DHA (acidul docosahexaenoic ) si astaxantina naturala, precum si fosfolipide, tipuri de grasimi esentiale pentru mentinerea sanatatii noastre.

Consumul de grasimi devine un subiect din ce in ce mai discutat in ultimii ani, termenul de „grasimi bune” si „grasimi rele” fiind adesea folosit de catre cei care sunt cu adevarat interesati de mentinerea propriei sanatati. Din „grasimile totale” este important tipul de grasime pe care il consumam, acesta avand un impact asupra starii de sanatate.

„Grasimile rele” sunt grasimile transhidrogenate (regasite in mare parte in alimentele procesate – cartofi prajiti, pui prajit, burger, shaorma, aluatul de pizza, chipsuri, popcorn, biscuiti, unele tipuri de ciocolata, prajiturele sau margarina) si acestea ar fi complet de evitat. Grasimile nesaturate, in special omega 3, omega 6, EPA/DHA si fosfolipidele au un efect protector asupra sanatatii, iar grasimile saturate (regasite in galbenusul de ou, uleiul de cocos, unt, smantana) nu sunt atat de rele pentru sanatate cum se credea initial.

Grasimile saturate fac parte din structura membranelor celulare, a creierului si sunt necesare intr-o oarecare cantitate. Conform specialistilor, cantitatea de grasimi ingerata nu trebuie sa fie mai mare de pana la 10% din consumul caloric zilnic si este ideal sa fie consumate aproximativ 15 grame de grasimi in dietele de 2000 de calorii. Minim 60% ar fi bine sa fie grasimi nesaturate.

Suplimentul nostru alimentar Ulei de Krill Antarctic, 500 mg este o sursa buna de EPA, DHA si fosfolipide, fiind un sprijin pentru functia cardiovasculara, regland nivelurile sanatoase de colesterol si trigliceride, sustine imbunatatirea functiei cognitive si a capacitatii de memorare, hranind celulele creierului, contribuie la mentinerea unui echilibru hormonal adecvat, mentine tesutul pielii, integritatea articulatiilor, raspunsurile imunitare si controlul inflamatiilor.

De asemenea, uleiul de Krill reduce radicalii liberi (efect antioxidant), asigura suport in perioada pre-menstruala, diversifica flora intestinala, populand-o cu bacterii sanatoase si sustine sanatatea ochilor. Un studiu facut in Japonia in anul 2005 a demonstrat ca o alimentatie bogata in Omega 3 ajuta la tratarea BPOC, ajutand organismul sa lupte cu infectiile pulmonare, accelerand procesul de vindecare a unor afectiuni precum bronsita sau pneumonia.

O echipa de cercetatori scotieni au descoperit ca un consum ridicat de DHA si EPA (tipuri de Omega 3), reduce riscul de cancer colorectal. Mai mult decat atat, si riscul de cancer la san poate fi redus. Acest lucru este valabil si la barbati, in ceea ce priveste cancerul la prostata.

EPA – Acidul eicosapentaenoic formeaza molecule ce poarta denumirea de eicosanoide, care au o serie de functii de natura fiziologica ce pot reduce inflamatia in organism, depresia si efectele specifice menopauzei.

DHA – Acidul docosahexaenoic este vital si pentru dezvoltarea creierului in copilarie, precum si pentru functionarea creierului la maturitate, este o componenta importanta a pielii si a retinei, are efecte benefice si pentru artrita, hipertensiune, diabet de tip 2 si unele tipuri de cancer. De asemenea cercetatorii americani au descoperit ca DHA are capacitatea de a bloca declansarea lupusului eritematos sistemic.

Astaxantina, un ketocarotenoid natural, pigment de culoare rosie, cu proprietati antioxidante puternice, care joaca un rol in protejarea celulelor impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ, poate influenta sistemul imunitar, ajutand la activarea celulelor albe din sange (celule T) si a celulelor ucigase naturale (NK), intareste sistemul imunitar, poate ajuta la reducerea inflamatiei, reduce riscurile pentru bolile neurodegenerative, scade tensiunea arteriala (putand sa interfereze cu medicatia antihipertensiva).

In concluzie, putem recomanda Uleiul de Krill Antarctic persoanelor cu un nivel crescut al colesterolului si trigliceridelor, preventiv pentru bolile neurodegenerative (Alzheimer, Parkinson), in reumatisme (degenerative, autoimune si inflamatorii), ca suport in afectiuni cardiovasculare, pentru stimularea memoriei si cresterea capacitatii de concentrare, femeilor cu sindrom premenstrual, precum si femeilor la menopauza, in diferite tipuri de cancere ca adjuvant, precum si in diferite afectiuni respiratorii alergice si infectioase.

Atentionari ar fi in cazul femeilor gravide si a femeilor care alapteaza, in asociere cu medicatia antihipertensiva la hipertensivi sau daca aveti o alergie cunoscuta la alimente marine si fructe de mare.

Articol scris de,
Cirjan Adina, Terapeut Biofeedback & Formator de Consilieri de Stil de Viata Sanatos

Bibliografie:
Fish Consumption: A Review of Its Effects on Metabolic and Hormonal Health – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8182174/
Beneficial effects of long-chain n-3 fatty acids included in an energy-restricted diet on insulin resistance in overweight and obese European young adults – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18491071/
Impact of dietary fat on gut microbiota and low-grade systemic inflammation: mechanisms and clinical implications on obesity – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28675945/
Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Their Health Benefits – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29350557/
Health Benefits of Astaxanthin, Nourish by WebMD official website
https://examine.com/supplements/krill-oil/research/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4252213/
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0261561422001194
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5773922/
https://www.nutraingredients.com/News/Promotional-Features/Large-new-study-validates-krill-oil-s-heart-health-benefits

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *