5 sfaturi pentru a alege si pastra periuta de dinti!

Ce poate fi mai frumos si mai atragator decat un zambet larg si luminos, care imparte in jur energie pozitiva si pofta de viata? Iar zambetul este cu atat mai frumos cu cat igiena orala face parte din rutina zilnica. Specialistii ne sfatuiesc sa ne spalam pe dinti cel putin de doua ori pe zi (dimineata si seara, inainte de culcare), cu regularitate. Cum ne alegem insa periuta de dinti astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate? Iar, apoi, cum o pastram pentru a ne asigura ca o mentinem in cea mai buna stare pana la inlocuirea ei?

26657942 - healthy happy young woman with snow-white smile brushing her teeth with a toothbrush

Iata cateva sfaturi:

Periutele cu peri moi sunt mai bune decat cele cu peri tari. Desi am putea crede ca perii tari curata dintii mai eficient, de fapt, cele doua tipuri de periute isi fac treaba la fel de bine. In plus, perii moi ingrijesc cu blandete si gingiile, care sunt mult mai sensibile decat dintii. In schimb, folosirea periutei de dinti cu peri tari poate afecta sanatatea gingiilor, contribuind chiar la aparitia inflamatiilor gingivale sau la retragerea gingiilor.

Periuta electrica este mai eficienta decat cea traditionala. Periutele electrice asigura un numar ridicat de rotatii pe minut, indepartand astfel mult mai eficient placa bacteriana si resturile de mancare ramase intre dinti.

Periuta de dinti trebuie schimbata periodic. Specialistii recomanda inlocuirea inca din momentul in care periuta incepe sa arate semne de uzura – ceea ce, pentru o folosire frecventa, inseamna la fiecare 2-3 luni. O periuta uzata nu mai curata bine dintii si gingiile, fapt ce, pe termen lung, va afecta sanatatea orala. Pentru persoanele care au probleme gingivale, perioada la care se inlocuieste periuta de dinti este de 3-4 saptamani.

Periuta se tine departe de toaleta. Microbii circula prin aer atunci cand tragem apa la vasul de toaleta, o parte dintre acestia ajungand chiar pe periuta de dinti. De aceea, este bine sa lasam intotdeauna jos capacul de toaleta inainte de a trage apa. Pentru siguranta, este indicat sa pastram periuta de dinti la o distanta de cel putin 1,8-2 metri de vasul de toaleta.

Periuta nu se acopera atunci cand este umeda. Periuta „gazduieste” milioane de bacterii care se dezvolta in mediul umed. Astfel, folosirea capacelor speciale pentru periuta de dinti este indicata numai atunci cand vrem sa transportam periuta de dinti (de exemplu, atunci cand calatorim), insa nu si imediat dupa curatarea dintilor, cand aceasta este inca umeda.

Pentru o buna igiena orala, foloseste pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO, de la Kräuter®. Extractul de musetel contine ingrediente active care intaresc smaltul dintilor si impiedica depunerea tartrului, ingrijesc gingiile si lasa o senzatie de prospetime dupa periere. De asemenea, extractele de salvie si menta combat inflamatiile si previn aparitia cariilor, pentru un zambet sanatos si luminos intreaga zi!

Articol scris de,

Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *