Interviu cu Zoltán Veres, expert in dezvoltarea inteligentei emotionale

Zoltán Veres

Sunt expert in dezvoltarea inteligentei emotionale, certificat in sistemul SixSeconds si prezent pe piata de dezvoltare personala din Romania din anul 2015. Am ajuns lider de piata prin peste 1000 de evenimente online si in sala, cursuri, traininguri, workshop-uri si prezentari dedicate promovarii si dezvoltarii inteligentei emotionale.

Am creat singurul program din Romania care te ajuta sa devii propriul terapeut si coach prin dezvoltarea inteligentei emotionale, metodologia din program fiind practicata de peste 2500 de cursanti. Ii invat pe oameni sa inteleaga mai bine „matematica” emotiilor si modul in care inteligenta emotionala ii ajuta sa fie mai performanti, sa construiasca relatii mai bune, sa se inteleaga si sa se transforme mult mai usor si mai eficient.

Ce inseamna pentru tine fericirea?
Fericirea intr-un final nu inseamna nimic mai mult decat o stare. stii sa o ai sau nu stii sa o ai. Este atat de simplu din punct de vedere tehnic. Cat de mult ti-ai antrenat creierul in aceasta stare, va da capacitatea ta de a fi fericit.

Ce te face fericit?
Lucrurile care fac pe cineva fericit sunt personale si se construiesc in functie de asocierile pe care fiecare le face constient sau inconstient. La unii se declanseaza starea de fericire de la lucruri marunte, altii au nevoie de ceva special ca sa poata trai starea de fericire. Fiecare poate mentine si accesa starea aceasta, ca pe orice alta stare, in functie de specificul lui sau al ei.

Mediul in care traiesti influenteaza starea de fericire? Cum se comporta un om fericit?
Un om fericit se bucura de viata lui, de persoanele din jur, de experientele de zi cu zi. Mediul intr-adevar iti poate influenta starea, dar fiecare pana la urma ar fi cazul sa decida, daca starea ii este influentata de mediu sau ajunge sa fie determinata de mediu. Fiecare suntem influentati, dar in ce directie vom merge, intr-un final, este o decizie personala.

Cum iti propui sa ii ajuti pe cei din jur sa fie fericiti?
Consider ca nu ai cum sa faci pe nimeni fericit, daca acea persoana nu stie sa fie fericita. Este o iluzie sa credem ca avem vreo forma de control asupra fericirii altora. Putem sa fim atenti la nevoile lor, la preferintele lor, la lucrurile care ii bucura, dar intr-un final este foarte periculos sa iti asumi fericirea cuiva.

Care este recomandarea ta pentru cititorii Jurnalului Fericirii?
Va recomand sa va antrenati fericirea, ca sa devina o stare cat mai usor de accesat. Cu cat mai des va bucurati de lucrurile marunte, de gustul mancarii, de momentele cu cei dragi, de munca voastra, cu cat exprimati mai multa apreciere si traiti mai multa recunostinta, cu atat mai prezenta va fi fericirea in viata voastra.

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *