Tine raceala la distanta in 10 pasi!

Toamna si-a intrat deja in drepturi, iar vremea de afara este din ce in ce mai rece si mai neprietenoasa. Multi dintre noi resimtim din plin aceasta schimbare ce ne face sa ne trezim deja obositi dis-de-dimineata si ne lasa vlaguiti de energie. In jurul nostru, colegi si prieteni stranuta, doborati de raceala, iar virusul pare ca ne urmareste la fiecare pas.

miere

Raceala nu este, insa, un companion obligatoriu al acestei perioade. Dimpotriva, un organism sanatos cu un sistem imunitar puternic poate sa functioneze ca o bariera in calea bacteriilor si a virusilor. Iata ce poti face ca sa vii in ajutorul scutului natural de aparare a organismului:

Evita sa-ti atingi fata cu mainile. In fiecare zi, intri in contact cu o multime de obiecte de care, intr-un fel sau altul, te folosesti atat tu, cat si multe alte persoane: barele de sustinere din mijloacele de transport in comun, clantele usilor de la serviciu sau piesele de mobilier, iar exemplele pot continua. Astfel, sansele ca aceste obiecte sa devina „ajutoare” in transmiterea germenilor cresc daca apoi iti atingi nasul, ochii sau gura cu mana, acestea fiind adevarate porti de intrare in organism.

Spala-te cat mai des pe maini. Cu cat iti cureti mai des mainile, cu atat vei indeparta mai eficient germenii care iti pot pune in pericol sanatatea. Daca nu ai la indemana apa si sapun, poti folosi si o solutie speciala de dezinfectare, pe baza de alcool.

Curata zilnic obiectele personale pe care le folosesti frecvent. Telefonul mobil, volanul masinii, manerul gentii, tastatura calculatorului/laptopului sau mouse-ul sunt numai cateva dintre obiectele pe care le atingi de cateva zeci de ori pe zi. Curatandu-le, microbii au mai putine sanse sa-ti dea batai de cap.

Bea cel putin o cana de ceai fierbinte in fiecare zi. Aburii pe care ii inhalezi in timp ce sorbi dintr-o cana de ceai fierbinte stimuleaza foliculii pilosi din interiorul nasului, ajutandu-i sa tina la distanta microbii.

Incepe-ti dimineata cu o lingurita de miere. Ti se intampla sa te trezesti dimineata cu un usor disconfort in gat? Mierea are efect antibacterial si este un excelent remediu natural pentru tuse, infectii in gat si raceala.

Asigura-te ca alimentatia ta zilnica este bogata in proteine. Cercetarile arata ca un organism privat de proteine are o capacitate mai mica de autoaparare, deci, implicit, si o rezistenta scazuta impotriva virusului racelii. Pestele, ouale si iaurtul sunt numai cateva dintre alimentele care completeaza necesarul zilnic de proteine pentru un sistem imunitar solid.

Bucura-te de un masaj relaxant o data pe saptamana. In sezoanele reci, acesta este mai mult decat un simplu rasfat. Masajul stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce inseamna ca celulele din organism vor primi mai mult oxigen. In plus, masajul te ajuta sa te relaxezi si sa scapi de stres, ceea ce inseamna o amenintare in minus la adresa organismului tau. Rezultatul: imunitate crescuta!

Dormi suficient. Prea putin somn, iar organismul declara stare de urgenta: numarul de celule de aparare scade, in timp ce numarul celulelor inflamatorii creste, iar organismul reactioneaza agresiv, in incercarea de a se mentine pe linia de plutire. Asadar, asigura-te ca dormi suficient, intre 7 si 8 ore pe noapte, si, de ce nu, profita de micile ocazii din timpul zilei in care ai putea trage un pui un somn (de exemplu, in timpul unei calatorii cu avionul, cu trenul sau cu masina, atunci cand esti pasager).

Evita sa te apropii prea mult de persoanele deja afectate de raceala sau gripa. Fie ca este vorba despre cei dragi, pe care adori sa-i imbratisezi, fie ca este vorba despre o simpla strangere de mana cu o persoana pe care tocmai ai cunoscut-o, evitarea contactului direct este o cale simpla prin care sa-ti protejezi sanatatea.

Conteaza pe vitamina C! Aceasta vitamina magica are o contributie esentiala la mentinerea functionarii normale a sistemului imunitar. Incepe chiar acum o cura cu Life Impulse vitamina C cu eliberare prelungita si protejeaza-ti organismul!

Share
Pin
Tweet
Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *