Interviu cu Calin Iepure – Professional Public Speaker, Corporate Consultant & Trainer

calin iepure

Campion al Romaniei la Public Speaking in 2011, Calin este un IT-ist devenit Professional Public Speaker si Trainer Certificat. Este facilitator si trainer Bootcamp University, Elite School si unul dintre fondatorii primului club de Public Speaking din Romania: Timisoara Toastmasters.

„Ii ghidez pe oamenii de business sa aiba impact real asupra celor din jur. Fac asta prin comunitatile pe care le coordonez si prin discursurile, workshopurile, trainingurile, sesiunile de consultanta si mentoring pe care le sustin.”

    Daca vrei sa devii un maestru al networking-ului, secretul este sa adresezi intrebari bune si sa devii un bun ascultator! Daca intrebarile pornesc conversatia si-ti dau sansa sa afli informatii relevante, ascultarea activa te ajuta sa te conectezi la un nivel mai profund. Este despre a fi prezent in conversatie, despre a arata ca iti pasa cu adevarat. Oamenii iubesc sa se simta ascultati si intelesi, asa ca aceasta combinatie intre a adresa intrebari bune si a asculta este cheia pentru a construi relatii solide si autentice​.

      Pentru a straluci la un eveniment de networking, pregatirea este esentiala! Aflu cine va participa si imi stabilesc obiective clare. Am de asemenea un Elevator Pitch scurt si captivant despre mine si afacerea mea si un set de intrebari interesante pentru a initia conversatii si a afla informatii relevante despre ceilalti. Si, mai e un lucru, vin cu o energie foarte buna si cu un zambet larg astfel incat sa fac o prima impresie memorabila.​

      Stim cu totii ca poate fi dificil sa mentii contactul cand esti ocupat, dar este posibil! Am un sistem de follow-up regulat, fie ca este vorba de emailuri, intalniri ocazionale sau mesaje pe social media. Folosesc platformele de social media pentru a interactiona cu cei din reteaua mea de contacte, distribui continut relevant si comentez la postarile celor importanti pentru mine. De asemenea, am grija sa intretin relatiile foarte importante prin conversatii telefonice sau iesiri la pranz sau cafea.

      Pe locul 1 este fara doar si poate, „vanzarea agresiva” ! Concentreaza-te pe construirea relatiei, nu doar pe promovarea produselor sau serviciilor tale. A doua greseala comuna este lipsa de follow-up. Dupa un eveniment de networking, asigura-te ca trimiti un mesaj de multumire si stabileste urmatorii pasi pentru colaborare.

      Pentru introvertiti, networking-ul poate parea intimidant, dar nu trebuie sa fie! Daca esti introvert, incepe cu pasi mici, participand la evenimente mai restranse. Pregateste-ti cateva intrebari sau subiecte de conversatie in avans pentru a reduce anxietatea. Practica networking-ul online prin platforme de social media. Ele sunt o alternativa mai confortabila pentru tine.

      Daca ti-a placut interviul, da SHARE comunitatii tale si imparte informatiile valoroase pe care le-ai citit!

      Share
      Pin
      Tweet
      Comments

      What do you think?

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *