Obiectivele bune fac bună ziua de mâine

Citește prima lovitură de ciocan care te deșteaptă și trezește pe loc antreprenorul din tine!

"Cred că oricine poate deveni un antreprenor de succes dacă își găsește motivația interioară și modelul de business potrivit." Cristian Onetiu
„Cred că oricine poate deveni un antreprenor de succes dacă își găsește motivația interioară și modelul de business potrivit.” Cristian Onetiu

Indiferent despre ce aspect al vieții am vorbi, stabilirea obiectivelor este un factor crucial de la un capăt la celălalt. După cum vei vedea, fiecare decizie luată ca antreprenor îți va afecta scopul global – succesul în afaceri. Povestea obiectivelor bine stabilite implică, bineînţeles, mult mai multe lucruri.

Trebuie să îți stabilești obiective și pentru că te pot ajuta să iei decizii corecte în procesul de atingere a nivelului de succes următor. Investind acum timp și energie în stabilirea obiectivelor, te ajuți pe tine însuți în luarea deciziilor necesare pentru atingerea scopului final la care speri. Cu alte cuvinte, dacă stabilești obiective globale astăzi, te asiguri că afacerea va exista și va fi prosperă în viitor.Obiectivele contează. Deși cu toții avem același scop – succesul viitor – tot trebuie să stabilim obiective care să ne ajute să ajungem în acel punct. Nu se întâmplă totul peste noapte!

Cum stabilești cu succes obiective? Nu mulți dintre noi sunt buni la stabilirea obiectivelor. Există o mulțime de ocazii să comitem greșeli, dar adevărata problemă vine din modul în care le stabilim și din ce facem după ce le-am stabilit.

Pentru început, este esențial să știi care sunt obiectivele tale. Acordă-ți chiar acum câteva minute. Pur și simplu așează-te cu o foaie de hârtie în față (da, poți folosi și computerul!) și evită orice ți-ar distrage atenția timp de zece minute.

Scrie orice și tot ce îți trece prin minte cu privire la obiectivele tale.

  • Care sunt obiectivele tale?
  • Unde vrei să fii peste un an?
  • Pe cine vrei să ai alături?
  • Unde îți vezi afacerea peste cinci ani? 20 de ani?
  • Ce volum de vânzări te va mulțumi anul acesta?
  • De cât profit ar fi nevoie pentru a atinge un nou nivel de satisfacție în fiecare an?

Toate acestea sunt aspecte care ți-ar putea pune mintea în mișcare. Stabilește unde va fi afacerea în următorii ani. Privește pe termen lung pentru început. Apoi urmează ponturile de mai jos. Scrierea obiectivelor devine mai ușoară prin câțiva pași de bază:

  1. Scrie obiectivul cu termenul cel mai lung – unde vrei să fii peste câțiva ani sau poziția în care trebuie să fii pentru a avea succesul pe care ți-l planifici.
  2. Acordă-ți un cadru temporal pentru a îndeplini acest obiectiv. Aici poate vei spune că vrei să faci primul milion în doi ani. Sau poate va dura mult mai mult pentru a-l face. Stabilirea unui cadru cronologic ajută canalizarea gândurilor spre modul în care să transformi un obiectiv în realitate.Dacă le lași cu final deschis, fără un termen limită,obiectivele pe termen lung nu vor beneficia de pe urma acțiunilor tale întreprinse zilnic pe atât de mult pe cât vor beneficia procedând ca aici.
  3. Stabilește-ți obiective mai mici, pe care să le atingi ca etape spre cel mai mare. De exemplu, un nou antreprenor poate să spună că vrea să fie într-un birou, deschis și operațional în termen de o lună. În șase luni își planifică să scoată profit, după achitarea cheltuielilor. Determină care sunt pașii spre atingerea obiectivului. Asigură-te că le atribui și un cadru temporal.
  4. Acum, scrie-le de mână, pe hârtie, în modul următor: „În șase luni îmi voi fi achitat toate datoriile pe care le am și nu voi mai face altele. Voi realiza acest obiectiv prin creșterea vânzărilor și fără a crește cheltuielile în toată perioada.”Astfel, ai făcut o listă nu numai cu obiectivul clar și cadrul temporal în care trebuie realizat, ci și cum vei ajunge acolo.
  5. Ia foaia de hârtie și pune-o peste tot unde o poți vedea cel puțin de câteva ori pe zi. Văzând-o, te vei gândi la ce ai scris. Și gândindu-te la obiective, le vei îndeplini. Succesul prin obiective este singura cale de a-l atinge.Acum că știi obiectivele, este esențial să te asiguri că se vor îndeplini. Va trebui să le citești în fiecare zi, cel puțin o dată pe zi. Când te gândești la un obiectiv, îl vezi, îl simți, îl transformi în realitate.

Cu următoarele „lovituri de ciocan” vom discuta despre ce decizii pe termen lung trebuie să iei și ce trebuie să faci pentru materializarea lor. Când parcurgi fiecare pas, îi stabilești un obiectiv. Cum îl vei implementa în ziua de lucru și cum te vei asigura că se va împlini?

Cristian Onețiu

Antreprenor, autor, business mentor

www.onetiu.com

Abonează-te pe site-ul www.onetiu.com și primești gratuit cele 12 lovituri de ciocan care te deșteaptă și trezesc pe loc antreprenorul din tine.

 

 

 

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *