Detoxifiere completa din interior spre exterior

Tonus, vitalitate, energie intreaga zi, piele stralucitoare si stare de bine? Da, este posibil. Incepe acum o cura de detoxifiere si scapa de oboseala, stres si kilogramele in plus. Profita ca verdeturile de primavara se afla in piete si de vremea frumoasa de afara si fa-ti planul pentru o cura completa de detox, pornind de la alimentatie pana la ingrijirea corecta a pielii.

In mod normal, trebuie sa tii o cura detox in fiecare anotimp pentru a-i da un restart si un boost de energie. Daca nu urmezi aceasta regula, iata care sunt semnele ca trebuie sa incepi cat mai curand un plan de detoxifiere:

  • te simti mereu obosita si lipsita de energie
  • tranzit intestinal lent, asociat cu balonarea si constipatia
  • ai imunitatea slaba si racesti des
  • nivel de colesterol crescut
  • retentie de apa in tesuturi
  • unghii fragile si casante
  • par uscat, cu varfuri despicate
  • piele uscata, descuamata sau iritata

Dieta in curele detox

In primul rand, trebuie sa elimini din dieta alimentele procesate, semi-preparate si de tip fast food, lactatele, zaharurile, bauturile carbogazoase, cafeaua si alcoolul. Inlocuieste o masa principala cu un smoothie verde, bogat in clorofila, vitamine si minerale. Vegan – Green Smoothie Meal Balance® – Vitaminizare este o combinatie UNICA 100% naturala, din spanac BIO, moringa, urzica, orz verde si spirulina, cu un excelent efect detoxifiant.

Vegan – Detox Smoothie Meal Balance® – Detoxifiere ajuta la detoxifierea colonului, la reducerea colesterolului din sange, usurarea tranzitului intestinal si reducerea riscului bolilor de inima. Este un mix 100% natural de turmeric BIO, tarate de psyllium, semine de in, inulina, chimen, coriandru si ghimbir, care combinat cu ananas, kiwi, mere, alte fructe sau legume dupa preferinte, se transforma intr-o masa delicios de sanatoasa

Consuma cat mai multe fructe si legume de sezon, dar mai ales verdeturi: urzici, spanac proaspat, stevie, leurda, iarba de grau, broccoli, frunze de telina, papadie, patrunjel, dar si sfecla, grapefruit, morcovi, linte sau naut. Condimentele accelereaza metabolismul si te ajuta sa elimini mai usor toxinele si sa scapi de acumularile de grasime.

Foloseste la prepararea mancarurilor turmeric, ghimbir, ardei iute, coriandru, curry. Gustarile sanatoase trebuie sa fie formate din nuci, seminte sau fructe. Asigura-te ca ai un aport suficient de fibre si proteine si ca bei minim 1,5 litri de apa pe zi.

Miscarea fizica este esentiala

Cel putin 30 de minute de miscare pe zi te ajuta sa arzi caloriile mai repede, sa iti imbunatatesti tranzitul intestinal si sa te simti plina de energie. Mergi la sala sau fa exercitii chiar la tine acasa, iesi la alergat in aer liber, participa la cursuri de yoga sau pilates ori iesi la plimbare cu bicicleta.

Bai cu efect detox si sauna

Daca mergi o data pe saptamana la sauna vei simti diferenta. Prin transpiratie, elimini rapid toxinele si iti drenezi sistemul limfatic. Baile cu efect de detoxifiere functioneaza pe acelasi sistem, ajutandu-te sa elimini toxinele din interior prin porii din piele. Adauga in apa de baie saruri epsom, carbune activ sau bicarbonat de sodiu, in combinatie cu ulei esential de menta, lamaie sau gardenie.

Ingrijirea pielii

Si, pentru ca tot am vorbit de piele, cel mai mare organ al corpului, te sfatuim sa o exfoliezi regulat. O poti face atunci cand esti la dus, cu ajutorul unei perii speciale, sau pe pielea uscata, cu produse destinate exfolierii. Astfel, vei indeparta celulele moarte de la suprafata, iar toxinele vor fi eliberate mai usor.

Dieta numai cu sucuri naturale

Daca vrei sa urmezi un program detox intens, urmeaza o cura in care sa consumi numai sucuri naturale timp de 3-7 zile. Inainte sa incepi, elimina treptat alimentele solide, pentru a nu-i da un soc stomacului. Bea intre 5-8 sucuri pe zi. Poti experimenta diferite combinatii de fructe, legume, verdeturi, seminte, superalimente si pudre naturale.

Ajuta-te in procesul de detoxifiere de:

Apa calda cu lamaie, inamicul grasimii, AICI.

Apa cu fructe pentru un efect detox, AICI.

Retentia de apa – cauze si remedii, AICI.

Articol scris de,
Valentina Ciobanu
Brand & Marketing Manager

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *