Probioticele sunt niste microorganisme sau culturi vii de bacterii care aduc numai beneficii organismului. Ele populeaza sistemul digestiv si creeaza un echilibru intre bacteriile bune si cele rele. O multime de afectiuni apar atunci cand numarul bacteriilor daunatoare este mai mare decat al celor benefice.
Dezechilibrul poate aparea din cauza dietei, stresului, medicamentelor (mai ales a antibioticelor), poluarii, fumatului, alcoolului sau oboselii si lipsei somnului. Probioticele sustin un stil de viata sanatos si se obtin in primul rand din alimentatie, dar si din suplimentele alimentare cu o concentratie mai mare de bacterii decat alimentele.
De ce sunt importante bacteriile bune sau probioticele
Un numar optim de probiotice care colonizeaza stomacul, intestinul subtire si colonul creeaza o microflora care nu permite bacteriilor daunatoare sa se dezvolte. In plus, previn aparitia diverselor boli (ale sistemului digestiv, carii, dermatita) si intaresc sistemul imunitar.
Ajuta la eliminarea toxinelor din organism, mai ales a celor acumulate la nivelul colonului. Bacteriile prietenoase sunt un ajutor real in lupta contra infectiilor cauzate de fungi, virusuri, diverese bacterii si paraziti.
Probioticele te ajuta in caz de constipatie, diaree, balonare, sindromul de colon iritabil, infectii (urinare sau cu Candida Albicans), toxinfectii alimentare, colita, ulcer gastric, indigestie, cancer la nivelul sistemului digestiv sau in timpul si dupa un tratament cu antibiotice.
Ajuta la sintetizarea si absorbtia substantelor nutritive, contribuie la mentinerea sanatatii tractului digestiv, previn aparitia alergiilor alimentare si reduc nivelul de colesterol rau.
Cum se consuma corect probioticele
Pentru a obtine efectele maxime, trebuie sa consumi o cantitate optima de probiotice in fiecare zi. Cele mai multe se gasesc in alimentele fermentate ca: iaurtul, kefirul sau sana. Consuma produse lactate naturale, care sa nu contina zaharuri, coloranti sau alte ingrediente daunatoare sanatatii tale. De asemenea, muraturile obtinute prin fermentare sunt o sursa importanta de probiotice.
Probioticele se gasesc in mod natural in flora intestinala. Cele mai importante sunt probioticele: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Lactobacilus rhamnosus si Enterococcus Thermophilus.
Daca ai nevoie sa iti refaci flora intestinala dupa un tratament cu antibiotice sau vrei sa iti intaresti sistemul imunitar si sa cresti rezistenta organismului in fata factorilor nocivi din mediu, atunci trebuie sa suplimentezi consumul de probiotice.
Cel mai la indemana mod este prin administrarea suplimentelor alimentare naturale care contin o concentratie mare de probiotice/capsula.
Life Impulse® ProbioLife contine peste 5 miliarde de germeni care reconstruiesc flora intestinala, cresc imunitatea organismului, previn infectiile tractului digestiv si impiedica dezvoltarea bacteriilor patogene.
Articol scris de,
Elena Boeru – Online & Communication Specialist