Cum sa-ti mentii greutatea la valoarea optima!

Pentru multe dintre noi, venirea verii coincide cu dorinta de a atrage priviri admirative pentru corpul tau si, astfel, incepem sa fim cu mult mai atente la dieta noastra si la cifrele indicate de cantar. Acum insa, cand toamna si-a intrat in drepturi si te tenteaza cu atatea delicii culinare savurate la adapost de ploaia si vremea rece de afara. Combinate, aceste mici tentatii si diminuarea efortului fizic in aer liber pot insemna ca, pe furis, kilogramele se pot aduna si sa devina o realitate dura pentru tine.

greutatea_optima

Nu-ti pierde, insa, speranta. Tinand seama de cateva reguli simple, vei putea sa iti pastrezi cu usurinta silueta la greutatea optima:

De la dieta la stil alimentar. Specialistii in nutritie subliniaza faptul ca dietele, in mod special cele drastice, functioneaza doar pe termen scurt. Asadar, daca dupa cateva saptamani in care ai cantarit meticulous fiecare alegere alimentara revii la un stil alimentar dezordonat, kilogramele pierdute vor reveni cat ai clipi. In plus, mai multe opinii de specialitate vorbesc despre posibilitatea „cresterii in greutate ca urmare a dietei pentru slabit”. In termeni simpli, aceasta inseamna ca, daca, pentru o perioada de timp, organismul este privat de anumite grupe de nutrienti, de indata ce revii la alimentatia obisnuita, el se va grabi sa retina provizii de nutrienti si grasimi pentru a se pregati pentru alte asemenea momente de „criza”. De aceea, cea mai sigura si mai sanatoasa cale de a slabi, dar si de a-ti pastra greutatea ideala este adoptarea unui stil alimentar echilibrat, pe care sa il urmezi pe termen lung.

Regula de 3+2. Aceasta inseamna ca, in fiecare zi, alimentatia ta trebuie sa includa 3 mese principale – mic-dejun, pranz si cina – si doua gustari sanatoase – prima intre mic-dejun si pranz, iar cea de-a doua in timpul dupa-amiezii. Astfel, metabolismul se va obisnui sa proceseze hrana intr-un ritm constant, permitandu-i sa arda mai usor eventuale surplusuri. Foarte important: gustarile trebuie sa fie naturale si sanatoase, si nu procesate – poti alege fructele proaspete sau o varietate de nuci, seminte si alune.

Somnul face minuni. Organismul se poate reface numai daca are parte de un somn odihnitor. Leptina, hormonul care regleaza pofta de mancare, este secretata in cantitati mai mari in cazul persoanelor care nu dorm suficient sau care acumuleaza oboseala. Mesele tarzii sau pofta de a „rontai” tot timpul cate ceva devin, astfel, simptomele unui organism obosit.

Sport, indiferent de anotimp. Este foarte adevarat ca este mult mai simplu sa gasesti variante pentru a face miscare atunci cand vremea este frumoasa si insorita. La fel de adevarat este, insa, ca este vital sa-ti mentii obiceiul de a face exercitii fizice constant (zilnic, in mod ideal!) si atunci cand temperaturile scad.

Fii o persoana activa si fa alegeri inspirate pentru a-ti proteja sanatatea si frumusetea!

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *