Bauturi calde, perfecte pentru vremea rece!

Esti gata sa infrunti frigul pentru a duce la bun sfarsit cumparaturile din aceste zile? Te asteapta seri frumoase si calduroase in jurul bradului, in compania celor dragi. Insa, inainte, trebuie sa tii piept capriciilor iernii. Ne-am gandit sa iti dam o mana de ajutor cu aceste 4 retete delicioase de bauturi calde de sezon:

1cafw4yz_4w-toa-heftibaCeai cu lapte si scortisoara. Iesiti la cumparaturi in familie? Nu inainte de a savura o bautura care va va incalzi suficient cat sa va apere de frig! Pentru a prepara 4 portii, ai nevoie de 400 ml de lapte, 400 ml de apa, o bucata de ghimbir de 2-3 centimetri taiata in bucatele, 8 cuisoare, 4 boabe de piper negru, 2 batoane de scortisoara si 4 pliculete de ceai. Zdrobeste cuisoarele si boabele de piper negru si pune-le apoi intr-un ibric, adaugand laptele, ghimbirul, batoanele de scortisoara si apa. Tine ibricul pe foc pana ce amestecul da in fiert. Opreste focul, adauga pliculetele de ceai si acopera cu un capac pentru 10 minute. Scoate apoi pliculetele si serviti cu placere!

Vin fiert cu scortisoara si condimente. Vinul fiert este una dintre cele mai populare bauturi traditionale de iarna in multe colturi ale lumii. Iar partea cea mai buna este ca se prepara in numai cateva minute! Inainte de toate, secretul succesului acestei bauturi este sa folosesti vin de casa. Asadar, pentru o portie ai nevoie de 200 ml de vin rosu, o portocala, 2 cuisoare, 2 linguri de miere si 1 baton de scortisoara. Stoarce sucul din trei sferturi de portocala intr-un pahar. Pune apoi intr-un ibric sucul de portocala, vinul, cuisoarele si mierea. Tine pe foc (fara a fierbe!) timp de 10 minute. Intre timp, indeparteaza cat mai bine pielita de pe feliile de portocala ramase. Dupa ce ai oprit focul, toarna vinul intr-o cana mare, adauga feliile de portocala si batonul de scortisoara si bucura-te de gustul delicios!

Ciocolata calda cu inghetata de menta. Combinatia este mai mult decat savuroasa, trebuie sa o incerci! Totul incepe cu 200 ml de lapte, un pliculet de ciocolata calda, 2 linguri mari de inghetata de menta cu fulgi de ciocolata si cateva frunze proaspete de menta. Incalzeste laptele, adauga continutul pliculetului de ciocolata calda si amesteca bine. Aseaza apoi deasupra inghetata si frunzele proaspete de menta si lasa-te fermecat de gust!

Infuzie de lamaie. O reteta cat o portie fabuloasa de sanatate, care iti intareste sistemul imunitar ca sa ii tii piept gerului asa cum se cuvine. Amesteca intr-un ibric 300 ml de apa fierbinte, zeama stoarsa de la o jumatate de lamaie, un sfert de lingura de turmeric pudra si cate un varf de deget de sare marina grunjoasa, pudra de ardei iute cayenne si zahar din trestie.

Traieste Sarbatorile cu sufletul deschis si bucura-te de magia momentului!

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *