Este sanatos (si) sa spui nu!

Ai adesea senzatia ca a trecut o zi in care nu ai avut suficient timp pentru tine sau in care nu ai reusit sa faci tot ce ti-ai fi dorit? Timpul este limitat, insa veste buna este ca ai timp pentru tot ceea ce iti propui, daca reusesti sa echilibrezi doua tipuri de decizii care se rezuma, in mod foarte simplu, la doua cuvinte: „Da” si „Nu”. Desi parerea universala despre „da” este aceea ca-ti deschide o multime de oportunitati, adesea „nu” este totusi cel care te ajuta sa pui pe primul loc ceea ce este mai important pentru tine si sa te bucuri mai mult de lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine.

shutterstock_205177360
Spune „nu” atitudinii pesimiste. Uneori este nevoie sa faci fata unor situatii cu adevarat dificile, insa, chiar si in aceste cazuri, exista o parte plina a paharului. Este demonstrat faptul ca, atunci cand pornesti de la premisa ca vei gasi solutia, ai sanse mari sa obtii rezultatele pozitive pe care le proiectezi. Asadar, majoritatea problemelor se rezolva mai usor atunci cand iti pastrezi zambetul si optimismul.

Alege cu grija unde si in compania cui iti petreci timpul. Uneori, presiunea sau insistentele celorlalti te pot face sa iei o anumita decizie doar pentru a le face pe plac, in ciuda nevoilor si dorintelor tale reale. Pune in balanta lucrurile si incearca sa-ti dai seama daca decizia pe care este pe cale s-o iei iti surade cu adevarat sau daca pare, mai degraba, un sacrificiu. Este in regula sa alegi cu cine iti imparti timpul si energia si sa faci in asa fel incat viata ta sa se apropie mai mult de ceea ce iti doresti sa fie.

Spune „nu” obiceiului de a amana. Un celebru proverb spune sa nu lasi pe maine ceea ce poti face astazi. Desi intelepciunea populara urmarea initial sa alunge lenea, psihologii atrag atentia ca obiceiul de a amana se plateste adesea in timp pierdut si sentimente de vina si de nemultumire fata de propria persoana. Asadar, scapa de lucrurile care te pot abate de la scopul tau atunci cand ti-ai propus sa rezolvi ceva si da-ti ocazia sa ai o multumire in plus la finalul zilei.

Renunță la obiceiurile nesanatoase. Mergi mult prea rar pe jos sau nu faci miscare aproape deloc? Ai o alimentatie nesanatoasa sau adormi mereu foarte tarziu? Toate acestea pot dauna sanatatii, impiedicandu-te, la un moment dat, sa te implici in activitati curente, sa te dedici pasiunilor si chiar sa-ti petreci timpul in preajma familiei si a celor mai dragi prieteni. Gandeste-te la un stil de viata sanatos ca la o investitie in fericire pentru viitor: castigul consta in ani de sanatate, in care poti sa descoperi lumea, sa razi cu pofta si sa faci planuri asa cum iti doresti. Sanatatea merita toata atentia! Iar totul incepe de la un sistem imunitar solid.

Un sprijin de nadejde vine si din partea Life Impulse Bio Mix Graviola, o formula unica, 100% vegetala, pe baza de sucuri organice de catina, mere si graviola, fruct extrem de apreciat pentru proprietatile sale putenic antioxidante. Rezultatele: o digestie imbunatatita, un sistem imunitar mai puternic si o actiune antioxidanta intensa, care previne imbatranirea celulara prematura.

Stabileste-ti prioritatile si traieste viata pe care ti-o doresti!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *