Fereste-te de aceste 5 alimente!

Cui nu-i place sa simta ca debordeaza de energie si ca poate muta muntii din loc? In astfel de momente, suntem mai bine-dispusi, optimisti si liberi sa ne bucuram in voie de toate momentele frumoase din viata. Chiar daca uneori nu ne dam seama, un rol important in a ne simti fenomenal il are alimentatia – ceea ce punem in farfurie poate ajuta organismul sa se simta extraordinar sau, din contra, il poate afecta, fie pe moment, fie pe termen lung.

no-987084_640Un stil alimentar sanatos este, fara indoiala, calea catre o viata mai lunga si mai fericita. Nu inseamna, desigur, ca trebui sa iti refuzi pentru totdeauna mici delicii, ci doar ca exista cateva alimente pe care ar fi de preferat sa le eviti cat mai mult:

Mezelurile. Desi pot fi foarte gustoase si isi fac adesea loc pe masa noastra, carnurile procesate sunt, de fapt, printre fruntasii listei cu alimente daunatoare pentru sanatate. Explicatia: ele contin substante care provoaca dezechilibre si iritatii la nivelul mucoaselor si tesuturilor organelor interne.

Sucurile racoritoare. Sunt cele mai populare bauturi in multe colturi ale lumii, insa specialistii ne asigura ca sunt, totodata, si inamicul frumos colorat al sanatatii. Continutul lor ridicat de zahar poate duce, in timp, la cresterea nivelului de glucoza din sange, deregland buna functionare a organismului sau putand conduce la situatii mult mai grave, cum ar fi aparitia diabelului zaharat. Continutul mare de zahar inseamna si ca aceste bauturi nu sunt tocmai prietenoase cu silueta,, fiind un factor care te poate impiedica sa slabesti sau sa-ti mentii greutatea la un nivel stabil.

Alimentele conservate. Peretii interiori ai conservelor au, de multe ori, o „captuseala” menita sa pastreze produsele proaspete. Problema este ca, deseori, aceasta contine Bisfenol A (BPA), o substanta organica daunatoare care trece de pe cutie in alimentul dinauntru si, astfel, in organismul nostru.Odata ajunsa aici, ea poate afecta echilibrul hormonal al organismului, putand conduce la instalarea pubertatiiprecoce sau a obezitatii.

Alimente prajite in baie de ulei. Din cauza modului in care sunt pregatite, aceste preparate au un continut foarte ridicat de grasimi saturate care cresc nivelul total al colesterolului din sange. Pentru a reduce riscul aparitiei unor boli de inima si a asigura o sanatate generala buna a organismului, grasimile saturate nu ar trebui sa depaseasca 10% din totalul de calorii consumate zilnic.

Margarina. Desi este de provenienta vegetala, ceea ce a facut ca, mult timp, sa fie considerata mai buna pentru sanatate decat untul, margarina contine substante puternic procesate care sa-i permita sa se mentina in stare solida la temperatura camerei. Cu alte cuvinte, ea este bogata in grasimi trans care sunt periculoase pentru ca se depun pe artere si pot duce, in cazuri severe, la atac de cord sau infarct.

Fericirea ta este legata fundamental de sanatatea ta si a celor dragi. De aceea, te invitam sa faci alegeri intelepte in alimentatie, pentru a-ti pastra organismul sanatos si zambetul pe buze!

 

Comments

What do you think?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *