De ce apar si cum se trateaza alergiile in timpul iernii!

Este un mit faptul ca alergiile dispar sau simptomele lor se diminueaza in timpul iernii. Pentru ca in lunile friguroase petreci mai mult timp in casa, daca ai alergii esti mai expus alergenilor care cauzeaza simptome neplacute ca stranutul si lacrimatul.

Cele mai intalnite sunt alergiile la praf, par de animale si mucegai. In perioada aceasta, e important sa faci diferenta intre alergii si raceala si sa inveti cum le poti preveni si trata.

15966406_1220140668055455_2060960118_oAlergie de sezon sau raceala?

Este foarte simplu ca iarna sa confunzi alergia cu raceala. Daca te tratezi pentru raceala, iar simptomele nu se diminueaza si dispar in cateva zile, ia in considerare faptul ca ai putea avea o alergie. In plus, raceala si gripa sunt insotite de febra, dureri musculare si articulare, lucru care nu se intampla in cazul alergiilor.

Alergiile se manifesta prin mancarimi ale nasului, ochilor si gatului, stranut, secretii nazale apoase si incolore, tuse, inrosirea si lacrimarea ochilor, iritatii ale mucoaselor, nas infundat sau aparitia eczemelor pe piele. Te poti trata cu ajutorul medicamentelor recomandate de medicul specialist, iar in plus poti urma sfaturile de mai jos pentru a le preveni sau diminua simptomele.

1. Stai departe de factorii care le cauzeaza. Fa curatenie in casa, sterge praful, spala podelele, aspira zilnic si nu lasa mucegaiul si praful sa se dezvolte.

2. Ai grija la animalele de companie. Perie-le de cateva ori pe saptamana cu un pieptan special care sa indeparteze parul in exces si nu le lasa sa stea direct pe canapele, ci asaza sub ele o patura cu care sa intri in contact cat de rar poti.

3. Fa o baie atunci cand ai nasul infundat si te mananca. Aburii iti vor desfunda sinusurile, mai ales daca adaugi in apa putin ulei esential de menta sau eucalipt. In plus, vei indeparta factorii alergeni de pe piele si din par si te vei simti mult mai bine.

4. Schimba asternuturile des. Opteaza pentru o saltea si perne antialergice, care reduc dezvoltarea factorilor alergeni ca bacteriile, acarienii, praful si mucegaiul si spala cearceafurile si fetele de perna la o temperatura ridicata.

5. Intareste-ti imunitatea. Alergiile apar mai des la persoanele cu o imunitate slaba, de aceea trebuie sa cresti rezistenta organismului in fata factorilor nocivi din mediu. Dieta ta trebuie sa fie bogata in nutrientii zilnici necesari, vitamine si minerale.

Bea cat mai multa apa, consuma citrice, alimente bogate in antioxidanti, tine o cura de imunizare cu echinaceea si propolis si elimina toxinele din organism printr-o cura de detoxifiere.

6. Mentine o umiditate optima in casa. Iarna, geamurile stau mai mult inchise si caloriferele sunt pornite, iar aerul din casa nu este benefic pentru organism. De aceea, e indicat sa folosesti un umidificator sau dezumidificator de camera (dupa caz) care sa imbunatateasca calitatea aerului. O umiditate ideala a aerului se situeaza intre 30-50%.

Iata ce iti recomandam:

Scapa de disconfortul cauzat de alergii cu ajutorul suplimentului Life Impulse® No Alergo cu efect antibacterian, antiseptic si care mareste puterea de aparare a organismului in fata alergiilor.

Intareste-ti imunitatea cu Life Impulse® Shark Liver Oil, care incetineste procesul de imbatranire a celulelor, combate oboseala si functioneaza ca un tonic general.

Quercetin Plus Vitamin C, 500 mg, Life Care®, contine ingrediente provenite din surse naturale si anume quercetina 500mg extrasa din coaja de ceapa rosie, iar impreuna cu vitamina C fac combinatia ideala pentru un sistem imunitar puternic.

Are proprietati remarcabile impotriva reactiilor alergice comune, diminueaza manifestarile caracteristice reactiilor alergice precum: nas infundat, ochi inlacrimati, stranut, respiratie dificila, prurit, inrosirea pielii, urticarie, par de animale, etc.

Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului imunitar, a sistemului respirator si a celui cardiovascular

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *