Crește rapid până ajungi la limita de competență!

Este afacerea ta de actualitate și în dezvoltare? Și dacă DA, ești în continuare cu piciorul pe accelerație? Pentru că știi bine: dacă ridici piciorul de pe accelerație în pantă, mașina se va opri undeva înainte de vârful unde te așteaptă un platou binemeritat și unde poți așeza creșterea „nesănătoasă ”. Sunt mulți analiști rezervați care sfătuiesc antreprenorii să încetinească ritmul pentru a se organiza tocmai atunci când totul merge bine, în creștere. Din păcate, prea mulți antreprenori ascultă ce spun non-antreprenorii…care au competențe mari, dar obiective și curaj prea mici… Trage tare acum,concentrează-te pe competențele de bază pe care le ai deja în afacere și care atrag clienți și te fac puternic în piață. Abia atunci când ajungi la limita competenţelor lor e vremea să încetinești ritmul și să adaugi altele noi.

Abonează-te pe site-ul www.onetiu.com și primești gratuit cele 12 lovituri de ciocan care te deșteaptă și trezesc pe loc antreprenorul din tine!

Cristian-OnetiuAtunci când ești verde, crești. Odată ce începe înroșirea, ești pe cale de expirare. Prin urmare, nu ți-ai dori să rămâi mereu verde? Ca antreprenor, unicul aspect pe care trebuie să îl înțelegi este că lumea nu rămâne niciodată la fel. Mereu vei descoperi schimbări. Ca proprietar de afacere, dacă nu îți poți adapta afacerea la schimbări,te poți trezi mai mult luptându-te cu probleme decât obținând beneficii. Din cauza asta multe firme au fost nevoite să se închidă pur și simplu pentru că produsul lor nu se mai potrivea cu nevoile consumatorilor.Și nu contează nici ce tip de afacere ai. Ideea principală este: dacă nu eşti de actualitate și în dezvoltare,nu vei rămâne prea mult timp în afaceri. Acum verifică obiectivele pe termen lung. Obiectivul pe termen lung al oricărei afaceri este de a se asigura că poate îndeplini nevoile clienților sau cumpărătorilor. Dacă nu o poate face, nu va avea clienți și în final va rămâne fără zonă de activitate. Dacă reușește să o facă, va obține continuu recompense, noi consumatori și profit sporit. În acest caz, obiectivul pe termen lung pe care să ți-l stabilești este de a te menține de actualitate.

Trebuie să păstrezi un aspect care să te ajute în permanenţă să avansezi în afacere. Dacă nu eşti sigur de ce este atât de important, ia ca exemplu o situație actuală: în industria producătoare de automobile auzim destul de multe discuții despre costul energiei, costul benzinei și toate aspectele implicate. Astăzi mai mulți oameni știu că prețul unui baril de țiței brut, din cauza surselor limitate, va deveni tot mai mare pe măsură ce trec anii. Cum afectează industria? Dacă nu ai petrecut timp cumpărând o mașină în ultima vreme, poate nu îți dai seama că mulți producători abia reușesc să rămână în afaceri. Problema lor este că mașinile, camioanele și toate celelalte produse din domeniu nu sunt capabile să îndeplinească cererile consumatorilor.

De ce nu? Poate că nu pot oferi un consum suficient de redus. De la an la an, tot mai mulți consumatori caută o modalitate mai bună de a-și satisface nevoile energetice.

Piața motoarelor Diesel cu un consum eficient și a mașinilor hibrid următoare a început puternic încă din 1997 și este foarte previzibilă și atrăgătoare. În aceste cazuri, dacă firmele nu pot veni în întâmpinarea nevoilor consumatorului, cum pot desfășura o afacere eficientă? Nu pot. Și exact la fel i se poate întâmpla practic oricărei afaceri de pe piață. Dacă afacerea ta nu se poate menține de actualitate, în dezvoltare și explorând noi direcții pe care să se îndrepte, nu poate îndeplini nevoile consumatorilor, care sunt forța motrice a afacerii.

Cum să procedezi? Întrebarea pe care trebuie să ți-o pui este ce trebuie să faci pentru ca afacerea ta să atingă nevoile consumatorilor? Să zicem că ai o afacere pe internet. Chiar dacă a început în 1991, internetul pare să găzduiască afaceri tot mai profitabile. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci este să fii la curent cu noutățile legate de optimizarea pentru motoarele de căutare. Dacă nu urmezi și nu te menții la curent cu noile reguli și cadre în schimbare, site-ul nu va fi bine poziționat și nu va mai merita efortul depus. Esențial să îți păstrezi abilitatea de a-ți menține cunoștințele și aptitudinile la cea mai înaltă calitate – valabil și pentru alte afaceri, inclusiv agenții de asigurări și agenții imobiliare.

Dacă nu îți menții cunoștințele la vârf, nu te poți asigura că faci ce trebuie. Există și alte căi la care trebuie să te gândești. Ce zici de marketing? Dacă activitățile tale de marketing nu sunt în tendințe (sau poate sunt prea în tendințe pentru piața greșită) este posibil să ai probleme în viitor. În acest caz, este esențial să descoperi o cale de a ținti publicul corect, prin mediul corect și să perseverezi.

Deja știi cum să îți pui afacerea pe piață; asigură-te că îți adaptezi activitățile de marketing la schimbările pieței. La ce alte aspecte ale afacerii te poți gândi și au același potențial să beneficieze de atenția ta? Căile de care ai nevoie pentru a-ți păstra originalitatea pot include păstrarea originalității produsului, cu ajutorul celor mai recente tehnologii și aspecte care să se potrivească nevoilor consumatorilor, chiar să te reinventezi pe tine însuți pentru a te asigura că firma se va menține întotdeauna în top. Când investești timp și bani în a te menține în creștere, afacerea va prezenta întotdeauna un potențial de succes.

Înțelegerea consumatorilor e continuă și vitală! Una dintre cele mai dificile sarcini pe care le vei avea ca antreprenor este de a te asigura că satisfaci nevoile consumatorilor. Dificultatea aici nu constă în faptul că trebuie să o faci, ci în modul în care abordezi înțelegerea consumatorilor. Sunt companii care cheltuie în fiecare an milioane de dolari pe cercetare pentru a se asigura că produsul lor sau prezentarea promoțională va fi bine primit(ă) de economie. Factorul alarmant este că și așa tot riscă foarte mult și adesea dau greș în ceea ce întreprind, ceea ce îl poate face pe micul întreprinzător să se întrebe cum oare și-ar putea permite să facă și el la fel. Înțelegerea consumatorilor nu este o sarcină ușoară, dar este esențial să se depună eforturi pentru a găsi informațiile. Poți angaja o companie care să efectueze o cercetare de piață pentru tine.

Poate fi o decizie bună, oferită la un preț decent. În funcție de specificul afacerii, de produsul pe care îl oferi și bugetul alocat pentru marketing, poate fi o opțiune bună. Pe de altă parte, ar putea să nu fie modul pe care vrei tu să îl abordezi și, în acest caz, este esențial să investești timp în descoperirea soluției corecte prin alte mijloace. Indiferent ce acțiune întreprinzi, de la discuții individuale cu consumatorii până la urmărirea tendințelor pieței ca să vezi mișcările concurenței, scopul este să te asiguri că oferi întotdeauna cel mai bun produs posibil.

Pentru a te asigura că eşti de actualitate, compară-ți oferta cu celelalte opțiuni puse la dispoziția consumatorilor. Ce anume îi face pe ceilalți să fie o alegere mai bună decât tine? Când vei putea da răspunsul la această întrebare și vei aborda aspectul relevat, atunci vei fi de actualitate și în dezvoltare, crescând spre profit, evident.

Cristian Onețiu

Antreprenor, autor, business mentor

www.onetiu.com

 simulare-coperta-carteCitește cartea ”START în Antreprenoriat”  a lui Cristian Onețiu și ai acces la toate secretele și mecanismele care generează succesul în afaceri! 

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *