Accelereaza-ti metabolismul si slabeste mai usor!

Metabolismul poate fi lent sau rapid. De el depinde modul in care ardem caloriile, asimilam grasimile si transformam nutrientii din alimente in energie. Pentru ca organismul sa functioneze corect, trebuie sa ii oferim necesarul zilnic de calorii. In curele de slabire care presupun reducerea drastica a portiilor de mancare si implicit a caloriilor consumate, metabolismul se deregleaza si devine mai lent. Dar, cu cat metabolismul este mai rapid, cu atat vei slabi mai repede si mai usor.

dreamstime_m_33407414Metabolismul e influentat de varsta, sex, greutate, masa corporala, clima, hormoni si mai ales de predispozitia genetica. Exista persoane care pot manca fast-food la miezul noptii si nu se ingrasa si persoane carora la cea mai mica abatere de la dieta li se depune grasime pe solduri sau abdomen. Nu este usor sa ne acceleram metabolismul si sa grabim arderile calorice, dar nu e nici imposibil. Totul pentru sanatate si o silueta de invidiat!

1. Bea cat mai multa apa

Apa este cel mai bun energizant. Trebuie sa bei aproximativ 30-35 ml apa/kg corp. Daca ai 55 kg, atunci trebuie sa bei intre 1,6-1,9 litri de apa pe zi. Pentru efecte maxime, bea in fiecare dimineata pe stomacul gol un pahar cu apa calduta in care sa adaugi putina zeama de lamaie. Te va ajuta sa elimini toxinele si sa arzi grasimile mai rapid.

2. Consuma proteine de calitate

Pentru ca metabolismul sa functioneze in parametri normali, e necesar sa ai o masa mulsculara dezvoltata. Pentru asta, trebuie sa iti asiguri necesarul zilnic de proteine, mai ales ca dupa varsta de 25-30 de ani rata metabolica incepe sa scada si vei fi mai predispusa la ingrasare. Incearca sa alternezi proteinele din surse animale (carne, oua, branzeturi, lactate) cu proteinele vegetale, care contin fibre ce favorizeaza digestia.

3. Condimente iuti si alimente amare

Stimuleaza metabolismul si grabeste arderea caloriilor. Include in dieta cat de des poti ardei iute, piper, paprika, scortisoara, nucsoara, ghimbir, wassabi, curry sau hrean. Turmericul, andivele, anghinarele, rucola sau papadia stimuleaza productia de bila si accelereaza digestia.

dreamstime_m_407341844. Fa miscare in fiecare zi

Activitatea fizica este cel mai eficient mod prin care iti poti accelera metabolismul. Nu e necesar sa mergi la sala in fiecare zi. Poti face jogging, pilates, sa mergi la inot sau la dans, sa ridici greutati, sa sari coarda sau sa faci exercitii chiar la tine acasa. Mergi pe jos cat poti de mult, alege sa urci scarile in loc sa iei liftul si daca ai un loc de munca care presupune statul pe scaun, ridica-te o data la 45 de minute, ia o pauza si fa cativa pasi prin birou. Evita sedentarismul pentru a-ti mentine sanatatea pe termen lung, nu numai ca sa slabesti.

5. Bea ceai verde

Ceaiul verde iti accelereaza metabolismul si arde grasimile, mai ales cele depozitate pe abdomen si coapse. Bea zilnic 2-3 cesti cu ceai verde si vei simti diferenta – vei arde mai multe calorii si te vei simti plin de energie. Incearca sa bei ceaiul neindulcit si adauga in el o felie de lamaie sau putin ghimbir ras.

6. Mananca putin si des

Este o greseala sa mananci mai putin sau sa te infometezi atunci cand vrei sa slabesti, pentru ca iti vei deregla metabolismul si chiar daca vei reusi sa dai jos cateva kilograme, te vei ingrasa la loc dupa ce vei renunta la dieta. Mananca 3 mese principale pe zi si 2 gustari sanatoase. Mananca putin si des – asa nu iti va fi foame si vei evita „escapadele” la dulciuri sau fast-food. Ridica-te de la masa inainte sa ai senzatia de satietate si urmeaza o dieta sanatoasa, echilibrata si diversificata.

dreamstime_m_432334967. Consuma fibre din legume si fructe

Fibrele sunt necesare pentru o digestie optima, stimuleaza tranzitul intestinal si accelereaza rata metabolismului. Consuma cat mai multe fructe, printre care mere verzi, ananas si fructe de padure. Mai sunt indicate broccoli, conopida, varza, usturoiul, ceapa, dar si verdeturile de sezon bogate in vitamine, minerale si antioxidanti.

8. Odihneste-te suficient

Prea mult somn iti incetineste metabolismul si prea putin il deregleaza, iar tu vei fi obosit, te vei simti epuizat si nu te vei putea concentra. Asigura-te ca dormi suficiente ore pe noapte, intr-un mediu in care te poti odihni. Ia-ti o lampa cu sare de Himalaya si las-o aprinsa pe timpul noptii, fara ca lumina sa bata direct pe tine si vei vedea cum ti se va imbunatati calitatea somnului. Incearca sa adormi si sa te trezesti cam pe la aceleasi ore in fiecare zi.

Life Impulse® cu Acai este un antioxidant si reglator metabolic. Continutul de minerale, vitamine, antioxidanti, fitonutrienti si bioflavonoide intareste sistemul imunitar, sustine sanatatea inimii si echilibreaza metabolismul.

Articol scris de,
Daniela Marc – Specialist Marketing

 

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *