Alimente interzise la micul dejun!!!

Micul dejun este recomandat ca fiind masa cea mai importantă din zi. Dacă avem un mic dejun bine ales, aportul nutrițional de peste zi se poate face firesc, cu condiția să nu pierdem startul bun în zi.
shutterstock_70150084
Iată care sunt cele mai proaste alegeri pe care le-ai putea face în legătură cu micul dejun, din punct de vedere nutrițional: 

  1. Omletă cu bacon sau cașcaval

Să pornești ziua cu o proteină, două sau chiar trei proteine de origine animală este una dintre cele mai greșite alegeri pentru micul dejun. Procesarea lentă, consumul mare de energie în procesarea proteinei de origine animală generează o stare de oboseală, pierzându-se orice prospețime și orice bun randament psihic. ”Suntem ceea ce mâncăm..” 

  1. Cereale procesate

Nimic mai fals, o înșelare nutrițională. Ei bine, alegerea acestor alimente pentru micul dejun este una cel puţin neinspirată. Porniți ziua cu un aport de carbohidrați de bună calitate, cu trecere lentă în sânge a zahărului, cu nutrienți, nu doar cu zahăr și gust bun. Energia furnizată de consumul de cereale integrale, combinate cu fructe uscate este una dintre opțiunile sănătoase și de bună stare.

  1. Produsele de patiserie

Mirosul lor este înșelător de fain, arată bine și sunt pline de antinutrienți, dar stazează starea generală și creează procese inflamatorii în organism!!! Dacă mai sunt combinate și cu o proteină de origine animală (pateu cu brânză/carne de exemplu),  îngreunăm și mai mult digestia. Cu făină albă, margarină și prăjeli vrem să ne începem ziua și să mai credem că va fi și una bună?

 

Știți vorba aceea?

  • Cum te simți?
  • Așa cum îmi este digestia!

Să vă amintiți de ea, este perfect adevărată!

 

Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!

Dr. Lavinia Bratu Ceuță – Nutriționist

Formator, Consilier de dezvoltare personală

lavi.ceuta@gmail.com

www.lavi-enrose.com

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *